تاریخ انتشار: دوشنبه 1396/02/04 - 10:52
کد خبر: 233463

مناظره مصباحی مقدم و زیباکلام در دانشگاه یزد

در این مناظره با عنوان «رای آزاد» که حدود سه ساعت به طول انجامید، مناظره کنندگان درباره روند برگزاری 11 دوره انتخابات ریاست جمهوری پس از پیروری انقلاب اسلامی، وضعیت کنونی و عملکرد دولت های نهم، دهم و یازدهم به اظهار نظر پرداختند.

خبرنامه دانشجویان ایران: مناظره صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و غلامرضا مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت، شب گذشته با عنوان «رأی آزاد» از سوی انجمن پیرو خط امام(ره) دانشگاه یزد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ غلامرضا مصباحی مقدم، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در این مناظره، نظام جمهوری اسلامی را بر دو پایه اصلی اسلامیت و جمهوریت و رای و نظر مردم و مردم سالاری متکی بر دین استوار دانست.

وی با بیان اینکه در 38 سال گذشته بر اساس قانون اساسی و اهداف و آرمان های نظام مقدس جمهوری اسلامی رای مردم آزاد و بر اساس همین دو پایه بخوبی انجام گرفته است و قطعا تداوم خواهد یافت، ادامه داد: هرگز نظام مقدس جمهوری اسلامی رای و نظر مردم را در عرصه خطیر انتخابات فرمایشی و تشریقاتی نمی داند و همگان بر تعیین سرنوشت خود با مسئولیت بالا مشارکت دارند.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تهران اظهار داشت: هرچند در سطح دنیا مردم سالاری سابقه طولانی دارد؛ ولی مردم سالاری دینی تجربه نظام مقدس جمهوری اسلامی است که از همان ابتدا بنیانگذار جمهوری اسلامی بر آن تاکید داشتند و هم اکنون در جامعه ما محقق شده است.

مصباحی مقدم گفت: در 38 سال گذشته شاهد مردم سالاری دینی در انتخابات های گذشته بودیم و این افتخاری بزرگ محسوب می شود که یک نظام دینی موفق به تجربه جدید در این عرصه مهم شده است.

وی به انتخاب مردم در ادوار گذشته انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و ادامه داد: ما با هیچ کسی عقد اخوت نبسته ایم و هرکسی بر اصول و ارزش های نظام باقی بماند از او حمایت می کنیم.

همه به باید به قانون اساسی و شورای نگهبان احترام بگذارند
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی به انجام برنامه ها در 38 سال گذشته در کشور بر اساس قانون اساسی اشاره کرد و گفت: قانون اساسی وظایف تمام مردم و گروه ها را دقیق مشخص کرده و همه باید پایبند قانون باشند.

مصباحی مقدم افزود: باید همه به وجود شورای نگهبان و انجام امورنظیر نظارت استصوابی که طبق قانون اساسی بر عهده این نهاد گذاشته شده است قانون احترام بگذارند، همانطوریکه در سایر کشورهای عالم نیز نظارت ها وجود دارد.

نباید برجام را رد کنیم
وی درباره عملکرد دولت دهم اظهار داشت: بارها در مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد رئیس این دولت انتقادهای خیلی تندی داشته ام که سابقه آن در نطق های مجلس و جاهای دیگر وجود دارد.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد دولت یازدهم گفت: کسی در کشور نباید برجام را به نفع خود مصادره کندو ما اصلا نباید آن را بصورت کلی رد کنیم هرچند دشمنان و آمریکایی ها خیلی بد قول هستند و با وجود مذاکرات هسته ای در برجام همچنان به تحریم های خود علیه ایران ادامه می دهند.

مصباحی مقدم گفت: 70 درصد اقتصاد کشور ما دست دولت است و باید برای حل و فصل نیازها و مطالبات مردم برنامه ریزی ها و اقدام های شایسته بعمل آید تا احاد جامعه بتواند آبرومندانه زندگی کنند.

برخی رای مردم را زینتی می دانند
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: شاکله و اسکلت نظام ما برگرفته از مشروطه و مدرنیته است و تاکنون وجود داشته و خواهد داشت، هرچند برخی ها رای مردم را زینتی می دانند.

صادق زیباکلام ادامه داد: هیچ کس در کشور بیشتر از من عملکرد و کارهای رئیس دولت های نهم و دهم را در این سال ها زیر سئوال نبرده است ولی باز بر اساس یک انتخابات آزاد و مردم سالار معتقدم باید او نیز نامزد ریاست جمهوری باشد و خود مردم نظرشان را در پای صندوق های اخذ رای بیان کنند.

وی بیان کرد: طبق قانون مراجع چهارگانه باید نسبت به بررسی صلاحیت ها در انتخابات اقدام کنند در حالی که در وضعیت کنونی این موضوع اعمال نمی شود.

تکلیف نهایی انتخابات دوازدهم را قاطبه مردم تعیین می کنند
زیباکلام درباره پیش بینی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آینده تصریح کرد: معتقدم تکلیف نهایی دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را در کشور ما نه اصولگرایان و نه اصلاح طلبان بلکه قاطبه مردم تعیین می کنند.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران درباره عملکرد دولت یازدهم گفت: این دولت در مجموع بوی‍‍‍ژ‍ه در برنامه های سیاست خارجی و برجام موفق عمل کرده است.

زیباکلام گفت: اگر دولت در بعد اقتصادی نسبت به سایر برنامه های کشور کمی ضعیف تر است علتش آن است که اقتصاد در کشور ما فقط دست دولت نیست و دیگران و خیلی نهادها و دستگاه های گوناگون دیگر در آن دخل و تصرف دارند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ترامپ باید با درد اقتصادیِ جنگ دست‌و‌پنجه نرم کند
افت صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین حجم در ۸ ماه اخیر
انصارالله حمله به یک نفتکش عربستان را تأیید کرد
حادثه امنیتی دریایی در جنوب شرقی عدن
لفاظی جدید نتانیاهو علیه ایران
گفتگوهای لبنان و اسرائیل فردا از سرگرفته خواهد شد!
رایزنی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درباره ایران
حال تیم خوب است جز پنجره بسته!
آمریکا تحریم‌های یک شرکت هواپیمایی عراقی را لغو کرد
پیش‌نویس توافق میان ایران و عمان نهایی شد
تنها یک موضوع در مذاکرات ایران و عمان باقی مانده است
کاپیتان پرسپولیس به گل‌گهر سیرجان پیوست
فلسطین مسئله نخست جهان اسلام به شمار می‌رود
در نشست وزیران خارجه کشورهای عربی و اسلامی در امان چه گذشت؟
پس از ماه‌ها کشمکش با دولت ترامپ، رئیس دانشگاه براون کنار می‌رود
سازش با یزید زمان، هرگز امنیت و رفاه به همراه نداشته است
«کارت امید مادر» شارژ شد
تعداد مصدومان حادثه شهرک شمس آباد به ۲۱نفر رسید
توافق نزدیک است!
واکنش تند رضاییان به استقلالی‌ها
مذاکره با تل‌آویو، چیزی جز شرم و تحقیر برای لبنان ندارد
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top