تاریخ انتشار: شنبه 1395/01/14 - 10:15
کد خبر: 196368

نتایج نظرسنجی دانشگاه مریلند از ایرانیان بعد از انتخابات

بر این اساس، 84% شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که دید مثبتی نسبت به رئیس‌جمهور دارند. 40% از این افراد عنوان کرده‌اند که دیدگاه «بسیار مثبتی» نسبت به روحانی دارند، که این رقم در مقایسه با رقم 61% در ماه آگوست، کاهشی 21 درصدی را نشان می‌دهد.

خبرنامه دانشجویان ایران: نتایج جدیدترین نظرسنجی مشترک دانشگاه مریلند و موسسه ایران‌پل از افزایش حمایت مردم ایران از نقش منطقه‌ای این کشور و همچنین کاهش بیش از پیش اعتماد آنان به پایبندی واشنگتن به تعهداتش در برجام حکایت دارد.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از فارس، دانشگاه مریلند و موسسه ایران‌پل بعد از انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان نظرسنجی‌ای را برگزار کرده و به بررسی نظر مردم ایران نسبت به توافق هسته‌ای، شخصیت‌های سیاسی، فعالیت‌های منطقه‌ای ایران، وضعیت مجلس و آزادی‌های مدنی پرداخته‌اند.

حمایت از نقش منطقه‌ای ایران
نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که اغلب ایرانی‌ها از افزایش نقش منطقه‌ای ایران و مبارزه با گروه‌های تروریستی مانند داعش حمایت می‌کنند. 67% شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفته‌اند که ایران باید نقش بیشتری در منطقه‌ ایفا کند و تنها 7% پاسخ‌دهندگان خواهان کاهش این نقش بوده‌اند. 19% نیز گفته‌اند که فعالیت‌های منطقه‌ای ایران باید در سطح فعلی باقی بماند.

در نظرسنجی ماه ژانویه موسسه مریلند هم نتیجه مشابهی به دست آمده و 80% شرکت‌کنندگان از نقش منطقه‌ای ایران حمایت کرده بودند.

63% از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی اخیر گفته‌اند که ایران باید حمایت خود را از گروه‌های در حال مبارزه با داعش افزایش دهد و 20% هم گفته‌اند که سطح کنونی باید حفظ شود. اغلب شرکت‌کنندگان در نظرسنجی از پشتیبانی ایران از بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه هم حمایت کرده‌اند. 51% این افراد گفته‌اند که ایران باید حمایت خود از اسد را افزایش دهد و 24% هم گفته‌اند که حمایت تهران از دمشق باید در سطح فعلی باقی بماند.

این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد بیش از 80% مردم ایران از مشارکت تهران در مذاکرات بین‌المللی برای پایان دادن به بحران سوریه حمایت می‌کنند.

دیدگاه نسبت به توافق هسته‌ای و آمریکا
اغلب شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفته‌اند که از توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند، اما در عین حال درصد کسانی که گفته‌اند «به شدت حامی» توافق هستند، در مقایسه با نظرسنجی ماه آگوست به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

در این نظرسنجی 72% افراد گفته‌اند که از برجام حمایت می‌کنند و 21% هم با آن اعلام مخالفت کرده‌اند. میزان حمایت از توافق هسته‌ای در نظرسنجی پیشین 75% بود که نظرسنجی اخیر از اندکی کاهش در این حمایت عمومی حکایت دارد.

در حالی که در نظرسنجی ماه آگوست 45% شرکت‌کنندگان گفته بودند که «به شدت حامی» توافق هسته‌ای هستند، میزان چنین افرادی در نظرسنجی اخیر به تنها 27% کاهش پیدا کرده است.

این نظرسنجی همچنان نشان می‌دهد که دیدگاه جامعه نسبت به توافق هسته‌ای بیش از پیش قطبی شده است. 81% از کسانی که خود را حامی حسن روحانی رئیس‌جمهور معرفی کرده‌اند از برجام اعلام حمایت کرده‌اند و تنها 45% از منتقدان آقای روحانی گفته‌اند که حامی توافق هسته‌ای هستند. این میزان حمایت از برجام بین حامیان و منتقدان رئیس‌جمهور در ماه ژانویه به ترتیب 75% و 65% بود.

اجرایی شدن توافق هسته‌ای نه تنها از حجم بی‌اعتمادی ایرانی‌ها به آمریکا نکاسته، بلکه موجب افزایش بدبینی شهروندان ایرانی به نیات واشنگتن شده است. در حالی که در ماه ژانویه 34% شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته بودند که به اجرای تعهدات از سوی آمریکا اعتماد دارند، در نظرسنجی اخیر تنها 29% افراد گفته‌اند که اطمینان دارند که واشنگتن تعهدات خود در برجام را اجرا می‌کند.

مطالعه اخیر نشان می‌دهد که 66% مردم ایران مطمئن نیستند که آمریکا تعهدات خود را اجرایی کند.

نحوه برگزاری انتخابات مجلس، نتایج انتخابات و اولویت‌های مجلس جدید
نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که به عقیده مردم مهمترین موضوعی که مجلس جدید باید پیگیری کند، کاهش بیکاری و بهبود وضعیت اقتصاد است. همچنین اکثر مردم نسبت به اینکه مجلس جدید کشور را به سمت و سویی صحیح هدایت کند خوش‌بین هستند.

51% از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی از بین 6 موضوعی که به آن‌ها پیشنهاد شده «کاهش بیکاری» را به عنوان مهمترین اولویت مجلس جدید انتخاب کرده‌اند. 22% آن‌ها هم گفته‌اند که باید «به مشکلات فقرا رسیدگی شود». «افزایش امنیت ایران» با 11%، «ارتقا جایگاه علمی ایران» با 4%، «افزایش آزادی‌های فردی» با 3% در رتبه‌های بعدی قرار داشته‌اند.

سه نفر از هر 4 شرکت‌کننده در این نظرسنجی معتقد بوده‌اند که مجلس جدید ایران را به سمتی صحیح پیش خواهد برد. بر اساس این مطالعه، 71% از مردم معتقد هستند که مجلس جدید در کاهش بیکاری موفق خواهد بود.

در این نظرسنجی از شرکت‌کنندگان در مورد کیفیت برگزاری انتخابات هم سوال شده که اغلب از روند برگزاری ابراز رضایت کرده‌اند. 44% از پاسخ‌دهندگان نحوه برگزاری انتخابات اخیر را «بسیار آزاد و عادلانه» توصیف کرده‌اند و 39% هم گفته‌اند که انتخابات «نسبتا آزاد و عادلانه» بوده است. تنها 11% از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفته‌اند که انتخابات آزاد و عادلانه نبوده است.

این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که عملکرد شورای نگهبان از سوی مردم مورد تائید است و تنها 14% از شرکت‌کنندگان گفته‌اند که به واسطه رد صلاحیت نتوانسته‌اند به نامزد مد نظر خود رأی دهند.

35% از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که از عملکرد شورای نگهبان «بسیار راضی» هستند و 39% هم «رضایت نسبی» خود از عملکرد این نهاد را اعلام کرده‌اند. در مقابل تنها 17% شرکت‌کنندگان گفته‌اند که از اقدامات شورای نگهبان راضی نیستند.

در این نظرسنجی در ارتباط با دیدگاه نسبت به حسن روحانی هم از شرکت‌کنندگان سوال شده است. هرچند که از هر 10 شرکت‌کننده 8 نفر دیدگاه مثبتی نسبت به وی داشته‌اند، اما شمار افرادی که گفته‌اند که دیدگاهی «بسیار مثبت» به روحانی دارند، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

بر این اساس، 84% شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که دید مثبتی نسبت به رئیس‌جمهور دارند. 40% از این افراد عنوان کرده‌اند که دیدگاه «بسیار مثبتی» نسبت به روحانی دارند، که این رقم در مقایسه با رقم 61% در ماه آگوست، کاهشی 21 درصدی را نشان می‌دهد.

در مورد دستاوردهای اقتصادی دولت حسن روحانی هم دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد و میزان حمایت از عملکرد اقتصادی او کاهش یافته است. در حالی که در ماه می سال گذشته میلادی 54% شرکت‌کنندگان وضعیت اقتصادی کشور را «خوب» و «بسیار خوب» توصیف کرده بودند، این رقم در نظرسنجی جدید به تنها 46% کاهش یافته است. در این نظرسنجی، 52% گفته‌اند که وضعیت اقتصادی بد است، این در حالی است که این رقم در ماه می 44% و در ماه های ژانویه و فوریه 49% بود.

در عین حال 52% شرکت‌کنندگان نسبت به این که وضع اقتصادی در آینده بهبود یابد ابراز خوش‌بینی کرده‌اند. این رقم در ماه آگوست 57% و در ماه ژانویه 47% بود.

در این نظرسنجی از افراد در ارتباط با دیدگاه آن‌ها نسبت به شخصت‌های شرکت‌کننده در انتخابات مجلس و خبرگان هم سوال شده و افراد بر اساس میزان محبوبیت رتبه‌بندی شده‌اند. حسن روحانی با 84%، علی اکبر هاشمی رفسنجانی با 69%، علی لاریجانی با 63%، غلامعلی حداد عادل با 62%، علی مطهری با 55% و محمدرضا عارف با 48% به ترتیب در این فهرست قرار گرفته‌اند.

آزادی‌های اجتماعی
یکی دیگر از سوالات مطرح‌شده در این نظرسنجی، مربوط به آزادی‌های مدنی بوده است. بر اساس نتایج این مطالعه 64% پاسخ‌دهندگان گفته‌اند که ایرانی‌ها از «میزان مناسبی از آزادی» برخوردار هستند و 16% هم عنوان کرده‌اند که میزان آزادی در ایران «بیش از حد» است. تنها 12% از شرکت‌کنندگان خواستار آزادی بیشتر شده‌اند.

در عین حال 64% از شرکت‌کنندگان گفته‌اند که تمرکز دولت روحانی بر افزایش آزادی‌های مدنی حائز اهمیت است. 29% نیز عنوان کرده‌اند که این مسئله کم‌اهمیت (20%) یا بی‌اهمیت (9%) است.

72% از پاسخ‌دهندگان پیش بینی کرده‌اند که مجلس جدید در افزایش آزادی‌های مدنی موفق باشد و 13% هم گفته‌اند که مجلس در این زمینه موفق نخواهد بود.

نحوه برگزاری نظرسنجی
این نظرسنجی به صورت تلفنی و بین روزهای 3 تا 13 مارس (13 تا 23 اسفند) با شرکت 1005 ایرانی انجام شده است.

میزان خطای احتمالی این نظرسنجی مثبت و منفی 3.2% ارزیابی شده است. تماس‌ها از تورنتو کانادا برقرار شده و افرادی از تمام استان‌های ایران به صورت رندوم در نظرسنجی شرکت کرده‌اند.
 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
انتخاب هیات رییسه یک صنف سینمایی
پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد
آکسیوس: توافق آتش بس لبنان هنوز اعلام نشده است
مجارستان: دولت بایدن و لیبرال‌های اروپا می‌خواهند صلح اوکراین پس از تحلیف ترامپ را غیرممکن کنند
تصاویر شگفت انگیز از حرکت آخر الزمانی گدازه‌های آتشفشان در ایسلند
با این نیروها هر دشمنی را می‌شکنیم
ساخت یکی از دقیق‌ترین ساعت‌های جهان در ایران
هجوم غربی‌ها برای شناخت این موشک روسیه
عدد نگران کننده مهاجرت استادان دانشگاه
اعلام زمان‌بندی کنکور سراسری ۱۴۰۴
این زن کاندیدای جدید ترامپ برای دادستانی کل آمریکاست
در صورت قطعی برق در تقاطع ها، توان و ظرفیت پلیس راهور باید ۴ برابر شود
مرز مهران امروز به روال سابق بر می‌گردد +جزئیات
واکنش‌ها به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت
باران از دوشنبه دوباره آغاز می شود
این کشورها پایتخت خود را جابه‌جا کردند
جزئیات آثار تورمی بودجه توسط دکترصمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس
صدای اعتراض صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی
دستاورد پوچ امتیازهای فراپادمانی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top