تاریخ انتشار: پنجشنبه 1395/07/01 - 05:12
کد خبر: 210603

اسلام آمریکایی و تشیع انگلیسی؛ دو روی یک سکه

جریان لیبرال(تجدیدنظرطلبان) و جریان تحجر(تشیع انگلیسی) دو روی یک سکه هستند. این دو جریان به ظاهر متضاد یکدیگر می‌نمایانند اما نگاهی به ریشه این دو نشان می‌دهد که هر دو از یک آبشخور مشترک تغذیه می‌شوند. جریان تحجر از جدایی دین از سیاست سخن می‌گوید. معتقد است که شان اسلام بالاتر از آن است که بخواهد در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی نقش‌آفرینی کند. از نظر آن‌ها اسلام فقط مباحث شخصی و فردی است. امر به معروف و نهی از منکر در تفکر این جریان جایی ندارد.

خبرنامه دانشجویان ایران: جریان لیبرال(تجدیدنظرطلبان) و جریان تحجر(تشیع انگلیسی) دو روی یک سکه هستند. این دو جریان به ظاهر متضاد یکدیگر می‌نمایانند اما نگاهی به ریشه این دو نشان می‌دهد که هر دو از یک آبشخور مشترک تغذیه می‌شوند. جریان تحجر از جدایی دین از سیاست سخن می‌گوید. معتقد است که شان اسلام بالاتر از آن است که بخواهد در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی نقش‌آفرینی کند. از نظر آن‌ها اسلام فقط مباحث شخصی و فردی است. امر به معروف و نهی از منکر در تفکر این جریان جایی ندارد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، علی اکبر عباسی در کانال تلگرامی خود نوشت:

جریان لیبرال(تجدیدنظرطلبان) و جریان تحجر(تشیع انگلیسی) دو روی یک سکه هستند. این دو جریان به ظاهر متضاد یکدیگر می‌نمایانند اما نگاهی به ریشه این دو نشان می‌دهد که هر دو از یک آبشخور مشترک تغذیه می‌شوند. جریان تحجر از جدایی دین از سیاست سخن می‌گوید. معتقد است که شان اسلام بالاتر از آن است که بخواهد در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی نقش‌آفرینی کند. از نظر آن‌ها اسلام فقط مباحث شخصی و فردی است. امر به معروف و نهی از منکر در تفکر این جریان جایی ندارد.

در واقع کنه حرف این جریان همان جدایی دین از سیاست و بی‌تفاوتی دین نسبت به مباحث اجتماعی و دنیوی است. اصلی‌ترین دغدغه‌شان دامن زدن به اختلاف‌ها و تفاوت‌های شیعه و سنی است. دشمن اصلی آن‌ها نه استکبار و آمریکا و اسرائیل، که برادران مسلمان‌شان است. این جریان هیچ گاه آمریکا و اسرائیل را به عنوان دشمن نمی‌بینند کاری هم با آن‌ها ندارند، حتی مورد حمایت آن‌ها هم قرار می‌گیرند. دشمن اصلی از منظر این جریان برادران مسلمانی هستند که دارای مذهبی متفاوت با آن‌ها باشند. اگر همه‌ی مواضع و رویکردها و سخنان و رسانه‌های این جریان را جست وجو کنید هیچ مخالفتی از این‌ها نسبت به آمریکا و استکبار مشاهده نمی‌شود.

جریان لیبرال اما ادعا می‌کند که حامی اسلام سیاسی است. در حالی که بیشتر اهل سیاسی‌کاری است تا اسلام سیاسی. جربان لیبرال نسبت به مسائل سیاسی بی‌تفاوت نیست، بلکه اتفاقا خیلی هم در عرصه‌های سیاسی ماهر و متبحر است. اما این جریان هم اعتقادی به درهم تنیدگی اسلام و سیاست ندارد. این جریان هم قائل به جدایی دین از سیاست است. ممکن است در همه‌ی لایه‌هایش خیلی هم علنی این سخن خود را به زبان نیاورد. هرچند بعضا از آشکارا سخن گفتن از این اعتقاد خود هم ابایی ندارد. این جریان اعتقادی به ایستادگی در مقابل استکبار و آمریکا ندارد.

ویژگی مشترک هر دو جریان این است که عملا هر دو قائل به سکولاریسم هستند. منتها یکی معتقد است اصلا نباید به مباحث سیاسی کاری داشت و اسلام را چه به سیاست! اما دیگری اتفاقا خیلی هم اهل سیاسی‌کاری است ولی می‌گوید سیاست را چه به اسلام! هر دو جریان مسائل فرعی را اصلی و مسائل اصلی را فرعی جلوه می‌دهند. هر دو تلاش می‌کنند دشمن اصلی اسلام را با دشمن فرعی جابجا کنند. هر دو جریان نسبت به آمریکا و استکبار خوشبین هستند.

راحت‌طلبی و تنزه‌طلبی خصیصه‌ی مشترک هر دو تفکر است. یکی با زدودن صبغه‌های اجتماعی و سیاسی اسلام و تمسک صرفا به مباحث فردی اسلام و بی‌تفاوتی نسبت به بسیاری از اتفاقات پیرامون و سرخم کردن در قبال انواع جنایت‌های سلطه‌گران در دنیا، خود را از هر گونه زحمتی راحت کرده است. دیگری نیز با تمسک به مباحث سیاسی با رویکرد پراگماتیستی و نادیده گرفتن دیدگاه‌های اسلام در این قبال، خویشتن را از هر گونه استقامت در راه حق و مقابله با زورگویی‌های زیاده‌خواهان مبرا داشته است. این جریان چارچوب‌هایی را که اسلام به واسطه‌ی آن‌ها پیشبرد اهداف سیاسی و اجتماعی به هر قیمتی را قدغن کرده، کنار زده است تا به راحتی به سیاسی‌کاری‌های خود بپردازد. در دیدگاه این جریان هدف وسیله را توجیه می‌کند.

این دو جریان به ظاهر با هم متفاوت و حتی متضاد می‌نمایانند اما در عمل دو روی یک سکه هستند. لیبرال‌ها در حالی که خود را انقلابی معرفی می‌کنند و ادعای ضدیت با گروه‌های انحرافی‌ای دارند که قائل به اسلام سیاسی نیستند، اما در عمل هیچ‌گونه مخالفتی نسبت به این گروه‌ها و در واقع مشخصا نسبت به گروه و تفکری که در کشور این جریان را نمانیدگی می‌کند ندارند. در رسانه‌های پرتعداد جریان لیبرال هر چقدر هم کنکاش کنید کمترین انتقاد و مخالفتی نسبت به این گروه دیده نمی‌شود. جریان تحجر هم در حالی که دم از جدایی دین از سیاست می‌زند اما هدف خودش را هیچ‌گاه لیبرال‌ها قرار نداده است، حتی شده است که در برهه‌هایی مانند فتنه سال 88 حمایت‌هایی هم از این جریان بکند. تلاش برای تضعیف و مقابله با جمهوری‌اسلامی، نقطه‌ی مشترک هر دو جریان است و هر دو از حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم غرب بهره‌مند هستند.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل
پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
اوج گیری انتقادات از اسرائیل در واکنش به بسته شدن دفتر الجزیره
هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در استان تهران
رژیم اسرائیل در دو راهی تسلیم و شکست
اذعان ارتش اسرائیل به شلیک ۶۵ موشک توسط حزب الله
کاهش قیمت دلار و سکه در معاملات امروز بازار
نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
کاریکاتور| پشت پرده مضحکه افشاگری پر از گاف بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
دسته عزاداری شهادت امام جعفر صادق(ع) در یزد +عکس
کاریکاتور| خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
حفاظت از کودکان اینترنت در کشور‌ها با وضع قوانین سختگیرانه
پذیرش دانشجو در شعبه نجف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
تعجب رئیس دیوان عالی کشور از آمار پرونده‌های خانواده
هنیه: خواهان توافقی برای تضمین خروج اشغالگران از غزه هستیم
طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
محرز شدن قصور برخی مدیران ‌در آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شفت ‌
بازگشت بسکتبال ۳ به ۳ دانشگاه آزاد به لیگ برتر
علم‌الهدی: ریشه اصلی پیوند دانشگاه با جامعه در خود دانشگاه نهفته است
مشخص شدن زمان قرعه‌کشی جام جهانی فوتسال
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top