تاریخ انتشار: دوشنبه 1396/08/01 - 14:23
کد خبر: 248546

رزاقی: نرخ تورم اعلام شده قلابی و به نفع دولت است

استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران گفت: بر اساس الگویی که در قانون اساسی وجود دارد، دولت موظف است برای همه مردم مسکن، خوراک، پوشاک، شغل، آموزش و بهداشت را فراهم کند، اما تحت تاثیر سیاست‌های لیبرالی از زمان دولت هاشمی، قانون اجرا نشده است.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران، ابراهیم رزاقی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با تهران نیوز، ضمن اشاره به کاهش سود سپرده‌ها و حاکم بودن فضای رکود در جامعه گفت: زمانی که بانک سود خود را کاهش دهد، سپرده گذاران برای کسب سود بیشتر به سمت فعالیت‌هایی مانند خرید و فروش سکه، دلار، واردات می‌روند که هم سود بیشتری دارد و هم نقدتر است.

رزاقی با بیان اینکه بانک مرکزی از نوسانات دلار بدش نمی‌آید، افزود: با ورود پول به بازار ارز، دلار بالا می‌رود و بانک مرکزی گمان می‌کند که از این طریق می‌تواند برخی از مشکلات را حل کند، این در حالی است که افزایش واقعی دلار و همچنین اعطاء نکردن دلار ارزان برای واردات کالاهای غیر ضروری یک سیاست درست است، اما باید به گونه‌ای اجرا شود که باعث ایجاد تورم و بالا رفتن آن نشود.

وی همچنین ادامه داد: دولت می‌بایست به کالاهای اساسی دلار ارزان بدهد و از طرفی صنایع صنعتی کننده با الگوی مدیریتی صنایع دفاعی به وجود بیاورد نه اینکه به بخش خصوصی که به دنبال حداکثر سود هستند امید داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران اذعان کرد: بر اساس الگویی که در قانون اساسی وجود دارد، دولت موظف است برای همه مردم مسکن، خوراک، پوشاک، شغل، آموزش، بهداشت را فراهم کند، اما تحت تاثیر سیاست‌های لیبرال سرمایه‌داری آمریکایی که از زمان آقای رفسنجانی با این صحبت که عده‌ای له می‌شوند ولی در آینده درست می‌شود قرار گرفته این در حالی است که مردم له شدند اما درست نشد.

رزاقی در مورد نرخ تورم اعلام شده توسط دولت اظهار کرد: تورم را قلابی و به نفع دولت حساب می‌کنند و یک نیروی غیر دولتی وجود ندارد که بی طرف تورم را حساب کند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه ۶۰درصد بازنشستگان زیر خط فقرند افزود: زمانی که فضای جامعه به این‌گونه است، تشکلی هم پیدا نمی‌شود در برابر سیاست تهاجمی دولت بایستد و از سوی دیگر فقیر سازی هم یکی از شرایطی است که مردم را از نظام برمی‌گرداند و به نقطه‌ای می‌رسد که از شدت فقر مردم به خیابان بیایند و این همان چیزی است که  آمریکایی‌ها و دشمنان نظام می‌خواهند.

وی گفت: تولیدکنندگان زیر ۳۰درصد فعالیت می‌کنند ولی با این حال ادامه می‌دهند و تا زمانی که کارد به استخوان نرسیده می‌ایستند، این در حالی است که سرمایه‌ها باید وارد تولید بشوند که ثبات دارد نه اینکه خارج از آن مصرف شود.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: آن چیزی که در قانون اساسی بیان شده، استقلال اقتصادی است که امام راحل در وصیت نامه خود ذکر کرد و بارها رهبر معظم انقلاب بحث اقتصاد مقاومتی که در حیطه استقلال اقتصادی است را بیان می‌کنند اما خطی که پیاده شده از زمان آقای رفسنجانی وابستگی اقتصادی و فروش نفت خام و پتروشیمی است که دولت‌های غربی و آمریکا دنبال این شیوه یعنی خام فروشی در ایران هستند.

رزاقی یکی از راه‌های کنترل قیمت را گرفتن مالیات از دلالان برشمرد و گفت: وقتی سود سپرده‌ها کاهش پیدا می‌کند، قیمت در برخی از کالاها بالا می‌رود که برای کنترل آن می‌بایست از دلالان مالیات بگیرند در صورتی که دولت نمی‌خواهد آن‌ها راشناسایی کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پاداش ویژه پزشکیان برای صعود تیم ملی از مرحله گروهی جام جهانی
پرفروش‌های نمایشگاه مجازی کتاب هفتم مشخص شدند
دستیار پوتین: اوکراین مانع اجرای تفاهم‌های حاصل شده در «انکوریج» است
عراقچی: تبادل پیام‌ها در ارتباط با خاتمه جنگ بین ایران و آمریکا در جریان است
علیرضا دبیر: کشتی برای تک تک مردم ایران است
صندوق‌های بازسازی صنایع در آستانه راه‌اندازی
تا اطمینان پیدا نکنیم که حقوق ملت ایران را گرفته‌ایم، هیچ توافقی را تأیید نخواهیم کرد
هادی ساعی: نعمت زاده باید برود و از اول کارش را شروع کند
جنبش دانشجویی پلی تکنیک تهران
۴۰ میلیون نوجوان در دام دخانیات / طعم‌های میوه‌ای، سلاح جدید صنعت دخانیات
بازگشت حجاج از دوشنبه آغاز می‌شود
رشد ۸۳ هزار واحدی شاخص و سبزپوشی ۹۹ درصدی بازار
تولید گاز ۳ سکوی پارس جنوبی از سر گرفته شد
پزشکیان: مردم باید از واقعیت‌های موجود آگاهی داشته باشند
ترامپ مقام جدید تام باراک را اعلام کرد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
دومین همایش حکمرانی حکمی شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی +عکس
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
قالیباف به پزشکیان: ابهام در «حساب کالابرگ» مغایر قانون است
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
حمایت از آزمایشگاه تحقیقاتی اساتید
تکلیف امتحانات دانشگاه شهید بهشتی مشخص شد
امتحانات پایان ترم دانشگاه شهیدبهشتی حضوری شد
ایران در میان ۲۰ قدرت علمی جهان، صدرنشین بهره وری پژوهشی
آمار ثبت نام در کنکور ۱۴۰۵ به حدود یک میلیون نفر رسید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top