تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/09/21 - 09:06
کد خبر: 252506

اختلال سیستم عصبی خودکار مثانه در کمین مبتلایان به دیابت

در دیابتی‌ها کار سیستم عصبی خودکار مثانه دچار اختلال می‌شود، در این حالت فرد با اینکه مثانه‌اش پُر است، اما احساس ادرار کمتری می‌کند.

به گزارش«خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از  باشگاه خبرنگاران جوان؛ پروفسور اروین کوجانچیچ رئیس دپارتمان ارولوژی دانشگاه شیکاکو با حضور در ایران درباره مشکلات بیماران دیابتی در دفع ادرار گفت: مشکلات دفع ادرار با افزایش سن وخیم‌تر می‌شود، اما زمانی که یک فرد دچار دیابت است، اختلال عملکرد مثانه و عفونت دستگاه ادراری برای او زودتر رخ می‌دهد.

وی افزود: دیابت موجب آسیب به عصب‌هایی می‌شود که مسئول سلامت و کارکرد سیستم ادراری هستند. به‌ طور کلی زنان در مقایسه با مرد‌ان بیشتر دچار ترشح و یا بی‌اختیاری در ادرار می‌شوند و این به علت ساختار آناتومیک و تغییرات بدن در زمان حاملگی و زایمان است. مرد‌ها بیشتر دچار جریان متناوب و انسداد حالب می‌شوند.

رئیس دپارتمان ارولوژی دانشگاه شیکاگو تاکید کرد: دیابت یک بیماری شایع متابولیک در دنیا است و بر روی دستگاه ادراری تحتانی بسیار اثرگذار است؛ افراد دچار دیابت هم مشکل عروقی پیدا می‌کنند و هم مثانه آن‌ها دچار مشکلات بسیار می‌شود.

علاوه بر عفونت‌های ادراری، دومین مشکلی که در دیابتی‌ها ایجاد می‌شود، مختل شدن کار سیستم عصبی خودکار مثانه است. این سیستم، پیام‌های عصبی را به مثانه و مجاری ادراری انتقال می‌دهد و در حس پُر شدن مثانه و تخلیه ادرار نقش دارد. وقتی این سیستم مهم مختل شود، فرد بااینکه مثانه‌اش پُر است، اما احساس ادرار کمتری می‌کند و دیرتر مثانه را تخلیه می‌کند.

اروین کوجانچیچ تاکید کرد: در مثانه دو فاز پر شدن و خالی شدن ادرار وجود دارد و این موضوع در افراد دیابتی دچار مشکلاتی می‌شود که کاملاً طبیعی است زیرا اعصاب درست پیام را نمی‌رسانند ادرار خوب تخلیه نمی‌شود و فرد فکر می‌کند که کاملاً تخلیه‌ شده است.

وی یادآور شد: با پیشرفت بیماری، نوروپاتی ایجاد شده و ادرار فرد خوب تخلیه نمی‌شود و متوجه نیست و فکر می‌کند که تخلیه‌شده، ولی درجاتی از ادرار به دلیل حس نادرست و پیام‌های عصب به مغز و مثانه خوب تخلیه نمی‌شود، ولی یک زیرشاخه‌ای در ارولوژی است به نام نورویولوژی که این متخصص‌ها با تشخیص به‌موقع به بیمار کمک می‌کنند که مثانه ای که مشکل تخلیه و حس پر شدن دارد با تست‌های پیشرفته به سمت درمان هدایت شود.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
مراقبت از سلامت و ایمنی در پیاده‌روی اربعین
چرا حماس تل آویو را هدف قرار داد؟
ناهید کیانی: ۱۸ مرداد را فراموش نمی کنم
بهروز آذر: کسب مدال دختران ایران بسیار ارزشمند است
زیرساخت لازم برای تبدیل علم به فناوری را در دسترس نداریم
شرایط در غرب آسیا بسیار جدی است
موافقت وزیر خارجه آمریکا با فروش تسلیحات نظامی به اسرائیل
خالی کردن حساب بانکی مادر به دلیل بازی آنلاین فرزند
انتظار دارم در صورت آتش‌بس در غزه، ایران از حمله به اسرائیل خودداری کند
موافقت کمیسیون بهداشت با وزرای پیشنهادی بهداشت و کار
دیدار رییس بسیج اساتید با همسر دکتر شهریاری
الهلال پیروز بازی بزرگ سوپر جام عربستان
با تعامل و هم‌افزایی، بزرگترین اجتماعی ضدصهیونیستی را برپا می‌کنیم
اجرای «برنامۀ توانمندساز» بنیاد ملی نخبگان در مسیر نخبگی
ادعای محمود عباس درباره واکنش ایران به رژیم صهیونیستی
پیگیری لایحه توسعه همکاری اسلامی و جنبش جهانی تعهد به خانواده
سفر بلینکن به غرب آسیا به تعویق افتاد
توصیه به زائران اربعین که کودک همراه دارند
از طریق شرکای خود با ایران در ارتباط هستیم
بیش از نیمی‌ از مدارس غزه آماج حملات اسرائیل قرار گرفتند
۳ اقدام مهم بانک مرکزی برای حمایت از بورس اعلام شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top