تاریخ انتشار: سه شنبه 1395/11/12 - 13:53
کد خبر: 225102

حسین زینلیان

لزوم عقلانیت و اعتدال در سیاست خارجی

لزوم عقلانیت و اعتدال در سیاست خارجی

متاسفانه در اولین اقدام دولت جدید آمریکا، دونالد ترامپ اتباع ایران، سومالی، سودان، لیبی، عراق، سوریه و یمن را به خاک ایالات متحده ممنوع الورود کرد.

خبرنامه دانشجویان ایران: حسین زینلیان*//  یکی از مهم ترین اصول سیاست خارجی برای هر دولتی که درصدد تحقق عزت ملت خود و آرمان های پذیرفته شده کشورش می باشد، لزوم واقع بینی در مسیر تحقق منافع ملی در سیاست خارجی است و به خصوص برای دولت ایران با سابقه تمدنی چند هزار ساله و مراودات دیرینه اقتصادی و سیاسی با کشورهای جهان که هم اکنون به عنوان یک قدرت منطقه ای به شمار می رود تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های غیر جناحی و کارشناسی برای حل پرونده ها و اختلافات بین المللی امری عقلانی به نظر می آید.

مساله ای که بارها از سوی اساتید سیاست خارجی و تحلیلگران به دیپلمات ها و سیاست مداران این حوزه تاکید شده است و به خصوص با تعریف شدن مسیر جدید مذاکرات دوجانبه با ایالات متحده درکنار مذاکرات چند جانبه با 5+1 در موضوع پرونده هسته ای لزوم توجه به تاریخ روابط دو کشور و شناخت مراکز تصمیم سازی و تصمیم گیر ایشان و احتمالات وقوع رخدادهای سیاسی حتمی مانند تغییر دولت ها در کشورهای مذاکره کننده گوشزد گردید.

اما متاسفانه ذوق زدگی همراه با اعتماد به کشورهای طرف مذاکره توسط مذاکره کنندگان، موجب طولانی شدن گفت و گوها و عدم تحقق مطالبات و توقعات اولیه حتی با مذاکره دوجانبه با ایالات متحده و به نقل از عضو تیم مذاکره کننده موجب دبه در آوردن آمریکا بر خلاف تعهدات و گفت و گوهای صورت گرفته شد و در آخرین ماه های دولت اوباما تمدید تحریم های داماتو علیه ملت ایران موجب کم سو شدن آن امید اولیه مذاکره کنندگان گردید و به صورت شفاف عضو تیم مذاکره کننده آن را خلاف برجام عنوان نمود. 

ولی متاسفانه در اولین اقدام دولت جدید آمریکا، دونالد ترامپ اتباع ایران، سومالی، سودان، لیبی، عراق، سوریه و یمن را به خاک ایالات متحده ممنوع الورود کرد.

اما این پایان ماجرا نبوده و مصاحبه تلویزیونی سخنگوی کاخ سفید «شان اسپایسر» با شبکه تلویزیونی ای بی سی آمریکا پرده از آخرین خیانت دولت اوباما در حق مردم ایران و برجام و اعتماد دیپلمات های مذاکره کننده مان برداشت و اسپایسر لیست 7 کشور تحریم شده را فهرست تهیه شده در دولت قبل عنوان نموده که تنها ترامپ آن را امضا کرده و در تهیه آن نقشی نداشته است و شُک این آخرین خیانت برای تحلیلگران و سیاست مداران به اندازه خود تحریم های جدید اهمیت داشت.

لذا با گذشت تجربه چهار ساله کشور در امر مذاکره با دولت آمریکا و همپیمانانش و به نهایت رسیدن بدعهدی آنها و توهین به ملت ایران در عدم اجازه سفر و ورود به خاک این کشور این تجربه تلخ و پرهزینه در کنار تجارب تلخ پیشین مانند کودتای 28 مرداد و حمایت از رژیم پهلوی و صدام و منافقین و تصویب تحریم های ناجوانمردانه و برنامه ریزی و تحمیل جنگ های نظامی 8 ساله و اقتصادی و فرهنگی قرار گرفت تا چشم دیپلمات های کشورمان به روی آمریکای واقعی بازتر شده و لزوم برنامه ریزی کارشناسی و آینده نگرانه و عدم ذوق زدگی در مذاکره با دولت های دیگر، سرلوحه ایشان قرار گرفته تا در آینده از صفوف تحلیل های دقیق مردم بر عدم خوش بینی به آمریکا عقب نمانند و با اصلاح سیستم تصمیم سازی در امر سیاست خارجی دستاورد های کشور را به امضای بوش یا اوباما یا ترامپ وصل ننمایند.

* کارشناس ارشد مطالعات منطقه ای

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
از نقشه راه تا زیاده‌خواهی؛ ضمانت اجرایی کجاست؟
ایران تصویر روشنی از مذاکرات به مردم و جهان ارائه نمیدهد
چند بار بند اول تفاهم نقض شده است؟
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top