تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/06/21 - 11:24
کد خبر: 245214

نگاهی به فیلم سینمایی «تابستان داغ»؛

تابستان داغ، یک سالاد سرد!

تابستان داغ، یک سالاد سرد!

تابستان داغ فیلمی به کارگردانی ابراهیم ایرج‌زاد و تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی محصول سال 95 است که طی آن، "نسرین که هنگام طلاق نمی‌تواند دختر شش ساله‌اش را از شوهرش بگیرد زندگی‌اش را جمع می‌کند و بی‌اطلاع شوهر به گوشه‌ای از شهر پناه می‌برد."

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فیلم سینمایی تابستان داغ را می توان از چند زاویه مورد بررسی قرار داد، ساده ترین آن را شاید بتوان یک پند اخلاقی به والدین برای توجه بیشتر به فرزندان دانست! فرزندانی که به دلیل مشغله کاری بیش از حد پدران و مادران از محبت های آنان بی نصیب می مانند.

در فیلم ابتدا قشر فقیر جامعه را می بینیم، زنی که سرپرستی دختر و برادر خود را بر عهده دارد. با وجود خانه محقر و روابط بین افراد بیشتر به یاد فیلم ابدویک روز می افتیم و فضای آن فیلم برایمان ترسیم می شود.

نکته قابل توجه این است که در ابدویک روز ارائه فضای تلخ جامعه خود تبدیل به یک گره شده و مخاطب را با داستان نه چندان عمیق همراه می کند اما در تابستان داغ نویسنده حتی نتوانسته تقلید درستی از سیاه نمایی های فیلم ابدویک روز داشته باشد، به گونه ای که فقط با یک روزمره گی ساده مواجهیم. اگر بازگشت مرد را به خانواده (صابر ابر) با همان گریم تکراری تا به الان در چند فیلم دیده ایم، یک مساله بیان کنیم باید گفته شود که این موضوع چندان جذابی نبوده و از این بابت حوادث فیلمنامه جلوتر از خود فیلم برای مخاطب قابل بیان است و تماشاگر کاملا می تواند روند داستان را حدس زده و در ذهن خود نتیجه گیری کند.

در طرف مقابل خانواده ای را مشاهده می کنیم که زن قصد سفر به خارج از کشور را دارد ولی مرد به دلیل گرایشاتی که نسبتا سنتی و مذهبی است، قصد بازگشت به شهرستان داشته تا در کنار اقوام خود زندگی کند، این بخش از فیلم نیز ما را به یاد جدایی نادر از سیمین می اندازد. زن ژستی شبه روشنفکر دارد و از کار منزل گله داشته و نسبت به همسرش که صبر کرده تا تحصیلاتش تمام شود حسی طلبکار مآبانه دارد.

از طرفی وجود کاراکتر بچه که تنها گره داستان بوده ناخودآگاه یادآور فیلم ملبورن است. فیلمنامه در ایده مانده و عملا داستانی شکل نگرفته است. ارتباط بین دو خانواده محسوس نیست و اگر فقط رویارویی فقیر و غنی معضل فیلم بوده باید گفت نگاه از این زاویه نیز دشوار است.

داستان تقریبا از دقیقه پنجاه به بعد شروع شده و کارگردان تا دوسوم از داستان در پرداخت شخصیت ها، موضوع فیلم و اتفاقات بین خانواده ها به شدت ضعیف عمل می کند. فیلم تنها یک نقطه عطف دارد (به شرطی که آن را نقطه عطف نامید و منطقی دانست) و تنها گره داستان به دست فرزند خانواده فقیر باز می شود که با بیان آن ماجرا حل می شود اما همانطور که در ابتدا گفته شد تقریبا تمام اتفاقات و حوادث فیلم قابل پیش بینی است.

در مجموع باید فیلم را یک کلافی پیچیده توصیف کرد که اصلا نمی داند چه موضوعی را برای بازگوکردن انتخاب کرده است، به گونه ای که باید تابستان داغ را یک فیلمی سرد توصیف کرد و از طرفی بایستی سالادی در نظر گرفت که از تکه فیلم های مختلف سال های اخیر قسمتی را جدا کرده و کنار هم قرار داده تا فیلمی ساخته شود، یک سالاد سرد! 

* گزارش از نیما کرمی

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نسل زد اروپا علیه دولت‌ها به خیابان آمد
مرتس و صورت‌حساب جنگ علیه ایران / از حمایت از جنگ تا شکایت از هزینه‌ها
۲۶۳ امین شماره نشریه دانشجویی سمعک منتشر شد+ دانلود
بازتاب دیدار فرماندهان ارشد نظامی با رهبر انقلاب در رسانه‌های جهان
آرش جنابیان عضو کمیسیون پزشکی فدراسیون جهانی کاراته‌ شد
ارتش: آتش‌سوزی یک نفت‌کش متخلف دیگر در شرق تنگه هرمز
سناتور آمریکایی خطاب به ترامپ: همین حالا به جنگ ایران پایان بده
هنوز پاسخی به نامه ونس ندادم/ تصمیم جدیدی درباره تغییر دکترین هسته‌ای اتخاذ نشده است
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
عراقچی: فعلاً برنامه‌ای برای دیدار با مقام‌های آمریکایی نداریم
سرلشکر رضایی: اگر شروط ایران محقق شود، راه دیپلماسی باز است
بانک جدید اهداف و دارایی‌های دشمن در دستور کار است
بذرپاش: فرمانده کل قوا باگشودن دست نیروهای مسلح بازدارندگی را ارتقا داد
ضرورت تبدیل رهنمودهای رهبر انقلاب به اقدامات اجرایی
واکنش احمد جوان پس از طلای جهان؛ باورم نمی‌شد
خدا را شکر شرمنده مردم نشدم
بیست‌وهفتمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی ۱۳ تا ۱۵ آبان برگزار می شود
ثبت‌نام آزمون دکتری دندانپزشکی ویژه بهداشت‌کاران دهان و دندان آغاز شد
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر برضرورت حفظ حرمت محیط دانشگاه تاکید کرد
دانشگاه عالی دفاع ملی برای مقطع دکتری دانشجو می‌پذیرد
تظاهرات سراسری دانشجویان در شهرهای مختلف آلمان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top