تاریخ انتشار: یکشنبه 1395/06/14 - 06:25
کد خبر: 209016

دانشجویان رشته «محیط زیست» از بیکاری می‌نالند؛

وقتی نیروی غیرمتخصص، جای فارغ‌التحصیل متخصص را می‌گیرد!

وقتی نیروی غیرمتخصص، جای فارغ‌التحصیل متخصص را می‌گیرد!

درس «انسان و محیط زیست» اخیراً توسط وزارت آموزش و پرورش در فهرست دروس دانش آموزان پایه یازدهم گنجانده شده است، اما تدریس آن برعهده ی معلمانی گذاشته شده که رشته تحصیلی آن‌ها جغرافیا است، نه محیط زیست!

خبرنامه دانشجویان ایران: کمپین حمایت از اشتغال فارغ التحصیلان رشته محیط زیست با حمایت بیش از 1000 نفر از فارغ‌التحصیلان و اساتید این رشته از دانشگاه‌های مختلف و فعالان حوزه محیط زیست آغاز به کار کرده است.

به گزارش خبرنگار صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ درس "انسان و محیط زیست" اخیراً توسط وزارت آموزش و پرورش در فهرست دروس دانش آموزان پایه یازدهم گنجانده شده است، اما تدریس آن برعهده ی معلمانی گذاشته شده که رشته تحصیلی آن‌ها جغرافیا است، نه محیط زیست!

یکی از مهمترین اهداف کوتاه مدت این کمپین به گفته قادر رحمان زاده، مؤسس آن، تلاش برای تغییر تصمیم وزارت آموزش و پرورش و تدریس درس انسان و محیط زیست توسط فارغ‌التحصیلان رشته محیط زیست است.

تلاش برای نظارت دانش آموختگان رشته محیط زیست بر صنایع آلاینده، تشکیل نظام مهندسی محیط زیست، تأسیس مدارس طبیعت و همینطور پرداختن به موضوع بازیافت را از دیگر اهداف این پویش محیط زیستی است که رحمان‌زاده عنوان کرده است.

اعضای کمپین حمایت از فارغ‌التحصیلان رشته محیط زیست معتقدند که حدود نیمی از فارغ التحصیلان رشته محیط زیست بیکارند و به نظر می‌رسد، تلاش این کمپین، متقاعد کردن مسئولین وزارت آموزش و پرورش برای حل این مشکل است. از طرفی می‌شود گفت که استحقاق فارغ‌التحصیلان رشته محیط زیست برای تدریس درس "انسان و محیط زیست" در مدارس بیشتر از معلمان جغرافیا است.

به گفته قادر رحمان‌زاده، دانشجوی رشته محیط زیست و موسس کمپین حمایت از فارغ‌التحصیلان این رشته دانشگاهی، فارغ التحصیلان رشته محیط زیست بیشترین آمار بیکاری را در میان رشته‌های دانشگاهی به خود اختصاص داده اند. این در حالی است که رشته محیط زیست در دنیای امروز اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده است؛ از طرفی محیط زیست و مسائل مرتبط با این حوزه در کشورهای توسعه‌یافته صنعتی جزو اولویت های اول به شمار می‌رود.

کمتر کسی است که آسیب‌های موجود در حوزه محیط زیست ایران اعم از نظارت‌های صنعتی، تولیدات مضر، زباله‌های صنعتی و ... را نشناسد؛ یکی از راه‌های مناسب کنترل محیط زیست و حفاظت از این سرمایه طبیعی، آغاز فرآیند آموزش صحیح در مدارس و تاثیرگذاری حداکثری بر نسل آینده، توسط نیروی متخصص است.

دانشجویان محیط زیست می‌گویند که دلیل عمده ی تخریب محیط زیست کشورمان استفاده نکردن از نیروی متخصص محیط زیستی و دانشجویان این رشته در الگوی توسعه ملی ایران بوده است و در بیشتر حوزه های مربوط به محیط زیست، ادارات مختلف و حتی سازمان حفاظت محیط زیست از نیروهای غیر متخصص بهره می برند.

بهبود روند فوق سبب می‌شود تا ناظران و مشاوران محیط زیستی در کارخانه ها و حتی افرادی که مدارس طبیعت را تأسیس می کنند، متخصصین محیط زیست باشند اما دانشجویان محیط زیست معتقدند که در بسیاری از NGOها یا سازمان های غیردولتی محیط زیستی نیروهای غیرمحیط زیستی حضور دارند و دانشجویان یا فارغ التحصیلان تخصصی رشته محیط زیست کمتر جایی در چنین تشکل های محیط زیستی دارند.

موسس کمپین حمایت از فارغ‌التحصیلان رشته محیط زیست در این باره می‌گوید: نگاه عامیانه و سطحی اکنون در حوزه ی محیط زیست کشورمان به اوج خود رسیده است و چنین نگاهی به موضوع محیط زیست موجب ایجاد مشکلات و معضلات جدی تری در این حوزه شده است و جالب تر اینکه حتی از تخصص دانشجویان رشته محیط زیست برای برطرف کردن چنین مشکلات و معضلاتی کمتر استفاده می شود.

به نظر می‌رسد که ادامه چنین روندی در مجموعه مدیریتی محیط زیست کشور، در بخش‌های دیگر حوزه اجرا تاثیر گذاشته و رشته محیط زیست  به کلیدر الگوی توسعه ملی کشور نادیده گرفته شود؛ اتفاقاتی مانند تدریس در "انسان و محیط زیست" در مدارس توسط کارشناسان غیر از رشته محیط زیست و در حالی که فارغ‌التحصیلان این رشته بیکارند، می‌تواند از نکاتی باشد که به این اتفاق منجر می‌شود.

خواسته دانشجویان عضو کمپین حمایت از اشتغال فارغ التحصیلان محیط زیست از مجلس و مسؤولین دولتی عمل به آنچه در حوزه مدیریت محیط زیست و حمایت از این سرمایه طبیعی وعده داده‌اند است؛ اکنون نیز برای حمایت از محیط زیست و جلوگیری از نابودی بیشتر، دانش آموختگان این رشته آماده سپردن مسئولیت و تصمیم‌گیری‌های این حوزه هستند.

قادر رحمان‌زاده، مؤسس کمپین حمایت از اشتغال فارغ التحصیلان محیط زیست در پایان خبر داد که دانشجویان عضو این کمپین قرار است نامه‌ای به مجلس شورای اسلامی، وزارت آموزش و پرورش و سازمان حفاظت از محیط زیست بنویسند و مطالبات خود را در آن مطرح کرده و این موضوع را از درگاه‌های قانونی پیگیری کنند.

حالا باید منتظر ماند و دید که مطالبه دانشجویان فارغ‌التحصیلان رشته محیط زیست، چه پاسخی از مسئولین می‌گیرد؟

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
احتمال اعلام قریب الوقوع توافق آتش بس در غزه
دانشجویان توانمند معلول در المپیاد علمی و مهارتی شناسایی می‌شوند
فرصت مغتنمی برای رشد انسان در تمام ابعاد
قطعی شدن برگزاری سوپرجام با VAR
آیا رهبر انقلاب به مبارزه بیش از اقتصاد پرداخته‌اند؟
در بازی با بارسا اشتباهات زیادی مرتکب شدیم
پیوستن دانشگاه تهران به آزمایشگاه مرکز تحقیقات هسته‌ای اروپا
تلاش غرب برای ایجاد تنش و ناامنی در قفقاز جنوبی
علائم جسمی و روانی مصرف شیشه
انتقاد خسروپناه از هزینه‌های غیرضروری سفرهای خارجی مسئولان
آیا مکمل‌های تقویت قوای جنسی برای زنان و مردان متفاوت است؟
چرا فیلترشکن فروش‌ها را معرفی نمی‌کنید؟/ خبر مهم وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ سایر پلتفرم‌ها
ایران، سرزمین شگفتی‌ها: از جزیره رنگین کمان تا آسمان پرستاره کو
چگونه بهترین مارک کفپوش خودرو را بشناسیم؟
صفر تا صد نحوه محاسبه مالیات درگاه‌های پرداخت اینترنتی
معرفی ۹ تا از بهترین راه های افزایش ممبر ایتا در سال جدید
جهاد اسلامی: اراده ملت فلسطین قوی‌تر از تجهیزات اشغالگران است
آموزش دستگاهی | مهم ترین دستگاه ها برای آنالیز مواد و عناصر موجود در نمونه ها
مبارزه نخست وزیر جدید فرانسه برای حفظ حیات سیاسی
ثبات نسبی بورس در روز پایانی هفته
مذاکرات چین و فیلیپین درباره دریای جنوبی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top