تاریخ انتشار: شنبه 1396/07/22 - 19:15
کد خبر: 247845

عدم تایید برجام؛ فرصتی بزرگ برای وحدت ملی

با وجود همه این مسایل رصد مواضع ساعات ابتدایی که از طرف چهره ها سیاسی و اجتماعی و همچنین جناح های مختلف کشور به همراه مقامات ارشد دولتی در برابر ترامپ صادر شده نشان می دهد که کشور در شرایط فوق العاده ای از لحاظ وحدت و همدلی برای مقابله با آمریکا قرار گرفته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از جهان، برجام عملا توسط رئیس جمهور آمریکا پاره شد و با اعلام عدم تایید پایبندی ایران به توافق هسته ای به صورت یکجانبه از آن خارج شده هرچند این تصمیم دو ماه دیگر ظاهرا عملیاتی می شود.

در اواخر دوران بارک اوباما، وی در ظاهر از برجام حمایت می کرد اما تحریم ها و فشارها ادامه داشت ولی در نهایت این دونالد ترامپ بود که سیاست های راهبری آمریکا علیه ملت ایران را علنا اعلام کرد و می توان گفت ترامپ مظهر راستین سیاست آمریکایی علیه کشور ایران و مردمش است.

چهل سال آمریکا بارها سیاست های خصمانه ای علیه ایران اعمال کرده بود ولی  در دوره هایی مانند دوره اوباما سعی کرد با سیاست نرم پیش برود و همین سیاست فریبکارانه بود که برخی را در داخل ایران به گمان کنار نهادن سیاست تغییر رژیم در کشور، در مدار ارتباط و کدخدامنشی واشنگتن قرار داد.

 با روی کار آمدن ترامپ همه هاله های بزک کننده آمریکا به کناری رفت و در سخنرانی خود علیه برجام و ایران هیچ جای شکی باقی نگذاشت که آمریکا تا زمان نابودی ایران هرگز دست از خصومت هایش برنخواهد داشت.

دونالد ترامپ، همانگونه که انتظار می رفت، جمعه شب، برجام را پاره کرد. وی بدون بیان ادله ای خاص، عدم پایبندی ایران به برجامی را تایید کرد که آژانس بین المللی انرژی اتمی 8 بار در طول دو سال گذشته آن را تایید کرده و هیچ مورد مشکوکی را گزارش نداده است.

حجم نظارت ها و بازرسی هایی که در دو سال گذشته بر تاسیسات هسته ای ایران اعمال می شود در طول تاریخ بی سابقه بوده ولی با این حال، آمریکا به این حد نیز راضی نبوده و خواهان فشارهای بیشتر و دسترسی به سایت های موشکی، نظامی، دفاعی و محدود کردن توان منطقه ای و دفاعی کشور است.

ترامپ عملا مشخص کرد که درصورتیکه کنگره نیز به جمع بندی برای بازنگری در برجام نشود، آن را لغو خواهد کرد. وی در سخنانی گفته: "من روند دو مرحله‌اى را دوست دارم. هر وقت بخواهم می‌توانم برجام را از بین ببرم. در مدت کوتاه خواهیم دید که آیا کنگره عمل می‌کند یا نه. اگر نکند برجام را به هم میزنم."

البته ایران به هیچ وجه با درخواست های آمریکا یا طرف های اروپایی برای بازنگری در برجام و ابدی کردن محدودیت هایی که قرار بود بعد از 8 سال راستی آزمایی لغو شوند، موافقت نخواهد کرد.

ضمن اینکه هرگونه بازنگری در برجام به معنای لغو آن است و خوشبینی در این زمینه می تواند همچون سمی مهلک هزینه هایی را که کشور در 4 سال گذشته بابت برجام متحمل شده، افزایش دهد. پیش از این نیز از سوی مقامات سیاست خارجی ایران قبل از سخنان ترامپ اعلام شده، لغو و خروج آمریکا از برجام به معنای خروج ایران از آن خواهد بود و این سیاست باید با صراحت بیشتری ادامه پیدا کند و از خوشبینی های افراط گونه جلوگیری شود.

از سوی دیگر متاسفانه برجام به محلی برای فشار به ملت ایران تبدیل شده تا آمریکا هرگونه خواهان آن باشد، آن را بازیچه قرار دهد. بنابراین هرگونه عقب نشینی و کوتاه آمدن در شرایط کنونی کشور ایران باعث طرح موضوعات جدیدتر برای فشار به ایران خواهد شد.

با وجود همه این مسایل رصد مواضع ساعات ابتدایی که از طرف چهره ها سیاسی و اجتماعی و همچنین جناح های مختلف کشور به همراه مقامات ارشد دولتی در برابر ترامپ صادر شده نشان می دهد که کشور در شرایط فوق العاده ای از لحاظ وحدت و همدلی برای مقابله با آمریکا قرار گرفته است.

به همین دلیل نباید این فرصت وحدت ملی را از دست داد و همین اظهارات و مواضع ضد ایرانی ترامپ را به محلی برای ضربه زدن به منافع آمریکا هم درباره برجام و هم در دیگر پرونده های منطقه ای و بین المللی تبدیل کرد.

باید تاکید کرد که همه مسئولین دولتی موظفند از این فرصت بزرگ وحدت، برای عقب راندن آمریکا و تثبیت منافع ایران نهایت استفاده را ببرند و به تعبییر درست تر، درست استفاده کنیم.

اما مشخصات درست استفاده کردن از وحدت ملی در چنین شرایطی چگونه است؟ در اینباره می شود مطالب تفصیلی بیشتر نوشت ولی می توان گفت اجمالا خروجی روزهای آینده مواضع و اقدامات دولتی ها و چهرهای دو جناح عمده سیاسی کشور باید این باشد که آمریکا یک دشمن قسم خورده است که ثابت کرد که مورد اعتماد نیست و بعد از این باید بیشتر از این نیز هم به آن بدبین بود و مهم تر اینکه کینه و دشمنی مقامات آمریکایی از ملت ایران ریشه چهل ساله دارد و نباید هیچ وقت فراموش شود.

به همین دلیل واقع بینی حکم می کند که امروز خواص نه فرصت طلبی سیاسی و نه لج بازی سیاسی داشته باشند و هدف که همان عقب راندن و به زمین زدن مقامات زورگوی آمریکا هست را لحظه ای فراموش نکنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
۳ روز مانده به بازگشایی نمایشگاه کتاب/ کارگران مشغول کارند
کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود
رونالدو و مسی هم تیم می‌شوند؟!
مورایس: برای آینده برنامه‌هایی دارم
پیروزی تماشایی و مهیج لیورپول مقابل تاتنهامی
لورکوزن شکست‌ناپذیرترین تیم تاریخ فوتبال اروپا
رئیسی: امروز در دانشگاه‌های غربی شرافت مقابل شرارت قرار گرفته است
خضریان: الکترونیکی کردن معاملات گامی مهم در مسیر شفافیت است
سخنگوی ستاد انتخابات کشور: هفت و نیم میلیون تعرفه برای مرحله دوم انتخابات مجلس چاپ می‌شود
یونیسف: ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
هوای ابری و بارش‌های بهاری فردا در ۲۳ استان
معامله ۱۹۰ کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا
تشکیل شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید
بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج جامعه ادامه دارد
وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور اعلام شد
شخصیت‌های قصه‌های ایرانی در نمایشگاه کتاب
مجازات سوء‌استفاده‌کنندگان از قانون معافیت سربازی چیست
طرح آیفون ۱۶ فاش شد +عکس
اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
سیستم درمانی هدف اصلی هکرهای باج‌افزار است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top