تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/01/29 - 11:07
کد خبر: 232888

محمد برم؛

تحلیلی بر رفراندوم 16 آوریل ترکیه

تحلیلی بر رفراندوم 16 آوریل ترکیه

در کل خوی و منش اردوغان نیز جدای از این تغییرات نیست و خبر از سلطه گری می دهد. او در ذهن خود آتاتورک را پرورانده و خواب سلطان سلیمان می بیند. با روند فعلی و با گذشت زمان اگر اردوغان تلاشی برای مادام العمر کردن ریاست جمهوری خویش بکند غیرمعقول نیست.

خبرنامه دانشجویان ایران: محمد برم// بالاخره پس از داستان های بسیار امروز، 16 آوریل رفراندوم تغییر قانون اساسی ترکیه برگزار شد. علیرغم اینکه اکثریت قابل ملاحظه ای از اتباع ترکیه ساکن در ایران به همه پرسی تغییرات قانون اساسی در این کشور رای منفی دادند - 54/7% گفته اند خیر و 47/3% گفته اند آری - و هرچند برخی اسناد و مدارک خبر از تخلفات گسترده در این رفراندوم می دهد اما طبق نتایج گزارش شده در مجموع آرا 55 درصد مردم ترک موافق تغییر قانون اساسی هستند.

تغییرات انجام شده در قانون اساسی ترکیه از سال 2019 اجرایی می شود. یکی از آثار این رفراندوم حذف سمت نخست وزیری و انتقال قدرت آن از معرفی کابینه گرفته تا اداره امورات اجرایی مملکت به رییس جمهور می باشد. از طرفی هم در نظام های ریاستی، رییس جمهور می تواند بدون اخذ مجوز از پارلمان سمت ها یا وزارتخانه های جدیدی ایجاد و یا آنها را اصلاح کند فلذا در این وضعیت نهادی ناظر برای فعالیت های رییس جمهوری وجود ندارد دیکتاتوری نمایشی حاکم می شود. دیکتاتوری نمایشی مقدمه حکمیت دیکتاتوری محض می باشد. چندین تبصره و بند دیگر نیز وجود دارد که منجر به کاهش قدرت مردم با یک واسطه و افزایش قدرت سمت ریاست جمهوری می شود.

در کل خوی و منش اردوغان نیز جدای از این تغییرات نیست و خبر از سلطه گری می دهد. او در ذهن خود آتاتورک را پرورانده و خواب سلطان سلیمان می بیند. با روند فعلی و با گذشت زمان اگر اردوغان تلاشی برای مادام العمر کردن ریاست جمهوری خویش بکند غیرمعقول نیست.

مطمئنا از این پس ترکیه ریاستی روابط خوبی با برخی کشورهای مدعی آزادی اروپا مانند هلند، آلمان، اتریش، بلژیک، سوئیس و سوئد نخواهد داشت. چرا که این کشورها در تبلیغات و سخنرانی های انتخاباتی همکاری مناسبی با اردوغان نداشته اند و نتوانسته اند رضایت وی را جلب کنند. از امروز باید منتظر کشوری با سیاست خارجه ی بی رودروایسی باشیم و دیگر کمتر کسی شاهد سیاست های دوگانه ترکیه خواهد بود برای مثال اردوغان پس از پیروزی در این رفراندوم خبر از برگزاری رفراندوم جدید مبنی بر احیای مجازات اعدام در این کشور داد که بلافاصله واکنش کشورهای اروپایی را در پی داشت. همچنین اتحادیه اروپا اعلام کرد روند ورود ترکیه به این اتحادیه بلافاصله بعد از احیای مجازات اعدام پایان خواهد یافت.

در پایان باید عرض کنم از نتیجه رفراندوم ترکیه نه خوشحالیم و نه ناراحت اما در قسمت جامعه شناختی و پساساختارگرایی در جوامع نوین امروزی، یک مفهوم آزاردهنده و نگران کننده است. آن مفهوم این است که مردم متوجه نیستند چه می کنند و چه خواهند کرد.

نتیجه این رفراندوم به خود مردم بازمی گردد و اقلیت هایی چون کردهای ترکیه متضرر می شوند ولاغیر..

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
نام و تصویر وزیر سابق که به ۳سال حبس محکوم شد +جزئیات
ورق بورس برگشت/ افزایش ۴ هزار و ۲۷۳ واحدی شاخص کل
کارت آزمون استخدامی رشته شغل دبیری و هنرآموز منتشر شد
مطالبات یک دانشجوی یاسوجی از اژه‌ای +فیلم
دادستانی شیراز نظرش درباره قتل شهردار را پس گرفت
تشدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران
پاسخ به شایعه/ تکذیب ادعای قتل‌های زنجیره‌ای کودکان در اصفهان
جلسه شکایت سپاهان از فدراسیون فوتبال در CAS برگزار شد
جشن بزرگ امام رضایی‌ها +فیلم
واکنش الناز شاکردوست به جنایات اسرائیل +عکس
ثبت نکردن موجودی طلافروشان در سامانه جامع تجارت تخلف است
مهدی تاج پذیرفته اشتباهات داوری عمدی است!
انتقاد رئیس پلیس راهور به برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی
نماهنگ "جان جواد"/ گروه سرود صدر عشق شهریار
تجمع دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه ژنو +فیلم
درخواست زلنسکی از آمریکا در دیدار با بلینکن
اعلام زمان پرتاب نخستین انسان ایرانی به فضا
اخراج سرمربی بزرگ از لیگ عربستان
تغییرات مهم مدیریتی در پرسپولیس
راه حل های کوتاه مدت و میان مدت خروج بورس از بحران
کلاهبرداری تلگرامی با نقاب پشتیبان دیوار
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top