تاریخ انتشار: دوشنبه 1395/09/01 - 14:29
کد خبر: 216875

نگاهی به 10 فیلم پرفروش تاریخ سینمای ایران

اگر براساس تورم، جمعیت و قیمت بلیت فیلم‌های سینمایی را مرور کنیم خواهیم دید در میان 10 فیلم برتر سینما «اخراجی‌ها» صدرنشین است و فیلم‌های با موضوع کودک نیز در این رده بندی قرار می‌گیرند.

خبرنامه دانشجویان ایران: اگر براساس تورم، جمعیت و قیمت بلیت فیلم‌های سینمایی را مرور کنیم خواهیم دید در میان 10 فیلم برتر سینما «اخراجی‌ها» صدرنشین است و فیلم‌های با موضوع کودک نیز در این رده بندی قرار می‌گیرند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، این روزها بحث رکورد در تاریخ سینمای ایران از اهمیت زیادی برخوردار شده اما نکته حایز اهمیت این است که فروش فیلم ها اگر در تاریخ سینمای ایران رصد می شود باید براساس میزان جمعیت، قیمت بلیت و تورم سالانه به آن توجه شود و تا به جدولی درست دست یابیم.

وقتی قیمت بلیت دردهه 60 ، 70 و 80 متفاوت بوده است نمی‌توان پرفروش ها را تنها به فیلم های سال 95 اختصاص داد. آمار فروش فیلم‌ها را به در سالهای مختلف معمولا با  افزایش 20 تا 30 درصدی روبرو بوده نمی توان قضاوت درستی در خصوص فیلم پرفروش داشت.

اگر نگاهی به آمار ویکی پدیا داشته باشیم خواهیم دید فروش فیلم را با توجه به تورم و جمعیت و پایه جمعیت و ارزش سال از سال 1330 در نظر گرفته است با توجه به این نوع گزینش می توان شاهد نتیجه درست تری  بود. این سایت براساس این قیمت فروش فیلم ها را در نظر گرفته و در این میان بالاترین رقم به فیلم «اخراجی‌ها 2» تعلق گرفته است. این فیلم با بلیت 1800 تومان فروش 8 میلیارد و  500 میلیون  تومان دست یافت که براساس شاخصه های تعریف شده ویکی پدیا به فروش 1 میلیون و 817 هزار و 600 تومان دست یافته که در رتبه اول جای دارد، رتبه دوم هم به فیلم دیگری از مسعود ده نمکی اختصاص دارد. فیلم سینمایی «اخراجی ها 3» که در سال 90 اکران شد با قیمت 3000  در گیشه به رقابت پرداخت  به فروش 5 میلیارد و 900 میلیون تومان دست یافت  که براساس اعلام این سایت با شاخصه های تعریف شده به فروش 923 هزار و 827 تومان دست یافته است.

رتبه سوم براساس این جدول به فیلم «شهر موش ها» اختصاص یافت  فروش این فیلم در سال 93 با قیمت بلیت 4500 تومان به فروش 12 میلیارد تومان دست یافت که براساس شاخصه های اعلام شده به فروش 890 هزار و 443 اعلام شد.

رتبه چهارم براساس این جدول احتمالا به فیلم «فروشنده» تعلق می گیرد این فیلم براساس بلیت سینماهای مدرن 10000 تومان و سینماهای عادی 6750 تومان به فروش 14 میلیارد و 500 هزار تومان دست یافته است.

رتبه پنجم این جدول به فیلم «من سالوادور نیستم» است این فیلم با قیمت بلیت 10000تومان در سال 1395 به فروش 14 میلیارد و 300 میلیون تومان دست یافت و براساس فروش اعلام شده در ویکی پدیا به فروش 789 هزار و 1 تومان دست یافته است.

رتبه ششم جدول به فیلم «محمد رسول الله» اختصاص یافته است این در شرایطی است که فروش بین الملل این فیلم در نظر گرفته نشد. این فیلم با بلیت 7250 تومان به فروش 12 میلیارد تومان دست یافت و با توجه به جدول به فروش 751 هزار و 534 تومان دست یافت.

رتبه هفتم مربوط به فیلم «پنجاه کیلو آلبالو» است این فیلم با قیمت بلیت 10000 تومان به فروش 13 میلیارد و 500 میلیون تومان دست یافت و براساس فروش و تورم 744 هزار و 684 تومان است.

رتبه هشتم فیلم دیگر اخراجی های مسعود ده نمکی است. این فیلم در سال 1386 با قیمت 1200 تومان به فروش 2 میلیارد و 490 میلیون تومان دست یافت که براساس این جدول به فروش 739 هزار و 806 تومان است.

رتبه نهم جدول به فیلم «کلاه قرمزی و بچه ننه» اختصاص یافت این فیلم در سال 1391 به نمایش درآمدو بلیت 3750 تومان به فروش 5 میلیارد و 750 میلیون تومان رسید که براساس این جدول به فروش 679 هزار و 502 تومان دست یافت.

رتبه دهم جدول به فیلم «قیصر» ساخته مسعود کیمیایی که در سال 1348 به نمایش درآمده اختصاص می یابد این فیلم به فرو ش 1 میلیون و 800 هزار تومان دست یافته است. در رتبه جدول به فروش 612 هزار و 744 تومان  دست یافته است.

با توجه به تاثیر کاملا مستقیم قیمت بلیت و میزان جمعیت، ملاک اصلی توجه مخاطب به فیلم ها و تاریخ ساز بودن آن ها تنها  رقم فروش فیلم - توسط سیستم مکانیزه یا اعلام پخش کنندگان ارایه می شود - معیار نیست. اگر  فروش فیلم‌های سینمایی آنگونه که در رسانه ها اعلام می شود اغلب فیلم‌ها متعلق به سال 1395 هستند. اما اگر درست به میزان جمعیت و تورم سالانه توجه کنیم، شاهد فهرستی درست تر خواهیم بود و خواهیم دید مسعود ده‌نمکی تنها کارگردانی است که اثرش در صدر جدول قرار می گیرد و  دو اثرش در این لیست جای دارد و نظر مخاطب را جلب کرده است. در میان ده فیلم برتر سینمای ایران دو فیلم با موضوع کودک به چشم می خورد و همین امر نشان می دهد فیلم های کودک با فضای شاد و مفرح می تواند نظر مخاطب را جلب کند و این پتانسیل را خواهد داشت تا در میان آثار پرفروش سینما قرار گیرد.

این نوع نگاه نشان می‌دهد از یک سو سینمای سرگرم کننده، قصه‌گو و مذهبی مخاطب را  با خود همراه می‌کند و از دیگر سو سینمای استاندارد و جهانی می تواند نظر تماشاگر را جلب کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
میدان و دیپلماسی دوشادوش هم آماده برای هر وضعیتی
اطلاعیه فدراسیون فوتبال در مورد لیست ۲۶ نفره تیم ملی برای جام جهانی
نبرد سنگین میان نیروهای مقاومت لبنان و نظامیان صهیونیست
ایران در شاخص مقالات پراستناد جهان به رتبه ۶ رسید
بلوف‌های هالیوودی آمریکا و صهیونیست‌ها در برابر ملت ایران شکست خورد/ در هر توافقی باید تمام خطوط قرمز تعیین شده رعایت شود
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
پرسپولیس رسما از آسیا جا ماند
گروسی: با ایران گفت‌وگوی حداقلی داریم/ ان‌پی‌تی در خطر است
مدیریت تنگه هرمز توسط نیروهای مسلح ایران با اقتدار کامل اعمال می‌شود
روزبه چشمی جام جهانی را از دست داد
رشد ۳۵.۵ درصدی تسهیلات بانکی در فروردین ۱۴۰۵
هزار و ۳۶۰ واحد آسیب‌دیده در جنگ نیازمند احداث مجدد هستند
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
تمرکز شهرداری تهران بر اشتغال‌زایی ۴۰ هزار زن سرپرست خانوار
۵ نکته طلایی که قبل از خرید پشه بند باید بدانید
معرفی کتاب جنبش دانشجویی دهه ۱۹۶۰
از سلامت روان تا رفاه اجتماعی؛ الزامات افزایش تاب‌آوری در جامعه پس از جنگ
تجرد تحمیلی؛ بحرانی که آینده جمعیت ایران را نشانه رفته است
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top