تاریخ انتشار: جمعه 1395/09/12 - 12:33
کد خبر: 217994

جزئیات عملیات آزادسازی «موصل»

فرماندهی عملیات "قادمون یا نینوى" (نینوا ما می‌آییم)، نتایج اولیه این عملیات را در تمامی محورها از ابتدا تاکنون اعلام کرد.

خبرنامه دانشجویان ایران: فرماندهی عملیات "قادمون یا نینوى" (نینوا ما می‌آییم)، نتایج اولیه این عملیات را در تمامی محورها از ابتدا تاکنون اعلام کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از المیادین، فرماندهی عملیات آزادسازی نینوا روز پنج‌شنبه اعلام کرد که نیروهای عراقی در محور جنوب غربی موصل یعنی از القیاره به سمت کرانه راست شهر موصل، موفق شدند 96 روستا را از لوث تروریستهای داعشی آزاد کنند که مهمترین این مناطق عبارتند از: ناحیه الشوره، ناحیه حمام‌العلیل، و معمل کبریت المشراق. نیروهای عراقی همچنین 56 چاه نفت را در این محور به کنترل در آوردند و به ورودی‌های البوسیف در جنوب موصل رسیدند. این نیروها همچنین موفق شدند در این محور 239 خودرو بمب‌گذاری شده را با همکاری جنگنده‌های ارتش و نیروی هوایی عراق و جنگند‌ه‌های ائتلاف آمریکایی منهدم کنند. این در حالی است که 1855 کیلومتر مربع در این محور از لوث تروریستهای داعشی پاکسازی شد که از جمله آن جاده القیاره – حمام‌العلیل قدیم و جدید است.

فرماندهی عملیات آزادسازی نینوا اعلام کرد که یگانهای نظامی عراقی در محور جنوب شرقی، از پل الکویر به سمت کرانه چپ موصل پیشروی کردند و موفق شدند 54 روستا را به کنترل خود در بیاورند که مهمترین مناطق آزاد شده در این محور عبارت‌ است مرکز شهرستان الحمدانیه، کرملس، ناحیه النمرود، آثار باستانی نمرود و السلامیه. نیروهای عراقی همچنین 4 محله در کرانه چپ موصل را نیز آزاد کردند. نیروهای عراقی در این محور 77 خودرو بمب‌گذاری شده داعش را با هماهنگی جنگنده‌های عراقی و جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی منهدم کردند. مساحتی که در این محور پاکسازی شد به 950 کیلومتر مربع می‌رسد و این در حالی است که جاده الکویر به سمت معمل الإسفلت پاکسازی شد.

نیروهای عراقی در محور جنوب الزاب، پاکسازی مناطق از جنوب رود الزاب را آغاز کردند و موفق شدند 17 روستا را از چنگ داعشی‌ها آزاد و 320 کیلومتر مربع را پاکسازی کنند. نیروهای عراقی در این محور، 12 خودرو بمب‌گذاری شده داعش را منهدم کردند.

نیروهای عراقی در محور شمالی پیشروی را از شمال تلکیف آغاز کردند و موفق شدند 21 روستا را آزاد کنند که منطقه الشلالات، البعویزه، دجله مول از جمله مناطق مهم آزاد شده در ا ین محور است. نیروهای عراقی همچنین در این محور 112 کیلومتر مربع را از لوث داعش پاکسازی و 23 خودرو بمب‌گذاری شده این گروه تروریستی را منهدم کردند.

در ادامه بیانیه فرماندهی عملیات آزادسازی نینوا آمده است که نیروهای مبارزه با تروریسم در محور شرقی از سمت شرق شهر موصل پیشروی را آغاز کردند و موفق شدند 16 روستا را از لوث داعشی‌ها آزاد کنند که ناحیه برطله و بزوایا از جمله مهمترین مناطق آزاد شده در این محور است. نیروهای عراقی همچنین 23 محله در کرانه چپ موصل را از لوث گروه تروریستی داعش آزاد کردند. در این محور 140 کیلومتر مربع از لوث تروریستهای داعشی آزاد شد. نیروهای عراقی با همکاری جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی، 151 خودرو بمب‌گذاری شده داعش را در این محور منهدم کردند.

فرماندهی عملیات آزادسازی نینوا افزود: نیروهای پیشمرگ از آغاز عملیات موصل، داعش را از 27 روستا بیرون راندند که ناحیه بعشیقه از مهمترین مناطق آزاد شده در این محور به شمار می‌رود. این نیروها همچنین 500 کیلومتر مربع را از لوث داعش پاکسازی کردند و موفق شدند 55 خودرو بمب‌گذاری شده این گروه تروریستی را با همکاری جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی منهدم سازند.

نیروهای داوطلب مردمی عراق نیز در محور غربی موصل موفق شدند 130 روستا را از چنگ داعشی‌ها آزاد کنند که فرودگاه تلعفر از جمله مهمترین مناطق آزاد شده در این محور است. نیروهای داوطلب مردمی همچنین 1800 کیلومتر مربع در این محور را از لوث داعش پاکسازی کردند و 75 خودرو بمب‌گذاری شده این گروه تروریستی را با همکاری جنگنده‌های ارتش عراق منهدم کردند. نیروهای داوطلب مردمی عراق همچنین امنیت جاده استراتژیک تلول الباج به سمت تقاطع عدایه را برقرار کردند و به نیروهای پیشمرگ در منطقه سنجار رسیدند.

حیدر العبادی نخست‌وزیر عراق، بامداد دوشنبه 26 مهر از آغاز عملیات آزادسازی شهر موصل از چنگ گروه داعش خبر داد.

گروه تروریستی داعش سحرگاه روز بیستم خرداد (10 ژوئن) سال 1393 به موصل مرکز استان نینوا و دومین شهر بزرگ عراق واقع در 400کیلومتری بغداد پایتخت این کشور حمله کرد و این شهر را به تصرف خود درآورد.

موصل بزرگترین شهری است که گروه تروریستی داعش آن را در اشغال خود دارد و این شهر که حدود یک و نیم تا دو میلیون نفر جمعیت دارد، آخرین پایگاه اصلی این گروه تروریستی در عراق به‌شمار می‌رود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
روایت آمر به معروف از ماجرای جنجالی دانشگاه علامه
کرایه کانتینری جهان دو برابر شد
اخراج کارمند دانشگاه علامه به‌دلیل تذکر حجاب را تا لغو حکم پیگیری می‌کنیم
پایانِ عصرِ توهم؛ مذاکره ابزار است، نه آرمان
دلسوزیِ مجازی برای جنوب؛ واقعیت یا نمایش؟
فیلم | در موج‌های ۸، ۹ و ۱۰ عملیات نصر ۲ و در مراحل ۹ و ۱۰ عملیات صاعقه چه مواضعی از دشمن آمریکایی هدف گرفته شد؟
مطالبه مردم از نمایندگان مجلس فعالیت تقنینی در شرایط اضطراری است
«از "فرسایش روانی" تا "تسلیمِ راهبردی"؛ یک پیمایشِ جهت‌دار»
در صورت شرارت، همه زیرساخت‌های منطقه تحت حمله قرار خواهند گرفت
شنیده شدن صدای انفجارهای متعدد از نقاط مختلف جزیره قشم
توزیع ۵ هزار بسته معیشتی کمیته امداد تهران آغاز شد
واکنش چادرملو به حذف از آسیا
اقدام خصمانه لندن علیه سپاه بی‌پاسخ نمی‌ماند
تنها از راه دیپلماسی می توان مشکلات با ایران را حل کرد
شنیده شدن صدای سه انفجار در اربیل عراق
اعلام زمان فینال و رده بندی جام جهانی ۲۰۲۶
صدای چند انفجار در اهواز شنیده شد
تصاویر شهدای تیپ ۳۸۸ ایرانشهر که بامداد امروز به شهادت رسیدند
مسی و یاران سه‌شیرها را شکار کردند
راهنمای جامع خرید و تعمیر دوربین سونی؛ چرا شرکت اطمینان بهترین انتخاب شماست؟
علت لکه های قهوه ای فرش(+روش تمیز کردن)
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه دانشجویان کارشناسی‌ارشد دانشگاه شریف
دانشگاه را آزاد کنید؛ دانشگاه محل آزاداندیشی است
بیش از ۴۲۰ هزار داوطلب آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ کارت گرفتند
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
جزئیات طرح جدید تغذیه دانشجویی/ تهیه غذا از پلتفرم‌های آنلاین
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top