تاریخ انتشار: چهارشنبه 1396/08/03 - 16:13
کد خبر: 248728

بی‌‌کیفیت ‌ترین نان‌های کشور

افزایش نمک در نان ها که مورد انتقاد وزیر بهداشت بود به دلیل کیفیت پایین آرد است.هر چند به خودکفایی گندم رسیده ایم اما متاسفانه به کیفیت گندم توجهی نشده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، قاسم زراعت کار رئیس اتحادیه نانوایان تهران با بیان اینکه اصلی ترین دلیل افزایش نمک در نان های سنتی کیفیت پایین آرد است به قدس آنلاین گفت: افزایش نمک در نان ها که در چند روز گذشته مورد انتقاد وزیر بهداشت قرار گرفت به دلیل کیفیت پایین آرد است. هر چند به خودکفایی گندم رسیده ایم اما متاسفانه به کیفیت گندم توجهی نشده است. گندم به درجه یک؛ دو  و سه تقسیم می شود از این رو با توجه به اینکه تهران سهم مهمی در  مصرف آرد کشور دارد از این رو فرمانداران و استانداران مازاد گندم خود را به تهران تحویل می دهند.

وی با بیان اینکه گندم درجه دو برای مصرف پایتخت نشینان از شهرستانها ارسال می شود اظهار داشت: دو نوع گندم درجه یک و دو به شهرستانها داده می شود که آنها مازاد مصرف خود  را که گندم درجه دو است برای مصرف پایتخت نشینان به تهران می فرستند. خوشبختانه در جلساتی که با کارشناسان وزارت بهداشت برگزار شد کاهش نمک در نان سنتی پایتخت مورد تایید کارشناسان قرار گرفت ک از رقم 1/8 به 1 کاهش یافته است که خبر خوبی در راستای کاهش مصرف نمک و افزایش سلامت مردم است.

وی در ادامه با اشاره به دلایل کاهش کیفیت آرد گفت:  گلوتن اساس ساختار مغز نان را شکل و به واسطه قدرت چسبندگی که دارد می تواند حباب های گاز را در خود نگه دارد. نقش اصلی گلوتن ایجاد خصوصیت رئولوژیکی و حالت دادن به خمیر است. متاسفانه کاهش عدد گلوتن از 27 به 19 نانواها را مجبور به افزودن نمک به آرد می کند تا نان چسبندگی بیشتری داشته باشد و در تنور یا دستگاه چسبندگی خود را حفظ کند، بنابراین افزودن نمک به آرد به دلیل عدم کیفیت آرد است.

رئیس اتحادیه نانوایان تهران با بیان اینکه نظارتی بر عملکرد کارخانه های آرد نیست خاطر نشان کرد: آنچنان که وزیر بهداشت اعلام کردند متاسفانه نظارتی بر کیفیت آردها و کارخانه ها وجود ندارد و با افزودن آنزیم به آرد و جدا کردن نول از آن به دلیل اینکه آن را برای مصارف قنادی و تهیه نشاسته و ماکارونی جدا می کنند آردها به شدت کیفیت خود را از دست داده اند و نانوا چاره ای غیر از افزودن نمک به آرد ندارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سی درصد گندم ها درجه یک، سی درصد درجه دو و  چهل درصد درجه سه است که درجه سه به دانه مرغ و خوراک دام اختصاص می یابد، یقینا با توجه به اینکه 95 درصد نان کشور توسط نانوایی های سنتی عرضه می شود لازم است تا دولت نظارت بیشتری بر کیفیت آرد مصرفی مردم داشته باشد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم استعفای معلمان کذب است
فراهم شدن فرصت دوباره برای بازماندگان آزمون گواهینامه تخصصی پزشکی ۱۴۰۵
پیام تبریک وزیر آموزش و پرورش به تیم المپیاد نجوم
فرمول رتبه‌های تک‌رقمی کنکور چیست؟
آیین‌نامه حمایت از بازگشت نخبگان خارج از کشور تصویب شد
درهم کوبیدن آرامکو با موشک و پهپاد؛ ضربات دردناک در راه است
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری تمدید شد
قیمت کالاهای اساسی افزایش پیدا نکرده است
فیدان در نشست کمیته راهبردی توافق مکه شرکت می‌کند
ایران با تکیه بر سرمایه انسانی متعهد مسیر پیشرفت را ادامه می‌دهد
استقلال متعلق به مردم است
راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۵ و آزمون دانشجو-معلم منتشر شد
انتشار گزارش عفونت‌های حاد تنفسی در کشور
شرط التزام به ولایت فقیه از آیین‌نامه جذب اساتید حذف شد!
«خاطرات سفیر»؛ روایت یک دانشجو از آن سوی دانشگاه
پایتخت در انتظار بارش‌های ناگهانی
از سرگیری پروازهای نجف از فرودگاه مشهد
نابرابری چگونه به کلاس درس می‌رسد؟
هفته ملی کودک؛ کودکان فقط تماشاگر نیستند
خرید ماشین چری تیگو
مزایا و معایب آریزو ۵ توربو
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top