تاریخ انتشار: پنجشنبه 1394/12/27 - 17:40
کد خبر: 195591

باقری لنکرانی: با گفتاردرمانی نمی‌توان سفره‌های مردم را بزرگ کرد

وزیر اسبق بهداشت گفت: ثروت آفرینی نباید در گروهی که دسترسی به منابع قدرت، ثروت، جایگاه‌های سیاسی و جایگاه‌های اثرگذار دارند انحصار پیدا کند که به همین خاطر یک جنبه مغفول شعار همدلی و همزبانی همین مردمی شدن اقتصاد است.

خبرنامه دانشجویان ایران: وزیر اسبق بهداشت گفت: ثروت آفرینی نباید در گروهی که دسترسی به منابع قدرت، ثروت، جایگاه‌های سیاسی و جایگاه‌های اثرگذار دارند انحصار پیدا کند که به همین خاطر یک جنبه مغفول شعار همدلی و همزبانی همین مردمی شدن اقتصاد است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، کامران باقری لنکرانی وزیر اسبق بهداشت و درمان پزشکی در گفتگو با نسیم آنلاین، در خصوص دلیل نام‌گذاری سال 94 به عنوان سال همدلی و همزمانی در شرایطی که در سال‌های پیش از آن مسائل اقتصادی موضوع اصلی شعار سال بود اظهار داشت: بالاخره کشور در یک فضای اقتصادی می‌تواند شکوفا شود و آن فضا همان فضای همدلی و همزبانی است که رهبر انقلای فرمودند.

لنکرانی افزود: متاسفانه یک تلقی غلطی در مورد رونق اقتصادی در میان برخی از تئوری‌پردازانی که متأسفانه صدایشان در دولت بلند شنیده می‌شود وجود دارد که قائل به این هستند که ما برای رونق اقتصادی باید از سرمایه گذاری خارجی الزاماً استفاده کنیم و نگاهشان به رونق اقتصادی نیز عمدتاً مبتنی بر صنایع بزرگ و بنگاه‌های بزرگ است.

وزیر اسبق بهداشت اظهار داشت: من مطلع هستم که وزارت تعاون، ‌کار و اموراجتماعی بحث بنگاه‌های خرد و متوسطی که در دولت‌های نهم و دهم هم مبنای کارآفرینی بود را مجدداً مطرح کرده است اما روندی که در برنامه‌های اعلامی و اعمالی اقتصادی دولت ملاحظه می‌شود توجه عمده به بحث سرمایه‌گذاری خارجی و همینطور بنگاه‌های بزرگ هست.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این روند هم با اقتصاد دانش بنیان و هم با موضوع ثروت‌آفرینی برای آحاد مردم کشورمان فاصله دارد که برهمین اساس شاخص تلخی که احتیاج به تحلیل عمیقی نیز ندارد نشان می‌دهد ضریب جینی در 3 سال گذشته علیرغم روند کاهنده‌ای که تا سال 91 دنبال می‌کرد یک روند رو به افزایش را آغاز کرده که نشان دهنده افزایش شکاف طبقاتی است.

لنکرانی با بیان اینکه ثروت آفرینی برای اینکه بتواند ما را به اهداف انقلاب اسلامی برساند باید همگانی باشد گفت: این موضوع نباید در گروهی که دسترسی به منابع قدرت، ثروت، جایگاه‌های سیاسی و جایگاه‌های اثرگذار دارند انحصار پیدا کند و به همین خاطر یک جنبه مغفول شعار همدلی و همزبانی هم مردمی شدن اقتصاد است.

وی افزود: هرچند که این شعار از جنبه سیاسی مورد توجه قرار گرفته و تعامل و همراهی دولت و ملت در زمینه‌های سیاسی در سال گذشته بروز و جلوه داشته اما جنبه اقتصادی‌ آن هم باید مدنظر قرار داده شود.

وزیر اسبق بهداشت و درمان پزشکی در ادامه درخصوص پیش‌بینی وی برای شعار سال آینده اظهار داشت: آن چیزی که به عنوان نیاز فوری کشور حداقل تا یک دهه آینده جلوه و بروز دارد آسیب پذیری اقتصادی کشورمان است و ما باید به این موضوع توجه جدی کنیم تا این آسیب‌پذیری را از بین ببریم و در از بین بردن این آسیب‌پذیری باید توجه داشته باشیم که ثروت‌ آفرینی درون‌زا را در کشور دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه که درون‌زایی اقتصادی با برون‌گرایی قابل جمع است گفت: منتهی درون‌زایی این است که ما به ظرفیت‌های داخلی خودمان تکیه کنیم و برون‌گرایی به معنای این است که آماده باشیم تا در بازار رقابتی جهان حضور پیدا کنیم.

لنکرانی خاطر نشان کرد: فرصت هر دولتی یک فرصت محدودی است و کل عمر دولت‌ها حدود 1460روز است که الآن نسبت به دولت فعلی نزدیک به دو سوم آن گذشته و دیگر توقع بر این است که در جهت اجرایی شدن این رونق اقتصادی شاهد نتایج ملموسی باشیم.

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم صرفاً با گفتار درمانی سفره‌های مردم را بزرگ کنیم یا در آنها امید و نشاط به وجود بیاوریم خاطر نشان کرد: الآن احتیاج به این است که نتایج ملموس و قابل درک برای همه به ویژه اقشار ضعیف و ناتوان اقتصادی جامعه باشد.

وزیر اسبق بهداشت و درمان پزشکی در پایان اظهار داشت: ما در زمینه اقتصادی احتیاج به یک عزم ملی و یک همراهی قوی و همانطوری که رهبر معظم انقلاب فرمودند نیاز به یک ستاد اقتصادی قوی با یک فرماندهی قوی و اثرگذار داریم تا همه قوا دست به دست هم بدهند و بتوانند بحران اقتصادی کشور را برطرف کنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حمله آمریکا بعد انتخابات کنگره به ایران قطعی است / چرا نباید تا این موعد پالس مذاکره داد؟
علی الاصول گزینشی نیست!
چرا برخورد فیزیکی باید شرط عذرخواهی از مخاطب باشد؟
انتصاب و بازگشت "آزاد ارمکی" به مدیریت گروه رشته جامعه شناسی مصداق ارتجاع است!
فیلم | پرونده «ایرانول» و «ارابه گشت سبز» یک افتضاح تمام‌عیار است!
 مسیر حقوقی مقابله با محاصره هوایی
قیمت سوخت در آمریکا و اروپا می‌تازد
نهادینه و فراگیر شدن نماز، لازمه رسیدن به جامعه اسلامی
نظم دانشگاه، معیشت دانشجو و امنیت ملی؛ قربانی تصمیمات وزیر علوم
سید عمار حکیم در روز حاکمیت عراق: امنیت منطقه، امنیت ما است
تأکید پزشکیان بر تنوع‌بخشی به مسیرهای تأمین کالاهای اساسی
تأکید ایران و یونسکو بر حفاظت از میراث جهانی آسیب‌دیده
جدیدترین ادعای ضدایرانی نخست وزیر انگلیس
صالحی امیری: ریسباف به بزرگ‌ترین سازه فرهنگی ایران تبدیل می‌شود
بزرگداشت آیت‌الله شبیری زنجانی +عکس
گفتار درمانی ترامپ برای کنترل قیمت سوخت در آمریکا
فرمول اقتصادی جدید قالیباف در پاسخ به سخنان اخیر بسنت
نمایشگاه عکس جاذبه‌های جهانی ایران در ایستگاه‌های مترو برپا شد
مدنی‌زاده: رقم نهایی افزایش اعتبار کالابرگ به زودی مشخص می‌شود
هرگز سلاح را زمین نمی‌گذاریم
حریفان تکواندوکاران ایران مشخص شدند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top