تاریخ انتشار: شنبه 1396/07/29 - 02:11
کد خبر: 248325

طرح جدید سناتورها برای شرایط جدید برجام

پیش‌نویس یک طرح قانونی جدید که قانونگذاران آمریکایی درباره توافق هسته‌ای برجام تهیه کرده‌اند خواستار بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران، در صورت تخطی این کشور از شرایط جدیدی است که مشخص شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، پیش‌نویس طرح قانونی جدیدی که قانونگذاران آمریکایی به پیشنهاد دولت این کشور برای «اصلاح» توافق هسته‌ای برجام تهیه کرده‌اند خواستار بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران، در صورت تخطی این کشور از برخی شرایط جدید است. 

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز جمعه گزارش داد به متن پیش‌نویس طرح این دو سناتور ارشد جمهوری‌خواه که راهبرد جدید دولت آمریکا در قبال ایران به آن بستگی خواهد داشت، دست یافته است.  

رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته گفت که ترامپ از قوانین کنگره برای اعلام عدم پایبندی ایران به توافق هسته‌ای  ایران استفاده خواهد کرد.

آسوشتیدپرس مدعی شده این طرح، که بر اساس پیشنهاد «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا تهیه شده الزماً توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 را نقض نمی‌کند، اما ممکن است با ملزم کردن ایران به شرایط جدیدی که ایران با آنها موافقت نکرده، این توافق را از مسیر خارج کند. 

آسوشیتدپرس نوشته از جمله ملاک‌هایی در این طرح که باعث بازگشت تحریم‌ها علیه ایران می‌شوند موارد زیر هستند: تست پرواز، ساخت یا استقرار کلاهک‌های قابل نصب بر روی موشک‌های بالستیک شامل هر گونه تلاش برای تبدیل سکوهای پرتاب موشک‌های ماهواره‌بر به پرتاب‌کننده موشک قاره‌پیما و «هر گونه فعالیت مخفیانه برای دستیابی به مواد هسته‌ای یا تجهیزات لازم برای تولید مواد هسته‌ای».

رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند ترامپ خواستار تغییر متن قانونی موسوم به «بررسی توافق هسته‌ای ایران» است که در سال 2015 با هدف اعطای نقش نظارتی به کنگره در موضوع برجام به تصویب قانونگذاران آمریکایی رسید.  

همزمان با سخنرانی ترامپ درباره ایران، دو نماینده جمهوری‌خواه آمریکایی از طرحی رونمایی کردند که خواستار وضع شرایط جدید برای توافق هسته‌ای‌ ایران و گروه 1+5 است.

«باب کورکر»، رئیس کمیته روابط خارجی سنا و تام کاتن، نماینده جمهوری‌خواه این مجلس قانونگذاری هستند که پیش‌نویس این طرح را تهیه کرده‌اند. «کورکر» و «کاتن» امیدوارند طرح پیشنهادی جدید بتواند به ترامپ برای آغاز مذاکراتی دوباره با ایران بر سر پرونده هسته‌ای این کشور کمک کند.

تیلرسون هفته گذشته در جمع خبرنگاران گفت که این طرح خواستار مستقر کردن ساز و کارهایی موسوم به «نقاط ماشه‌» علیه ایران است که در صورت انجام برخی اقدامات از سوی تهران، به صورت خودکار تحریم‌ها علیه این کشور را کلید خواهد زد.  

دو سناتور آمریکایی در بیانیه‌ای که هفته گذشته منتشر کردند نوشته‌اند از جمله مفاد کلیدی این طرح، «بازگشت خودکار تحریم‌های آمریکا علیه ایران، در صورت اقدام تهران برای  کاهش زمان گریز هسته‌ای به کمتر از یک سال و نزدیک‌تر شدن به ساخت سلاح هسته‌ای است.»

خبرگزاری «سی‌ان‌ان» یک روز بعد از بیانیه این دو سناتور نوشت این طرح قانونی خواستار آن است که در صورت تخطی ایران از محدودیت‌های جدیدی که شرایط آن تعیین می‌شوند، تحریم‌ها به صورت خودکار علیه این کشور بازگردند. 

طرح مشابه دیگری که قرار است در مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شود نیز در صدد است ایران را ملزم به پذیرش شرایط سخت‌گیرانه جدید در زمینه برجام یا بازگرداندن تحریم‌های اقتصادی کند. «پیتر روسکام»، قانونگذار جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در حال تهیه این طرح است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آزمون انتخاب سردفتر اسناد رسمی ۲۰ شهریور برگزار می شود
پایگاه آمریکا در اردن پیشران جنگ علیه ایران بود
آخرین تمهیدات آیین تشییع رهبر شهید انقلاب در تهران
اعلام جزئیات برنامه‌های ارتش در مراسم بدرقه پیکر رهبر شهید انقلاب
چرا آمریکایی‌ها دیگر ترامپ را دوست ندارند؟
صعود دراماتیک مراکش به مرحله یک هشتم نهایی
شگفتی بزرگ جام بیست‌وسوم را پاراگوئه رقم زد
تشییع پیکر رهبر شهید، فرصتی است که مردم بغض در گلو را خالی کنند
مدیریت تنگه هرمز بر عهده کشورهای ساحلی است
حماس درباره سکوت کشورهای عربی در قبال نسل‌کشی در غزه هشدار داد
ویتکاف در راه دوحه است
حادثه امنیتی در شهرستان مرزی پاوه
اگر طرف آمریکایی به تفاهمنامه پایبند باشد، ما هم خواهیم بود
دور جدید مذاکرات، سه‌شنبه در دوحه برگزار می‌شود
صعود دراماتیک مراکش به مرحله یک هشتم نهایی
تراز صادراتی ایران متحول می‌شود
چرا موج گرما در فرانسه این‌همه قربانی گرفت؟
گرانی غذا و انرژی در اروپا و شوک به مزارع آمریکا
طرح جایگاه وداع با رهبر شهید انقلاب منتشر شد
قدرت؛ «امانتِ دادخواهی» است نه امتیاز سیاسی
چرا امارات ستون اقتصادی واشنگتن علیه ایران است؟ / دوران مماشات با شریک اقتصادی واشنگتن باید تمام شود
راهنمای عملی آمادگی آزمون آیمت برای بورسیه پزشکی ایتالیا
نتایج قبولی چه چیزی درباره بهترین آموزشگاه تیزهوشان نشان می‌دهد؟
امتحانات دانشگاه تهران به تعویق افتاد
معاونت علمی به‌دنبال توسعه فناوری‌های کاهش مصرف آب
اعلام تعطیلات تابستانه دانشگاه صنعتی شریف از ۱۰ تا ۲۳ مرداد
رونمایی از پلتفرم جدید مشاوره دانشجویی تا اواسط تیرماه
آغاز اجرای طرح آزمایشی خرید اعتباری اقلام غذایی دانشجویان
تغییر در زمان برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه خوارزمی
الگوی نوین حکمرانی مؤسسات آموزش عالی غیردولتی ابلاغ شد
مهلت دفاع داوطلبین بورد دندانپزشکی ۱۴۰۵ تا ۳۰ آبان
توزیع غذای دانشجویان علوم پزشکی بدون تغییر ادامه دارد
زمان تخلیه خوابگاه های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) اعلام شد
زمان تخلیه خوابگاه های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) اعلام شد
بحران مسکن اساتید در دانشگاه علامه/ ۵۰۰ نفر فاقد مسکن در اولویت
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون‌های نهایی ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی تا ۹ تیر
صدور مرحله‌ای کارت نخبگی بنیاد ملی نخبگان آغاز شد
حل مشکلات استخدامی اعضای هیئت علمی جدید در دستور کار دانشگاه تهران
دانشگاه تهران پر شکایت ترین دانشگاه طی ۳ ماه گذشته
تکذیب طرح واریز یارانه غذا به کیف پول دانشجویان از زبان معاون وزیر بهداشت
مهلت دفاع داوطلبین بورد دندانپزشکی ۱۴۰۵ تا ۳۰ آبان
الگوی نوین حکمرانی مؤسسات آموزش عالی غیردولتی ابلاغ شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top