تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/05/17 - 18:07
کد خبر: 242881

سیر نزولی موالید شدت گرفت

رئیس گروه آمارهای جمعیتی ثبت احوال به رواج سبک زندگی اسلامی در جامعه برای کاهش طلاق و پایین آمدن سن ازدواج تأکید کرد و گفت: میزان موالید از سال ۹۵ در کشور کاهش یافته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، علیرضا ساجدی امروز در همایش "پیامدهای تک‌فرزندی بر سلامت خانواده" با اشاره به بند ۱۴ سیاست‌های کلی جمعیت در رابطه با رصد مستمر سیاست‌های جمعیتی در ابعاد کمی و کیفی اظهار داشت: در کشور ۱۲۲ مرکز به پایگاه اطلاعات جمعیت کشور از طریق وب‌سایت متصل هستند و در آینده‌ای نزدیک داده‌های ولادت از مراکز درمانی به پایگاه اطلاعات کشور انتقال می‌یابند.

وی به وجود یک هزار و ۳۵ نیروی انسانی در اداره ثبت احوال مراکز شهرستان‌ها و بخش‌ها اشاره کرد و گفت: وجود این میزان نیروی انسانی امکان گردآوری گسترده آمار را ایجاد کرده است.

رئیس آمارهای جمعیتی و مهاجرت دفتر آمار سازمان ثبت احوال بیشترین تعداد موالید را از سال ۵۰ به بعد در دهه ۶۰ عنوان کرد و گفت: از دهه ۶۰ تا سال ۸۰ تعداد موالید در کشور کاهش و بعد از سال ۸۰ افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه دلیل افزایش جمعیت از سال ۸۰ مربوط به ازدواج متولدین دهه ۶۰ است که تعدادشان زیاد بوده و امری طبیعی است، عنوان کرد: از سال ۹۵ تعداد موالید کاهش یافته که پیش‌بینی می‌شود با عدم تمایل خانواده‌ها به فرزند سوم این روند کاهش جمعیت ادامه یابد.

ساجدی بیشترین گروه سنی مادران کشور را در بازه ۲۵ تا ۲۹ سال عنوان کرد و گفت: مادران گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال استان بیشتر از مادران این گروه سنی کشور است و مادران گروه سنی ۲۷ تا ۳۴ سال استان زنجان کمتر از مادران این گروه سنی کشور است.

وی نرخ موالید سال ۹۵  در کشور را ۱۹.۴ در هزار نفر و در استان را ۱۹.۵ در هزار نفر عنوان کرد و افزود: نرخ مرگ و میر سال ۹۵  نیز در کشور ۴.۸ در هزار نفر و در استان ۴.۷ در هزار نفر بوده است.

رئیس با اشاره به مغفول ماندن مسئله افزایش سن ازدواج در کشور ابراز کرد: آسان شدن ازدواج، رواج سبک زندگی اسلامی و جلوگیری از وقوع طلاق و فرسوده شدن خانواده‌ها از راه‌های کاهش سن ازدواج است.

وی بیشترین ازدواج مردان را در کشور مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال و در زنان مربوط به گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال عنوان کرد و گفت: این آمار در زنان استان زنجان در گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال و در مردان مشابه آمار کشور است.

ساجدی میزان طلاق با طول زندگی مشترک کمتر از یک سال را در سال ۹۵ در کشور ۱۱ درصد و در استان ۱۵.۷ درصد عنوان کرد و گفت:  بالا بودن میزان طلاق با طول زندگی مشترک کمتر از یک سال استان زنجان باید مورد توجه قرار گیرد.

وی جمعیت افراد ۱۵ تا ۶۵ سال کشور را در سال ۹۵، ۶۹.۴ در هزار نفر و در استان ۷۰.۵  در هزار نفر عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه میزان این آمار در استان زنجان در سال ۹۰، ‌ ۷۰.۷ در هزار نفر بوده پنجره جمعیت در زنجان ثابت بوده است.

منبع: تسنیم

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجمع دانشجویان در محکومیت عملکرد آمریکا در برخورد با دانشجویان آزادی خواه حامی فلسطین +عکس
حمایت دانشجویان استان قزوین از خیزش سراسری دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا
ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست
نامه‌ی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی فارس خطاب به دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور «کارت هوشمند بیمه سلامت»
یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب
طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
برگزاری تجمع دانشگاه تهران در حمایت از دانشجویان آمریکایی
تمدید ثبت‌نام و ویرایش آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران
حمایت بسیج اساتید از دانشگاهیان جهان علیه رژیم صهیونیستی
دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
اینفوگرافیک/ قوانین جدید دریافت گواهینامه در سال ۱۴۰۳
دانشگاه امیرکبیر حرکت شجاعانه دانشگاهیان آمریکا و اروپا در حمایت از مردم غزه را ستود
نگرانی شدید تل‌آویو از همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه
تصویر متفاوت از اعتراضات دانشجویی آمریکا
بازداشت‌ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین به روایت آمار
سرقت با شگرد تعویض کارت بانکی در مترو
پیام آیت‌الله مکارم خطاب به سردار رادان درباره «طرح نور»
سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top