تاریخ انتشار: پنجشنبه 1396/03/04 - 14:55
کد خبر: 236333

بعد از پرتو پزشک‌ها و رادیولوژیست‌ها؛

پاتولوژیست‌ها، قربانی بعدی اشتغال‌زایی کاذب +تصاویر اعتراض

طبق تصمیم وزرات بهداشت، بعد از راه اندازی رشته کلینیکال پاتولوژی، از این به بعد تمام پی.اچ.دی‌ها حتی با پایه زیست شناسی با آزمون درون گروهی و بدون آزمون برای فارغ‌التحصیلی با گذران دوره یکساله متخصص پاتولوژی خواهند شد.

خبرنامه دانشجویان ایران: فراهم شدن امکان ورود و فعالیت فارغ‌التحصیلان پایه غیر پزشکی در حوزه پاتولوژی، باعث بروز اعتراض و نگرانی پاتولوژیست‌‌ه شده است.

به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ طبق تصمیم وزرات بهداشت، بعد از راه اندازی رشته کلینیکال پاتولوژی، از این به بعد تمام پی.اچ.دی‌ها حتی با پایه زیست شناسی با آزمون درون گروهی و بدون آزمون برای فارغ‌التحصیلی با گذران دوره یکساله متخصص پاتولوژی خواهند شد.

این در حالی است که طبق ادعای یکی از پاتولوژیست‌های معترض، فارغ‌التحصیلان کلینیکال، بدون گذراندن هیچ تعهد خدمتی قادر به تاسیس  و مسئولیت فنی آزمایشگاه خواهند بود و این می‌تواند برای بیماران، خطرناک باشد.

عمده اعتراض پاتولوژیست‌ها به این تصمیم وزارت بهداشت، چرایی ورود افراد غیرمتخصص و غیر پایه پزشکی به حوزه درمانی بالینی است که می‌تواند عواقب ناخوشایندی را به همراه داشته باشد.

به نظر می‌رسد که ادامه چنین روندی در مسیر تربیت نیروهای آزمایشگاهی، علاوه بر ضرری که پاتولوژیست‌ها، آن را متوجه پروسه تشخیص و درمان بیماران می‌دانند، باعث اضمحلال رشته مادر پاتولوژی برای قشر پزشک و شروع ایجاد دوره‌های موازی که سابقا برای تکنسین‌های رادیولوژی، توانبخشی، فیزیوتراپی و بینایی‌سنجی هم به وجود آمد، باشد.

در این باره همچنین فرید کرمی، نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران، با انتقاد از ورود افراد غیرپزشک به آزمایشگاه های تشخیص طبی، گفت: وزارت بهداشت بنگاه کاریابی نیست، بلکه باید سلامت مردم را تامین کند.

وی با اعلام این مطلب که تربیت متخصص آزمایشگاه در ایران شبیه کشورهای پیشرفته است، افزود: این افراد اول طب عمومی را پشت سر می گذارند و آزمایشگاه به عنوان تخصص تلقی می شود.

کرمی از درخواست آزمایش بیمار به عنوان درخواست مشاوره پزشکی نام برد و گفت: متخصص آزمایشگاه با توجه به نتیجه آزمایش بیمار، به پزشک توصیه می کند که کدام آزمایش را برای بیمار تجویز کند و این الگویی است که در مراکز آزمایشگاهی پیشرفته دنیا اعمال می شود.

وی تاکید کرد: این مشاوره پزشکی باعث می شود آزمایش های غیر ضروری انجام نشود و در نتیجه بیمه ها نیز متضرر هزینه های اضافی نخواهند شد.

نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران با اشاره به تعداد زیاد فارغ التحصیلان علوم پایه در کشور، گفت: تربیت لجام گسیخته علوم پایه از سال ها قبل در کشور، باعث شده امروز با حجم زیادی از افراد بیکار علوم پایه مواجه باشیم که از وزارت بهداشت درخواست شغل دارند.

وی ادامه داد: این افراد می بایست در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی مشغول کار شوند، زیرا آموزش بالین ندیده اند که بتوانند با بیمار در ارتباط باشند.

کرمی گفت: متاسفانه لابی های قوی این افراد در وزارت بهداشت باعث شده تا وزیر را مجاب کنند که فارغ التحصیلان علوم پایه به عنوان متخصص آزمایشگاه مشغول کار شوند. در حالی که نمی توان یک تخصص را از دو منبع پذیرش کرد.

وی از رشته پاتالوژی به عنوان مادر طب بالین نام برد و افزود: این اقدام باعث نابودی طب خواهد شد. زیرا، سپردن اداره آزمایشگاه و امضای جواب پزشک به غیر پزشک، به سلامت مردم و بیماران آسیب خواهد زد.

نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت بنگاه کاریابی نیست، گفت: کجای دنیا، نفع بیمار در این است که کار پزشک را یک غیر پزشک انجام دهد.

وی افزود: انجمن آسیب شناسی ایران در اعتراض به این اقدام وزارت بهداشت، شورای عالی نظام پزشکی را خطاب قرار داده و از اعضای این شورا می خواهد که نسبت به این تصمیم نادرست واکنش نشان دهند.

حالا باید منتظر ماند و دی که تصمیم نهایی وزارت بهداشت درباره اعتراض پاتولوژیست‌ها چه خواهد بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top