تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/08/07 - 02:11
کد خبر: 248960

علی باقری: رآکتور اراک را جوان‌مرگ کردند

معاون سابق دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه بتون ریختن در صنایع هسته‌ای هنر دیپلماسی نیست، گفت: در برجام برخی از حقوق ملت ایران تا ابد به دشمن داده شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، علی باقری دیشب در جمع دانشجویان دانشگاه شیراز در تالار حکمت با تحلیل وضعیت هسته‌ای کشور در چند سال اخیر در مذاکره با کشورهای طرف مقابل، اظهار داشت: برخی فکر می‌کنند که هنر دیپلماسی این است که با بتون صنعت هسته‌ای را پر کنیم تا دشمن راضی شود، درحالی‌که این هنر نیست و هرکسی قادر به چنین مذاکره‌ای خواهد بود.

مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران در دولت دهم در ابتدای سخنان خود با اشاره به ترفند آمریکایی‌ها در ناتوان کردن کشور در طول سال‌های پس از انقلاب، خاطرنشان کرد: در هر مقطعی که آمریکایی‌ها در تقابل با ایران قرار گرفته‌اند، روی نقاط قوت ما دست گذاشته‌اند که در چندساله اخیر می‌توان به بحث هسته‌ای و توان نظامی ما اشاره کرد که این نکته بسیار مهمی است.

وی افزود: بحث تقابل ما با آمریکا ازآن‌جهت مهم است که اگر ما از توان خود اطلاع نداشته باشیم ممکن است در راهبردها دچار مشکل شویم و دشمن قدم‌به‌قدم جلو خواهد آمد و نقاط قوت نظام را از بین خواهد برد که این مسئله مبنای عقلی ندارد.

مدیرکل سابق اروپای مرکزی وزارت امور خارجه تصریح کرد: تجربه نشان داده وقتی در مقابل دشمن عقب‌نشینی نکردیم اتفاقاً دشمن جرئت پیشروی نداشته است.

وی افزود: جرج بوش در تیرماه 87 نماینده رسمی خود را به مذاکرات فرستاد زیرا دید که برنامه هسته‌ای ما در حال پیشرفت است درصورتی‌که در سال 82 نماینده خود را به مذاکرات نفرستاد.

باقری ادامه داد: یکی از دلایل طولانی شدن مذاکرات هسته‌ای این بود که طرف حاضر نبود پای میز مذاکره بیاید و می‌گفت باید تمام هسته‌ای را از بین ببرید تا مذاکره کنیم که ما نیز حاضر به این کار نبودیم.

وی خاطرنشان کرد: در فروردین 91 اوباما به‌صورت رسمی اعلام کرد که حاضر است با ایران مذاکره کند چراکه وقتی وی رئیس‌جمهور شد ما به 20 درصد غنی‌سازی رسیده بودیم و در عرصه‌های مختلف هسته‌ای مانند رآکتور اراک به پیشرفت رسیدیم.

این مذاکره‌کننده سابق ارشد هسته‌ای ادامه داد: متأسفانه رآکتور اراک را با پیشرفت 92 درصدی جوان‌مرگ کردند و حالا نیز برخی‌ها ژست پرفسوری می‌گیرند و می‌گویند برویم با آمریکایی‌ها حتی در مورد موشک‌ها نیز مذاکره کنیم.

وی با اشاره به اینکه دشمن وقتی رفتار ما را بر مبنای ضعف می‌بیند بر اساس همان ضعف با ما برخورد می‌کند، اظهار داشت: در مردادماه سال 84 در مذاکرات خود گفتند که اگر ایران می‌خواهد به سوخت هسته‌ای دست پیدا کند باید تمام فعالیت هسته‌ای را تعطیل کند و جالب اینجاست که وقتی گفته شد این‌همه مهندس در این صنعت بیکار می‌شوند، گفتند ما برای آن‌ها کار پیدا می‌کنیم!

باقری با بیان اینکه در سال 87 گفتند ما اشتباه کردیم که آن پیشنهاد را دادیم زیرا قدرت شما را نفهمیده بودیم، افزود: وقتی در مواضع خودمان به‌گونه‌ای برخورد کردیم که تمام پیشنهاد‌های آن‌ها را پذیرفتیم، آن‌ها نیز جری‌تر خواهند شد و مطالبات جدیدتری را مطرح خواهند کرد.

 مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای کشور با اشاره به خاطرات جک استراو وزیر وقت وزارت امور خارجه انگلیس نیز در مذاکرات تهران اظهار داشت: جک استراو در خاطرات خود می‌گوید در مهرماه 82 روزی که در ایران مذاکره کردیم و تعلیق را مطرح کردیم طرف ایرانی قبول نکرد و پس‌ازآن به وزیر خارجه فرانسه چشمک زدم و گفتم وقتی شما تعلیق را قبول نمی‌کنید، دیگر دلیلی ندارد با رئیس‌جمهور ایران دیدار کنیم و به فرودگاه خواهیم رفت.

وی افزود: جک استراو گفته وقتی این‌گونه گفتیم و دست‌پاچگی ایرانی‌ها را دیدیم با پذیرفته شدن تعلیق از سوی طرف ایرانی‌ها، به دیدار رئیس‌جمهور رفتیم!

باقری همچنین گفت: در 20 بهمن 89 ایران اورانیوم با غنی‌سازی 20 درصد تولید کرد و 4 روز بعد اشتون زنگ زد که مذاکره کنیم درصورتی‌که قبل از آن حاضر به مذاکره نبودند چون به قدرت ایران پی بردند.

وی با بیان اینکه اگر دشمن ما را ضعیف ببیند هزینه مقابله با او بسیار سنگین خواهد بود، خاطرنشان کرد: متأسفانه در چندساله اخیر رفتارهایی داشتیم که دشمن را جری‌تر کردیم و با اظهار ضعفی که نشان دادیم آن‌ها پرروتر شدند.

این مقام سابق شورای امنیت ملی ادامه داد: وقتی غنی‌سازی 20 درصد مطرح شد نماینده آمریکایی‌ها می‌گفت ایرانی‌ها بلوف می‌زنند و پوزخند می‌زدند اما پس‌ازآن قبول کردند که شرایط عوض شده است.

باقری با بیان اینکه فشارهای دشمن نباید ما را بترساند، خاطرنشان کرد: اینکه ما در تمام کشورها نفوذ داریم نقطه قوت ماست و نباید بترسیم و یا توانمندی موشکی، بنابراین باید این توانمندی را بیشتر کرد نه اینکه تضعیفش کرد.

معاون سابق شورای امنیت ملی در مورد برجام نیز گفت: آن‌ها به خاطر اندوخته عظیمی که در کشور بود حاضر به مذاکره شدند، چراکه در سال 82 که ما فاقد این توانمندی بودیم حاضر به مذاکره نبودند، پس مذاکره حلال مشکلات نیست.

وی در مورد پایمال شدن حقوق ملت نیز در مذاکرات برجام گفت: در برجام برخی از حقوق ملت ایران را تا ابد دادند، آخر دیپلماسی‌ای که تا ابد برخی از حقوق را از ملت ایران بگیرد چه دیپلماسی است؟ برای نمونه طبق برجام ایران حق داشتن رآکتور آب‌سنگین را تا ابد نخواهد داشت.

باقری اضافه کرد: اینکه در اراک بتون بریزند و تشکیلات هسته‌ای را تعطیل کنیم که هنر دیپلماسی نیست چراکه هر کسی هم می‌توانست این مذاکره را بکند.

وی همچنین گفت: در سال 2010 آمریکا رسماً ایران را به حمله هسته‌ای تهدید کرد و حتی حاضر نشد با برجام نیز این تهدید را حذف کند، آن‌وقت برخی‌ها که برچسب استاد دانشگاه هم دارند، در مقابل این دشمن وقیح بحث مذاکره در مورد موشک‌ها را مطرح می‌کنند.

معاون سابق دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین با اشاره به وادادگی اخیر هسته ای نیز تصریح کرد: فردویی که در آن غنی‌سازی 20 درصد انجام می‌شد و مایه شگفتی آمریکایی ها بود، الآن تبدیل به زمین فوتسال و سالن بزرگی شده است!

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بارزانی به تهران سفر می‌کند
دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است
کلید اولیه آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
برگزاری دومین مرحله انتخابات مجلس در هشت حوزه به صورت الکترونیکی
مصوبه قانونگذاران آمریکایی برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل
ملتهب شدن اوضاع کرانه باختری در سایه حمله مجدد نظامیان صهیونیست
تحقیق و تفحص بین المللی برای محاکمه سران جنایتکار رژیم صهیونیستی
دیدار وزرای خارجه ایران و سودان در گامبیا
امیرعبداللهیان با وزیر خارجه گامبیا دیدار کرد
امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
تشدید اعتراضات فلسطینی/ جنبش مشترک دانشگاه‌های جهان
کارآگاه بازی برادر مقتول برای یافتن سر جسد و شناسایی قاتل | راز جسد بدون سر با خالکوبی ستاره فاش شد
مینی بوس حادثه‌ساز در شهرستان سامان وارد یک حسینیه شد
پسر نابغه ایرانی می خواست فضانورد شود و با سفینه به کره ماه سفر کند اما سارق شد
۶ پیشنهاد ایران به سران کشورهای اسلامی در خصوص رژیم اشغالگر
عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست
تاکید عربستان بر آتش‌بس فوری در غزه
تمجید میرجلال‌الدین کزازی از «مست عشق»
حمله موشکی مجدد حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
نقش محوری دانشگاه در مردمی‌سازی اقتصاد
جزئیات جدید از تشکیل استان‌های غربی و شرقی تهران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top