تاریخ انتشار: شنبه 1395/02/18 - 16:03
کد خبر: 199043

پیرامون آگاهی بخشی درباره فضای مجازی؛

تقدیر تعدادی از انجمن‌های اسلامی از صدا‌ و‌ سیما

تعدادی از انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های کشور با صدور بیانیه‌ای ضمن تقدیر از آغاز تولید برخی از برنامه‌های تلویزیونی با هدف آگاهی‌بخشی درباره ماهیت فضای مجازی و برخی مخاطرات و ملاحظات فعالیت در چنین فضایی بر این نکته تاکید کرده‌اند که «امیدواریم این تصور غلط که فضای مجازی ارمغانی سراسر نور و سرور عرصه فرهنگ است، اندکی مورد تشکیک قرار گیرد و کاربر ایرانی نسبت به حضور خود در این فضا اندکی بیاندیشد و نحوه حضور و میزان وقت‌گذاری خود را مورد بازبینی قرار دهد.

خبرنامه دانشجویان ایران: تعدادی از انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های کشور با صدور بیانیه‌ای ضمن تقدیر از آغاز تولید برخی از برنامه‌های تلویزیونی با هدف آگاهی‌بخشی درباره ماهیت فضای مجازی و برخی مخاطرات و ملاحظات فعالیت در چنین فضایی بر این نکته تاکید کردند: امیدواریم این تصور غلط که فضای مجازی ارمغانی سراسر نور و سرور عرصه فرهنگ است، اندکی مورد تشکیک قرار گیرد و کاربر ایرانی نسبت به حضور خود در این فضا اندکی بیاندیشد و نحوه حضور و میزان وقت‌گذاری خود را مورد بازبینی قرار دهد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ متن کامل این بیانیه به این شرح است:

امروزه فضای مجازی به قدری در عرصه فرهنگ و سیاست کشورها تاثیرگذار است که رهبر انقلاب اهمیت فضای مجازی را به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی می‌خوانند؛ طبیعی است که چنین فضای خطیری نیازمند اقدامات موثر و تعیین راهبردهای مدون برای مواجهه است و بی‌تفاوتی و انفعال در برابر چنین پدیده تاثیرگذاری که همه شئون زندگی مردم را در نوردیده است، سرانجام خوشی نخواهد داشت.

خوشبختانه رهبر انقلاب مانند همیشه خود در این زمینه ابتکار عمل را بدست گرفته و در احکام خود به ادوار اول و دوم شورای عالی فضای مجازی، راهبردهای انقلابی را برای مواجهه با فضای مجازی ابلاغ فرمودند؛ متاسفانه راهبردها و مطالبات رهبری که حاکی از ضرورت مواجهه فعال و نه منفعلانه با پدیده فضای مجازیست، امروزه توسط مسئولان کشور نادیده گرفته می‌شود و وزارت ارتباطات به صراحت بجای تلاش برای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و افزایش ضریب امنیت اطلاعاتی و اخلاقی کاربران همواره شعار افزایش سرعت اینترنت فعلی را بدن ارائه پیوست فرهنگی و اندیشیدن تدبیری برای افزایش ضریب امنیت کاربران مطرح می‌کند به گونه‌ای که رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر خود در جمع فرهنگیان به صراحت از نگرانی خود در زمینه حوزه تصدی وزارت ارتباطات اشاره فرمودند.

شورای عالی فضای مجازی با گذشت بیش از چهار سال از تاسیس هنوز تکلیف مهم‌ترین و نخستین وظیفه خود یعنی شبکه ملی اطلاعات را مشخص نکرده است و در این میان رسانه‌های کشور نیز در نگاه منفعل نسبت به پدیده فضای مجازی از سایر مسئولان پیروی می‌کنند که جای بسی تاسف است.

رسانه‌هایی که باید در آگاهی‌بخشی از خطرات فضای مجازی و ورود مدیریت نشده و ناآگاهانه آن به زندگی مردم بکوشند، خود مروج حضور مردم در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های بی‌در و پیکر غربی و صهیونیستی هستند؛ در چنین شرایطی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با تولید برنامه «کاربرانه» معادلات را برهم زد و نخستین اقدام جدی رسانه‌ای کشور را در آگاهی‌بخشی به اقشار مردم از خطرات و مخاطرات فضای مجازی آغاز کرد.

این برنامه هرچند اقدام کوچکی است در راستای هجمه بزرگی که از سوی فضای مجازی و اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها به فرهنگ و خانواده ایرانی صورت گرفته اما نور امیدی است در تاریکی فضای گل‌آلود رسانه‌ای کشور که تشخیص سره از ناسره را حتی برای مخاطب هوشیار و جستجوگر حقیقت نیز دشوار می‌سازد.

برنامه کاربرانه که از نگاه کاربر به فضای مجازی نگاه می‌کند و خطرات پیش روی او را در این عرصه گوشزد می‌کند، نخستین تلاش جدی و در سطح ملی ایرانیان در آگاهی‌بخشی است؛ بدان امید که این تصور غلط که فضای مجازی ارمغانی سراسر نور و سرور عرصه فرهنگ است، اندکی مورد تشکیک قرار گیرد و کاربر ایرانی نسبت به حضور خود در این فضا اندکی بیاندیشد و نحوه حضور و میزان وقت‌گذاری خود را مورد بازبینی قرار دهد.

ما تشکل‌های دانشجویی بیدار به عنوان چشمان باز و دیدبان جامعه اسلامی بر خود وظیفه می‌دانیم که از این حرکت پیش آهنگانه صدا و سیما در راستای مطالبات رهبر انقلاب در عرصه فضای مجازی رسما تقدیر کنیم و ضمن تشکر از مسئولان  صدا و سیما و مطالبه پرنگ‌تر شدن و پرتعدادتر شدن برنامه‌هایی از این دست، تمام جامعه رسانه‌ای کشور را مخاطب قرار داده و از ایشان می‌خواهیم که به وظیفه خطیر خود در برابر آسیب‌های فضای مجازی برای فرهنگ و خانواده ایرانی و مطالبات رهبر انقلاب در این زمینه را به دقت عمل کنند تا خدای نکرده شرمنده شهدایی که فرهنگ و سلامت این مردم میراث خون ارزنده ایشان است، نگردیم.

و من‌الله توفیق و علیه التکان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی(ره)
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بین المللی امام خمینی‌(ره) قزوین
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده  فنی شریعتی

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دختر نخبه‌ای که آمریکا به شهادت رساند
تاثیر ورزش سنگین پس از جراحی سرطان سینه
نقش زنان ایران در جنگ تحمیلی
مراکز مشاوره ازدواج روی ریل تحول عملیاتی
تاثیر رژیم غذایی گیاهی در کاهش خطر چاقی زنان یائسه
نکاتی برای پاک کردن انواع لکه های فرش
ریدیزاین سایت چیست و چه زمان به آن نیاز داریم؟
راهنمای ۰ تا ۱۰۰ یدک خودرو در جاده‌های اصفهان
سلاح الله اکبر، رمز پیروزی بر مستکبران دوران
ادعای نهاد تروریستی سنتکام درباره پاسخ موشکی ایران
ذخایر بنزین آمریکا به کمترین میزان ۱۲ سال اخیر رسید
نخستین پرواز از جده به تهران انجام شد
اختتامیه جشنواره «قهرمان ایران» +عکس
خانواده محیط امنی برای رشد روح و فکر است
حسین سیب سرخی به سوگ مادر نشست
لفاظی وزیر نزدیک به نتانیاهو علیه ایران
جام حذفی فوتبال برگزار نخواهد شد
اعلام زمان بازی تیم ملی فوتبال ایران و مالی
سهمیه هر تیم در فهرست نهایی تیم ملی فوتبال ایران
شعار مهمانی کیلومتری غدیر امسال: «بیعت در امتداد بعثت» / آمادگی برای میزبانی ۵ میلیون نفر
لیست تیم ملی برای جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا اعلام شد
۸۰ درصد تولید علم کشور در اختیار ۲۰ دانشگاه/ اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی
آغاز ثبت‌نام آزمون دستیاری دندانپزشکی از ۱۸ خرداد +جزئیات
ضرورت توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به الزامات جدید حوزه آموزش عالی
در پی حادثه تیراندازی در دانشکده دندانپزشکی قزوین دو دانشجو کشته شدند!
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد بدون آزمون فرهنگیان تا ۱۵ خرداد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top