تاریخ انتشار: چهارشنبه 1395/09/17 - 16:26
کد خبر: 218727

واکنش "حق‌شناس" به تمدید تحریم‌ها

حق‌شناس: آن چیزی که در خصوص قانون داماتو اتفاق افتاده را می‌توان از منظر حقوقی یا منظر سیاسی و اقتصادی نگاه کرد با این حال شاید اگر بخواهیم عبارت دقیقی به کار بگیریم این اقدام کنگره آمریکا با روح برجام مغایرت داشته و با آن همخوانی ندارد.

خبرنامه دانشجویان ایران: این فعال اصلاح‌طلب با اشاره به تصویب قانون داماتو در سنای آمریکا بدون حتی یک رای مخالف رای‌دهندگان گفت: این مساله باید مورد بررسی دقیق‌تر کسانی که در وزارت امورخارجه در این حوزهِ کار تخصصی می‌کنند قرار گیرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از نسیم، محمدجواد حق‌شناس استاد دانشگاه در خصوص تصویب قانون داماتو در آمریکا و نقض برجام با اشاره به اینکه تصویب تحریم‌های داماتو از نظر تاریخی مقدم‌ ‌بر پرونده هسته‌ای ایران می‌باشد گفت: ایران با 6 قدرت بین‌المللی در برنامه جامع اقدام مشترک در خصوص موضوعات پرونده هسته‌ای توافق‌ کرده‌ و برجام در حوزه پرونده هسته‌ای منعقد شده است نه موضوعات دیگر.

حق‌شناس خاطر نشان کرد: آن چیزی که در خصوص قانون داماتو اتفاق افتاده را می‌توان از منظر حقوقی یا منظر سیاسی و اقتصادی نگاه کرد با این حال شاید اگر بخواهیم عبارت دقیقی به کار بگیریم این اقدام کنگره آمریکا با روح برجام مغایرت داشته و با آن همخوانی ندارد.

وی در پاسخ به استدلال برخی از کارشناسان که مطرح می‌کنند از آنجایی که مدت قانون داماتو طی یک ماه آینده به پایان می‌رسد و قانونی که به اسم تمدید تصویب شده است در حقیقت قانون تحریمی جدیدی است که قرار نبوده براساس برجام تصویب شود اظهار داشت: با این تعریف موافقم که این موضوع می‌تواند توسط ایران مورد اعتراض قرار گیرد و به کمیته‌های یا مراجع قانونی ذی‌ربطی ارجاع شود که در برجام برای حل و فصل تخطی طرفین مقرر شده است و اگر این موضوع هم توسط ایران مورد اعتراض قرار گیرد به مراجع ذی‌ربط برای رسیدگی‌ آنها منتقل می‌شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص دلیل رای بالای کنگره و سنای آمریکا به قانونی که ایران پیش از تصویب، آن را نقض برجام اعلام کرده بود اظهار داشت: هرچند در گذشته‌ هم در مورد بحث برجام شاهد مخالفت کنگره با نظرات وزارت امورخارجه و کاخ سفید بوده‌ایم ولی این بار موضوعی که در این ماجرا و به خصوص در مصوبه مجلس سنا جدید است، این است که روند تصویب قانون داماتو بدون حتی یک رای مخالف مورد تائید تمام رای‌دهندگان سنا قرار گرفته و به نظر می‌رسد این مساله باید مورد بررسی دقیق‌تر کسانی که در وزارت امورخارجه در این حوزهِ کار تخصصی می‌کنند قرار گیرد.

وی در پاسخ به اینکه در شرایطی که پیش از این ظریف تمدید داماتو را نقض برجام دانسته بود، وزارت امورخارجه باید چه برخوردی با تصویب این قانون داشته باشد؟ اظهار داشت: طبیعتا براساس مکانیزم‌هایی برجام که هر وقت، هر کدام از طرفین به رفتار طرف مقابل معترض باشند و این رفتار را به نوعی تخطی از توافق تعریف کنند باید به مراجع قانونی پیش‌بینی شده مراجعه کنند و این موضوع هم باید در همان مراجع مورد رسیدگی قرار گیرد.

این استاد دانشگاه در خصوص سرنوشت برجام بعد از تصویب قانون داماتو و انتخاب ترامپ اظهار داشت: آقای ترامپ قبل از پیروزی در انتخابات مخالفت خود با برجام را اعلام کرده بود و علاوه بر وی جریان جمهوری‌خواه، رادیکال‌های آمریکایی به دنبال بهانه‌هایی هستند که بتوانند به قول خودشان، خود را از مشکلاتی که برجام برای آنها ایجاد می‌کند رهایی بخشند و به شدت علاقمند هستند که زمینه انحلال این توافق را نه به دست خود که به دست طرف دیگر فراهم کنند، بر همین اساس باید به شدت مواظبت شود که چنین بهانه‌ای به دست رادیکال‌های آمریکایی و ترامپ داده نشود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دانیال ایری رسما پرسپولیسی شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
متکی: جنگ زمینی علیه ایران بلوف است
پزشکیان: علم بدون مهارت و ایمان، راهگشای حل مشکلات کشور نیست
سرلشکر جعفری: رهبر شهید طی ۳۷ سال، امت آماده برای بعثت را شکل داد
تیم‌ ملی فانکشنال فیتنس ایران نایب قهرمان آسیا شد
وزارت بهداشت: ۱.۶ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا نیاز داریم
دیدار و گفتگوی معاونین وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن
ادعای مقام پاکستانی درباره ادامه مذاکرات پیرامون بازگشایی تنگه هرمز!
ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین حد از دسامبر ۱۹۸۲ رسید
آیین بزرگداشت امام مجاهد شهید +عکس
مهران مدیری تحت درمان است
مومنی: آموزش و پرورش باید در کنار سه قوه، «قوه چهارم» کشور باشد
«ایران دیجیتال» مسیر توانمندسازی نسل آینده را آغاز کرد
ادعای سنتکام درباره تداوم محاصره دریایی ایران
 قانون مقابله با نفوذ؛ ضرورتی راهبردی برای حفظ استقلال ملی از مسیر شفافیت
عارف: دشمن پس از شکست نظامی به‌دنبال فروپاشی اجتماعی است
ترامپ: در آستانه توافق با ایران نیستیم
دادستانی تهران علیه برنامه «آزاد» به اتهام نشر اکاذیب اعلام جرم کرد
۳ مدال برنز برای فرنگی‌کاران جوان ایران
علی‌آبادی: مصرف برق کشور برای نخستین‌بار در دو سال اخیر کاهشی شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
تقویم آموزشی دانشگاه صنعتی شریف برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ اعلام شد
پذیرش دکتری استادمحور در دانشگاه علامه‌
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top