تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/01/20 - 12:58
کد خبر: 231920

تشکل‌های دانشجویی خراسان جنوبی خطاب به وزیر بهداشت:

به‌جای دستاوردتراشی، صادقانه عملکرد خود را توضیح دهید

چند تشکل‌ دانشجویی استان خراسان جنوبی طی نامه‌ای خطاب به وزیر بهداشت ضمن نقد طرح تحول سلامت نوشتند: به نظر می‌رسد کف‌گیر شما و دولت تدبیر به ته‌دیگ خورده‌است و دیگر توانایی ادامه این طرح را ندارید.

خبرنامه دانشجویان ایران: چند تشکل دانشجویی استان خراسان جنوبی در نقد طرح تحول سلامت به مناسبت حضور وزیر بهداشت در این استان نامه سرگشاده ای به شرح زیر منتشر کردند:

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ متن کامل این نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

وزیر محترم بهداشت
جناب آقای دکتر قاضی‌زاده هاشمی

سلام‌علیکم

ضمن عرض خوشامدگویی به مناسبت حضورتان در خراسان جنوبی با توجه به این‌که دولت تدبیر امید روزهای آخر عمر خود را می‌گذراند لازم دانستیم که به‌صورت هرچند مختصر عملکرد وزارتخانه‌ی تحت مسئولیت شما را خدمتتان عرض کنیم و سؤالاتی نیز از محضرتان بپرسیم.

نمی‌توان از وزارتخانه‌ی شما حرف زد اما از طرح تحول سلامت چیزی نگفت. سرازیر شدن حجم عظیمی از اعتبارات عمومی به سمت وزارتخانه‌ی شما فرصت مناسبی بود تا با بهره‌گیری از آن بتوانید تحولات اساسی در نظام سلامت کشور ایجاد کنید. هرچند در ابتدای کار و با اجرایی شدن گام اول آن امیدها به تحول نظام سلامت کمی بیشتر شد اما باگذشت مدتی به نظر می‌رسد کف گیر شما و دولت تدبیر به ته‌دیگ خورده است و دیگر توانایی ادامه این طرح را ندارید.

طرح تحول نظام سلامت، بعد از بیش از دو سال که از اجرای شدن آن می‌گذرد به پرتگاهی رسیده است که بسیاری از کارشناسان از همان روز اول آن را پیش‌بینی می‌کردند ولی ظاهراً گوش شنوایی وجود نداشت؛ و آن این بود که مدیریت مبتنی بر تزریق منابع آن‌هم بدون اصلاحات ساختاری در نظام سلامت کشور نمی‌تواند راه گشا باشد. اگر بخواهیم خیلی صادقانه بگوییم درواقع شما در چند سال گذشته فقط خرج کرده اید و نه مدیریت و اصلاح.

متأسفانه برخلاف وعده‌های داده‌شده هنوز بسیاری از اقدامات طرح سلامت بر زمین‌مانده و یا ناقص اجراشده است. به‌طور مثال: گام دوم طرح که قرار بود در حوزه‌ی بهداشت تحول ایجاد کند هنوز با چالش‌های جدی مواجه است، هرچند انصافاً اقداماتی در حوزه بهداشت صورت گرفته است اما این اقدامات آن‌چنان تناسبی با اهداف ارائه‌شده برای طرح سلامت ندارد.

مدت‌ها از وعده‌ی وزارتخانه‌ی شما برای اجرای گام چهارم طرح تحول سلامت یعنی «تحول آموزش پزشکی» می‌گذرد اما این گام تاکنون در حوزه‌ی عملیاتی خروجی مناسبی نداشته است و تنها خروجی آن تدوین بسته‌های گام چهارم بوده است.

هم‌اکنون دولت از پس هزینه‌های طرح برنمی‌آید؛ بیمه‌ها نیز یارای پرداخت مبالغ هنگفت خدمات درمانی را ندارند و حال که چهار سال از دولت تدبیر می‌گذرد به نظر می‌رسد شما میراثی را برای دولت بعد به ارث گذاشته‌اید که مدت‌ها باید درگیر اصلاح حفره‌های بزرگ موجود در آن باشد.

موضوع دیگری که مانند بسیاری از بخش‌های دولت یازدهم در وزارتخانه‌ی شما هم مشاهده شد. مسئله‌ی فیش‌های نجومی بود. هرچند سال‌هاست که در رسانه‌ها بحث کارانه‌های چند صدمیلیونی برخی پزشکان مطرح می‌شود اما هر بار مسئولین به آن بی‌توجهی می‌کنند.

واقعیت این است که نظام پرداخت حقوق به پزشکان دارای مشکلات اساسی است؛ و شما به‌عنوان یکی از رکوردداران جراحی لیزیک چشم در کشور به‌خوبی می‌دانید که تا زمانی که کارانه پزشکان بر اساس تیغ جراحی و لیزر سنجیده می‌شود پرداخت‌های نجومی در بین پزشکان نیز ادامه خواهد یافت.

سطح‌بندی خدمات در قالب نظام ارجاع و پزشک خانواده یکی از آرزوهای دیرین کارشناسان نظام سلامت و از مواردی است که در قانون برنامه پنجم توسعه نیز به آن تصریح‌شده است؛ اما متأسفانه در چهار سال اخیر در وزارت بهداشت بر زمین ماند و هیچ اقدامی برای پیش بردن این طرح صورت نگرفت.

دیوار اعتماد بین پزشکان و جامعه سست و سست‌تر می‌شود پرونده قصورها و خطاهای پزشکی که منجر به فوت و یا نقص عضو و عوارض دیگر ازجمله به کما رفتن می‌شود در حال قطور شدن است. این پرونده قطور پر از اتفاقات ریزودرشت در رابطه با اشتباهات پزشکی است. برخی خیلی سروصدا کردند و برخی بی‌سروصدا به بوته فراموشی سپرده‌شده‌اند.

درحالی‌که آمار خطاهای پزشکی در کشورهای پیشرفته جهان به‌طور شفاف ارائه می‌شود اما متأسفانه در کشور ما وضع جور دیگری است؛ و تأسف‌بارتر از عدم اعلام شفاف خطاهای پزشکی نبود مرجع مناسب برای رسیدگی به این خطاها و دفاع از حقوق مردم و بیماران است. متأسفانه نظام پزشکی مسئول رسیدگی به شکایات بیماران است. که این مسئله یعنی پزشکان مرجع بررسی تخلفات پزشکان هستند. درحالی‌که منطقی‌تر آن است که برای رسیدگی بهتر به حقوق بیماران، محور بودن پزشکان در این مسئله کنار گذاشته شود و یک‌نهاد بی‌طرف این‌گونه شکایات را بررسی کند؛ و این در حالی است که در سیاست‌های نظام سلامت که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ‌شده‌اند در چندین بند بر حقوق مردم و بیماران تأکید می‌کنند.

موضوع دیگری که در چهار سال عملکرد شما جای سؤال بسیاری را ایجاد می‌کند این است که چرا باوجود اهمیت مسئله‌ی طب سنتی و تأکید سیاست‌های کلی نظام سلامت بر روی آن شما اقدام به انحلال معاونت طب سنتی از ساختار وزارت بهداشت و تنزل آن به اداره کل دفتر طب سنتی، ایرانی – اسلامی کردید؟ البته پیش‌ازاین نیز شما با لغو مصوبه تأسیس دانشگاه طب سنتی نشان داده بودید که چندان دید مناسبی به طب سنتی ندارید.

خلاصه این‌که وزارت بهداشت ‌کارهای زمین‌مانده کم ندارد. ضمن تشکر از اقدامات مثبتی که در چهار سال اخیر انجام داده‌اید امیدواریم که در این چند هفته‌ی باقی مانده دولت تدبیر و امید و به‌خصوص وزارت بهداشت به‌جای دستاورد تراشی در حوزه‌های مختلف شفاف و صادقانه عملکرد خود را توضیح داده و قضاوت را به مردم بسپارد.

وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بیرجند
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تبدیل بخشی از خیابان لاله‌زار به پیاده‌رو از اوایل ماه آینده
از سرگیری مجدد حملات یمن به مواضع مزدوران سعودی
وال‌استریت‌ژرونال: جنگ با ایران ضعف‌های ارتش آمریکا را رو کرد
افزایش قیمت نفت و افت شاخص‌های بورس آمریکا
بهروزآذر: زنان در آثار فرشچیان، جانِ زندگی و مرکز آفرینش‌اند
ادعای جدید ترامپ: بدون تشدید تنش با ایران تعامل می‌کنیم!
دادسرای جنایی: جنازه حمیدرضا رجب‌زاده اطراف تهران کشف شد
گرامیداشت نخستین سالگرد استاد محمود فرشچیان +عکس
رئیس مجلس انتصاب ذوالقدر به عنوان مشاور سیاسی رهبر انقلاب را تبریک گفت
پیام تبریک کاظمی در پی افتخارآفرینی تیم‌ملی المپیاد هوش مصنوعی
انتشار تصاویر حمله موشکی ارتش یمن به شهر المخا
عضو انصارالله:آنچه در انتظار عربستان است فراتر از تصورات است
ادعای سنتکام در خصوص تداوم محاصره دریایی ایران
 کلیات طرح اقدام راهبردی تأمین امنیت و پیشرفت پایدار تنگه هرمز تصویب شد
سرلشکر محسن رضایی، نماینده رهبر معظم انقلاب در شعام شد
روس اتم بازگرداندن متخصصان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر را آغاز کرده است
قرارداد جواد نکونام با تراکتور امضا شد
ترکیب استقلال برای فصل جدید مشخص شد
کریمی: بیرانوند سرباز نیست/ نکونام: تراکتور چالش شیرین مربیگری من است
دلیل جدایی رامین رضاییان از استقلال چه بود؟
ادعای وال‌ استریت ژورنال: ترامپ می‌خواهد به تقابل با ایران پایان دهد
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
محتوای دروس معارف با محوریت حماسه سه جنگ تحمیلی تغییر می‌کند
شروط جدید تاسیس موسسه آموزش عالی و صدور مجوز رشته اعلام شد
ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی آغاز شد/ اعلام جزئیات ثبت نام
راه اندازی مرکز ملی آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top