تاریخ انتشار: چهارشنبه 1395/10/29 - 01:51
کد خبر: 223426

محقق ایرانی عینک دید در شب ساخت

پژوهشگران استرالیایی با همکاری یک محقق ایرانی با استفاده از یک لایه نازک حاوی نانوبلورهای نیمه‌هادی موفق به ساخت عینک دید در شب شدند. دراگومر نشو و محسن رحمانی از محققان دانشگاه ملی استرالیا موفق به ساخت دوربین دید در شب جدیدی شده‌اند که می‌تواند جایگزین دوربین‌های سنگین رایج شود.

خبرنامه دانشجویان ایران: پژوهشگران استرالیایی با همکاری یک محقق ایرانی با استفاده از یک لایه نازک حاوی نانوبلورهای نیمه‌هادی موفق به ساخت عینک دید در شب شدند. دراگومر نشو و محسن رحمانی از محققان دانشگاه ملی استرالیا موفق به ساخت دوربین دید در شب جدیدی شده‌اند که می‌تواند جایگزین دوربین‌های سنگین رایج شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ او می‌گوید: «ما در این پروژه از نانوبلورهای بسیار کوچکی استفاده کردیم و آن‌ها را به‌صورت فیلم‌ لایه نازکی روی سطح شیشه عینک قرار دادیم؛ با استفاده از این لایه نازک حاوی نانوبلور امکان دید در شب فراهم شده‌است. این لایه نازک بسیار کوچک بوده و از آن می‌توان در ساخت ادوات ضدجعل نظیر پوشش‌های اسکناس‌ها استفاده کرد. همچنین این فناوری قابل استفاده در هولوگرام‌ها و تصاویر پزشکی است.»

محسن رحمانی از دیگر محققان این پروژه اظهار داشت: «ما در این پروژه به دستاورد بزرگی در حوزه نانوفتونیک رسیدیم؛ در این کار تحقیقاتی ما به بررسی رفتار نور و برهم‌کنش آن با اجسام در مقیاس نانومتری پرداختیم. این نانوبلورهای نیمه‌هادی می‌توانند نور را با شدت بالا انتقال دهند و پرتوهای نوری پیچیده‌ای را ایجاد کنند. از این فناوری در یک لیزر می‌توان استفاده کرد تا تصویری هولوگرافیک را روی نمایشگرهای مدرن ایجاد کند.»

ماریا دل روسیون از دانشجویان دکترای این پروژه ادامه داد: «در این پروژه ابزاری ساخته شده که نور به‌راحتی از آن عبور می‌کند، این فناوری برای ساخت نمایشگرهای نوری قابل استفاده است. برای اولین بار است که چنین چیزی ساخته می‌شود؛ چرا که در لایه نازک مورد استفاده در این فناوری از نانوبلورهای نیمه‌هادی استفاده شده‌است. رشد این نانوبلورها روی سطح شفاف کاری چالش برانگیز است.»

این عینک برخلاف ابزارهای دید در شب رایج، بسیار سبک است. از این فناوری می‌توان در حوزه‌های پزشکی و ادوات ضدجعل نیز استفاده کرد.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پشت پرده اتاق پیام‌رسانی ترامپ
تهران، میدان انقلاب، شب ۲۰۰ ام
برق در المان، بحران هزینه زندگی در انگلیس و کاهش رشد اقتصادی در ژاپن
مسئولیت سهل‌انگاری در امنیت دانشگاه بر دوش شماست
فیلم | بلاگردان ایران، حضرت آقا، خداحافظ...
خیابان محل آفرینش یک ملت متحد
رفتارهای متناقض آمریکا تغییر دکترین هسته‌ای ایران را توجیه‌پذیر می کند
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top