تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/06/07 - 08:57
کد خبر: 244302

مهدی کیانی

قربانی شدن وزارت علوم

قربانی شدن وزارت علوم

نابسامانی هایی که هیچ کس چه طیف مخالف و چه طیف موافق جریان دولت نسبت به آن دل خوشی ندارند مانند: اعتراضات دانشجویان و تشکل های دانشجویی در روز 16آذر سال گذشته در مقابل رئیس جمهور به پولی شدن دانشگاه ها، مشکلات صنفی دانشگاه ها، تشکل های دولت ساخته،‌ ورود افراد ناسالم مانند فعالان فتنه به دانشگاه و ارتباط آنها با اساتید گروه ها و دانشجویان این بود. در رابطه با وزرای پیشنهادی دولت که هرکدام به دلایلی، یکی پس از دیگری رای عدم اعتماد می‌گرفت نشان از سیاستگذاری خاصی از سوی دولت برای دانشگاه ها داشت.

خبرنامه دانشجویان ایران: مهدی کیانی// با پیروزی حسن روحانی در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری، عده ای از حامیان او به این گمان که عامل موثر پیروزی، آنان بوده اند؛ درمستی این پیروزی در رویای سهمشان از سفره ی انقلاب و دولت به خلسه رفتند. با روشن شدن آتش توپخانه‌‌ای رسانه‌های زنجیره‌ای، اصلاح طلبان طرح خود را برای فتح سنگر به سنگر وزارتخانه ها آغاز کردند و در این جریان اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه چهار وزارت خانه مهم را مدّ نظر قرار داده اند.

وزارت خانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان، این وزارتخانه‌ها با هدف‌های خاص و برنامه ریزی قبلی انتخاب شده بودند زیرا مستقیماً با نهاد های مدنی و جوانان جامعه سر و کار دارند و ابزارهای کارایی برای فتح سنگر به سنگر قدرت می‌باشند .

وزارت علوم از جمله وزارتخانه هایی است که این جریان به دنبال تصاحب آن بود زیرا فضای دانشگاهی کشور را در دست دارد وبه راحتی می توانند با نفوذ در لایه های آن به صورت های مختلف از جمله ایجاد تشکل های دانشجویی کانون های دانشجویی و به کمک اساتید همفکر این جریان به جان از دست رفته اصلاح طلبی یک بار دیگر خون تزریق کنند. با احیای وقایعی همچون 18 تیر، دانشگاه را در سطح سیاسی به نفع خود مصادره کنند. همین جریان است که با ایجاد انحراف در حرکت کلان کشور، ایران را از رفتن به سمت آرمان ها دور نگه داشته و در طول زمان خسارت های جبران ناپذیری بر بدنه جامعه وارد می کند.

با مشخص شدن اسامی وزرا اصلاح طلبان که‌خواب خود را در معرض تعبیر می‌دیدند ناگهان با رای عدم اعتماد از خواب بیدار شدند.

رئیس جمهور محترم در جریان معرفی وزیرعلوم اصرار بر معرفی نماینده از جریان اصلاح طلب داشت. پس از عدم رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به جعفر میلی منفرد، دکتر حسن روحانی در تاریخ 27مهر 1392رضا فرجی دانا را به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. وی در5آبان ماه 92با 159رای موافق متصدی امور وزارت علوم شد، اما پس از چندی با انتصاب اشخاص مساله دار -که در فتنه سال88نقش داشتند - به پست های معاونت وزارت علوم با واکنش منفی نمایندگان مجلس شورای اسلامی روبه رو شد. و به دنبال این انتصاب وی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کارت زرد دریافت کرد. اما با گذشت مدتی کوتا با مطرح شدن مساله بورسیه ها فرجی دانا استیضاح شد.

پس از وی محمد علی نجفی در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۳۹۳سرپرست وزارت علوم شد و 95روز در این سمت فعالیت کرد؛ در نهایت پس از چهار نفر محمد فرهادی به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شد پس از قرائت نامه معرفی وی بر خلاف گزینه‌های پیشین با استقبال و واکنش مثبت نمایندگان مجلس مواجه گردید اما با روی کار آمدن محمد فرهادی بر مسند وزارت علوم شاهد نابسامانی هایی بودیم‌که خط مشی ها و سیاست گذاری های این نهاد توسط مشاوران و دست های پشت پرده رقم می خورد حتی در درون داشگاه های کشور با فضایی منفی و نامطمئن رو به رو بودیم تا جایی که برخی از روسای دانشگاه ها هم تکلیف خود را نمی دانستند.«گاها در دانشگاه های مادر؛ رئیس دانشگاه وجود نداشت و با سرپرست های غیر قانونی اداره میشد.» انگار هشدار های رهبری نسبت به افت علمی دانشگاه ها در طول عمر 4ساله دولت یازدهم کافی نبود. شخص رهبری در حوزه مسائل دانشگاهی چندین گله داشتند من جمله: رفع نشدن افت علمی دانشگاه ها؛ مساله بورسیه ها؛ جلوگیری از ورود افراد نامطمئن به دانشگاه ها و.. چه کسی باید از حقوق دانشگاهیان دفاع کند؟

نابسامانی هایی که هیچ کس چه طیف مخالف و چه طیف موافق جریان دولت نسبت به آن دل خوشی ندارند مانند: اعتراضات دانشجویان و تشکل های دانشجویی در روز 16آذر سال گذشته در مقابل رئیس جمهور به ولی شدن دانشگاه ها، مشکلات صنفی دانشگاه ها، تشکل های دولت ساخته،‌ ورود افراد ناسالم مانند فعالان فتنه به دانشگاه و ارتباط آنها با اساتید گروه ها و دانشجویان این بود. در رابطه با وزرای پیشنهادی دولت که هرکدام به دلایلی، یکی پس از دیگری رای عدم اعتماد می‌گرفت نشان از سیاستگذاری خاصی از سوی دولت برای دانشگاه ها داشت. تا بار دیگر دانشگاهها را از آرامش علمی دور نمایند. از دانشگاه و دانشجو به عنوان یک پشتوانه سیاسی در مقابل افکار عمومی به خصوص در جهت وعده های گفته شده بتوانند در جریان انتخابات دوره دوازدهم بهره برداری سیاسی کنند.

آیا یک بار دیگر وزارت علوم قربانی سهم خواهی خواهد شد؟سوالی است‌که ذهن ‌نخبگان جامعه ودغدغه مندان را به خود مشغول کرده است. دانشگاهیان وزیر علومی به دور از دسته بندی سیاسی و حزبی می‌خواهند فردی توانمند و کاملاَعلمی که بتواند جریان دانشگاه را به سمت تولید علم و فناوری سوق دهد. کسی باشد که عامل جهش زیر ساخت های علمی کشور باشد و بتواند آن شتاب علمی که در سالهای گذشته شکل گرفته بود را برگرداند وحتی دانشگاه ها و وزارت علوم را از حاشیه های سیاسی به دور نگه دارد توجه ویژه به نقشه جامعه علمی کشور داشته باشد وگفتمان پیشرفت علمی را احیا کند. و انتظاری که از رئیس جمهور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی هست فردی بر مبنای شایسته سالاری را انتخاب کنند. همانطور که امام راحل(ره) فرمودند:«از دانشگاه باید سرنوشت یک ملت تعیین شود. دانشگاه خوب یک ملت را سعادتمند می‌کند و دانشگاه  بد، یک ملت را به عقب می‌زند.»

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تداوم تظاهرات شهرک‌نشینان علیه «نتانیاهو»
۷۱درصد آمریکایی‌ها از نحوه برخورد بایدن با جنگ اسرائیل در غزه ناراضی هستند
استمرار روند کاهشی تورم، رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
خضریان: مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود بررسی شد
کاپیتان تیم ملی فوتسال: ما می‌توانیم سورپرایز جام جهانی باشیم
پرسپولیس بدون ۲ بازیکن تمرین کرد
برنامه اردوی تیم ملی در فیفادی خرداد مشخص شد
تونسی‌ها سفیر ایتالیا را از نمایشگاه کتابشان بیرون کردند
کدام داروها ارز ترجیحی می‌گیرند؟
وزیر علوم در اجتماع دانشجویان: دنیای سلطه و استکبار حق طلبی دانشجویان را بر نمی‌تابد
رئیسی: سرکوب اعتراضات ضدصهیونیستی رسوایی دیگری برای مدعیان آزادی بیان و تمدن غرب است
بورل: تقسیم اراضی تنها راه جلوگیری از درگیری در فلسطین اشغالی است
فرانسه: تشدید درگیری میان حزب‌الله و اسرائیل به نفع هیچ کسی نیست
موج همبستگی با فلسطین از پاریس و لندن تا ژنو، وین و برلین
صادرات فرش دستباف ایران به ۴۰ میلیون دلار رسید
برگزاری ششمین اجلاس کمیسیون اقتصادی ایران و عراق
تامین ۴.۴ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی در سال جاری
واکنش رئیس پلیس آگاهی به فیلمبرداری مردم از جرائم و قانون‌شکنی‌ها
برنامه امسال تولید ۱۰۰ میلیون تن محصول پتروشیمی است
دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
فرایند مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور آغاز شد
اعتراض دانشجویان شریف به روند کند تعمیر مسجد دانشگاه
تجمع دانشجویان دانشگاه های تهران در حمایت از دانشجویان آمریکا
تجمع دانشجویان امیرکبیر در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی
کلاس‌های پیام نور امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
پذیرفته‌شدگان چندبرابر ظرفیت آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش برای تحویل مدارک چه کنند؟
قدردانی زلفی‌گل از دست‌اندرکاران حفظ سلامت کنکور
زلفی گل: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
تجمع دانشجویان در محکومیت عملکرد آمریکا در برخورد با دانشجویان آزادی خواه حامی فلسطین +عکس
حمایت دانشجویان استان قزوین از خیزش سراسری دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا
برگزاری تجمع دانشگاه تهران در حمایت از دانشجویان آمریکایی
تمدید ثبت‌نام و ویرایش آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران
حمایت بسیج اساتید از دانشگاهیان جهان علیه رژیم صهیونیستی
دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
محرومیت از تحصیل در انتظار داوطلبان متخلف
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top