تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/07/16 - 09:14
کد خبر: 247286

محمد جعفری

دست خالی «آمد»

دست خالی «آمد»

علاوه‌بر آن دقت در محتوای نامه نشان می‌دهد که این نامه از یک معاونت به معاونتی دیگر ارسال شده است اما در آن دستور به انتقال دستی نامه‌ها داده شده است؛ این در حالی است که در بوروکراسی اداری نامه‌های دستوری از مقام بالاتر صادر شده و یک معاونت نمی‌تواند به معاونت همرده خود دستور بدهد.

خبرنامه دانشجویان ایران: محمد جعفری// چند روزی است انتشار خبری که هنوز صحت آن مشخص نشده افکار عمومی را به خود جلب کرده است. اتهامی که رسانه‌های آن‌سوی آب درخصوص نزدیکان یکی از مسئولان کشور بیان می‌کنند، آنقدر بعید و دور از انتظار است که ممکن است ذهن مخاطب را به چالش بکشد. در این میان عده‌ای قائل به آن شدند که این سناریو همچون بحث حساب‌های  نجومی که پیشتر شایع شده بود اساسا برای ترور شخصیت آیت‌ا... آملی‌لاریجانی تدارک دیده شده و هدفی جز تولید بی‌اعتمادی نسبت به مسئولان و به تبع آن کاهش اعتماد نسبت به کلیت نظام را دنبال نمی‌کند.

این گزاره‌ای بود که از خود رئیس دستگاه قضا و رئیس سازمان اطلاعات سپاه و وزیر اطلاعات و خطیب جمعه تهران گرفته تا افرادی چون علی مطهری و جواد امام و حتی رضا حقیقت‌نژاد، کارشناس «بی‌بی‌سی فارسی» جملگی بر آن متفق‌القول بودند.

برخی هم البته گوش جان به شایعات سپرده و قائل به آن شدند که تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها. حواشی قابل تأملی در این خصوص به چشم می‌آید که دقت نظر بر آنها خالی از لطف نیست.

از این پرسش کلیدی به سادگی نمی‌توان گذشت که چرا و بر چه اساسی سند جاسوسی برای انگلیس، باید برای شبکه صدای آمریکا یک سوژه خبری داغ و جذاب باشد! به هر روی منطق حکم می‌کند که صدای آمریکا از جاسوسی برای بریتانیا به‌عنوان یک کشور هم‌پیمان، چندان هم ناخشنود نباشد.

به این مساله رابطه معنادار و هماهنگی روح‌ا... زم و کانال «آمد‌نیوز» را اضافه کنید. اخبار تکذیب‌های پی‌درپی و متقابل ارتباط این دو با یکدیگر هنوز هم در آرشیو رسانه‌ها قابل دسترسی است.

به نظر می‌رسد حال که سوژه‌ای مستعد در تیررس آمده و بسترهای اجتماعی آن نیز راه را برای تاختن بر دستگاه قضا فراهم ساخته، پمپاژ حجم انبوهی از جزئیات و اخبار حاشیه‌ای، به جای اصل مساله به‌عنوان یک ترفند رسانه‌ای در دستور کار قرار گرفته است. جزئیات و حاشیه‌هایی که در مواردی حتی بر متن می‌چربد. این استراتژی افکار عمومی را دچار نوعی تحیر می‌کند به‌گونه‌ای که ضمن باور به روح حاکم بر ادعاهای مطرح‌شده، تناقضات موجود از چشم جامعه پنهان می‌ماند.

به‌عنوان نمونه اخبار جزئی منتشرشده به‌گونه‌ای است که ضمن عدم قابلیت سنجش و راستی‌آزمایی توسط مخاطب، حاوی خطاهای شکلی و محتوایی قابل توجهی است که شاید در برخورد اول و برای مخاطب عادی قابل تشخیص نباشد. به گزارش «آمدنیوز» توجه کنید:

در بخش اول این گزارش تصریح شده است که سازمان اطلاعات سپاه در این پرونده ورود داشته. اما در ادامه نویسنده خاطرنشان می‌کند که درنهایت ساحفاسا(سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران) این فرد را دستگیر کرده! این در حالی است که مطلعین از حوزه وظایف نهادهای مربوط به حفاظت و امنیت به این موضوع واقفند که اساسا دستور کار و وظیفه حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران مربوط به داخل خود سپاه است و اگر قرار باشد فردی به جرم مسائل ضدامنیتی در بیرون سپاه دستگیر شود و این کار بخواهد توسط سپاه انجام بگیرد، این کار را باید سازمان اطلاعات سپاه انجام دهد، نه سازمان حفاظت اطلاعات سپاه!

علاوه‌بر آن دقت در محتوای نامه نشان می‌دهد که این نامه از یک معاونت به معاونتی دیگر ارسال شده است اما در آن دستور به انتقال دستی نامه‌ها داده شده است؛ این در حالی است که در بوروکراسی اداری نامه‌های دستوری از مقام بالاتر صادر شده و یک معاونت نمی‌تواند به معاونت همرده خود دستور بدهد.

این نمونه‌ها تازه به محتوای گزارش بازمی‌گردد. متن گزارش اما به لحاظ فنی، حاوی اشکالات عدیده دیگری هم هست. از جمله آنکه نامه‌ای که در آن دستور سری ذکر شود نمی‌تواند طبقه‌بندی محرمانه که پایین‌ترین طبقه‌بندی در سیستم‌های امنیتی و اطلاعاتی محسوب می‌شود داشته باشد، بلکه اگر فوق‌سری نباشد حداقل سری خواهد بود.

گذشته از آن اگرچه هر دو نامه منتشر شده از یک مرکز بوده اما در روی یک نامه در مقصد صرفا مهر «ثبت دبیرخانه» خورده و روی دیگری مهر «ثبت ورود به دبیرخانه اداره کل اطلاعات و عملیات» ذکر شده است. این در حالی است که بدیهی است یک دبیرخانه نمی‌تواند دو مهر متفاوت ورودی داشته باشد.

نکته دیگر آنکه در سند دوم، نام فرد با ذکر احترام و پیشوند خانم درج شده اما نام رابطین مخفف آمده است. آن هم نامی با این درجه از حساسیت. براساس قوانین در تشکیلات نظامی، نامی از کسی برده نمی‌شود و معمولا در نامه‌ها و حتی پرونده‌های این افراد از نام مستعار برای آنها استفاده می‌شود اما در این نامه نه‌تنها نام فرد برده شده بلکه نسبت وی با ریاست قوه نیز عنوان شده است.

اینها تنها بخشی از اشکالات فنی و محتوایی عدیده مواردی است که تحت عنوان سند انتشار یافته و توسط گردانندگان کانال «آمدنیوز» به خورد افکار عمومی داده شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
استقرار ۲۷ ایستگاه استقبال و بدرقه زائران در مبادی ورودی تهران
تلاش و مبارزه با تمام وجود و تا آخرین لحظه، مهم‌تر از پیروزی است
ترامپ: جلسات بسیار خوبی در رابطه با ایران داشتیم
هیچ نشستی میان هیئت‌های ایرانی و آمریکایی در دوحه برگزار نشده است
نشست امنیتی الحشد الشعبی درباره مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب در عراق
استقرار ۲۷ ایستگاه استقبال زائران در ورودی خروجی‌های پایتخت
آماده‌باش کامل بالگردها و هواپیماهای هوانیروز برای مراسم تشییع در سراسر کشور
آغاز پیش‌فروش بلیت قطارهای فوق‌العاده مراسم تشییع «رهبر شهید»
قالیباف درگذشت فرزاد جمشیدی را تسلیت گفت
ممبینی: درصورت مخالفت AFC سهمیه آسیایی بر اساس جدول تعیین می‌شود
وزیر کشور: مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب بزرگ‌ترین اجتماع در تاریخ ایران خواهد بود
تا ۵۰ درصد تخفیف اقامت در تهران، قم و خراسان رضوی در روزهای تشییع رهبر شهید
قدردانی پزشکیان از اعضای تیم ملی فوتبال
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
غریب آبادی: در دوحه هیچ نشستی میان هیات ایران و آمریکا برگزار نشده است
بیانیه وزارت ورزش و جوانان در آستانه بدرقه رهبر شهید انقلاب
نامه ایران به شورای امنیت در پی تهدید مقام معظم رهبری توسط رژیم صهیونی
خرید کالاهای اساسی از شرکت‌های آمریکایی مشروط به رعایت سه اصل سلامت، کیفیت و قیمت است
زیرساخت‌های ارتباطی در محدوده مصلای تهران و مسیرهای تشییع رهبر شهید تقویت شد
نحوه خدمات دهی شرکت ملی پست در ایام وداع با رهبر شهید
مراسم وداع و تشییع پیکر آقای شهید ایران با حضور میلیون‌ها جانفدا برگزار می‌شود
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
مستندسازی مراسم رهبر شهید از سوی دانشجویان/ اسکان ۳ هزار زائر در دانشگاه
تشکیل مثلث صنعت، دانشگاه و نظام بانکی، کلید عبور از چالش‌های اقتصادی خراسان رضوی
اعلام زمان آغاز نقل و انتقال و میهمانی دانشگاه آزاد
مدیران باید با درک شرایط جنگی، از جریان علمی و نخبگانی کشور صیانت کنند
روند کاهشی تشکیل خانواده و ازدواج در میان دانشجویان طی سال های اخیر
معاون آموزشی وزیر علوم:دانشگاه باید کانون وحدت و بازسازی اجتماعی در جامعه باشد
فراخوان بسیج دانشجویی البرز برای حضور دانشگاهیان در کاروان پیاده‌روی مؤذن‌قیام
تحلیل ۳۱۰ مقاله علمی درباره منظومه فکری رهبر شهید انقلاب در پایگاه SID
محدودیت تردد در دانشگاه شریف همزمان با برگزاری آزمون کارشناسی‌ارشد
حضور ۷۶ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵؛ بهترین دانشگاه کشورهای اسلامی کجاست؟
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود
جذب هئیت علمی دکتری در برخی رشته‌های خاص دانشگاه ملی مهارت کلید خورد
فرآیند جذب مدرسان معارف اسلامی در دانشگاه علمی کاربردی بازنگری می شود
پذیرش بدون کنکور مدال‌آوران طلای ۲ المپیاد جغرافیا و علوم زمین
خط اعتباری۳ هزار میلیاردی برای حمایت از دانش‌بنیان‌های آسیب‌دیده دانشگاه شریف در جنگ
اعلام آمادگی پارک دانشگاه تهران برای هدایت فناوری و نوآوری در روستاها
تغییر زمان آزمون داروسازان خارج از کشور
آغاز تحصیل متقاضیان غیرایرانی در دانشگاه‌های پزشکی با ویزای دانشجویی
معاون رئیس جمهوری: ظرفیت‌های استان سمنان زمینه‌ساز جهش فناوری‌های نوظهور است
آغاز فرآیند بهسازی شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب‌دیده با مسئولیت معاونت علمی رئیس جمهوری
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top