تاریخ انتشار: پنجشنبه 1396/09/23 - 11:52
کد خبر: 252760

تولید دستگاه پاستوریزاتور با قابلیت حفظ طعم و بوی مواد غذایی

محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای نخستین بار در کشور موفق به تولید دستگاه پاستوریزاتور غیر حرارتی با فرآیند فشار بالا (bar ۶۰۰۰) شدند.

به گزارش«خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی از ۲۲ آذرماه در نمایشگاه بین المللی آغاز به کار کرد.

در این نمایشگاه ۶۴ محصول فناورانه توسط دکتر منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.

یکی از محصولات رونمایی شده دستگاه پاستوریزاتور غیر حرارتی با فرآیند فشار بالا (bar ۶۰۰۰)  است که توسط محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به تولید رسید.
 دکتر سید مهدی میرزا بابایی مجری این طرح پژوهشی به خبرنگار مهر گفت: یکی از مهمترین دغدغه های صنعت غذا حفظ ارزش های تغذیه ای، بافت، طعم ، رنگ و بوی ماده غذایی در طی فرآیندهای مختلف تولید است.

وی افزود: از آنجا که روش های موجود فرآوری مواد غذایی اغلب بر پایه استفاده از فرآیند های حرارتی و این فرآیندها باعث وارد شدن آسیب جدی به ماده غذایی می شود ضرورت استفاده از روشهای جدید برای رفع نواقص موجود احساس شد.

وی در خصوص نواقص استفاده از فرآیند های حرارتی در فرآوری مواد غذایی اظهار کرد: از دست رفتن ارزش های تغذیه ای، تغییر بافت، تغییرطعم و رنگ و بوی مواد غذایی، زمانبر بودن و مصرف بالای انرژی از جمله مهمترین نواقص استفاده از روش های فعلی به شمار می رود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برای جلوگیری از مشکلات ناشی از تیمارهای حرارتی از فرآیندهای فشار بالای (HPP) غیر حرارتی Non Thermal Pasteurization استفاده می‌شود افزود: با استفاده از فرآیندهای فشار بالا ضمن انجام عمل پاستوریزاسیون در دمای محیط، ویتامین ها، طعم، رنگ، بافت و تازگی ماده غذایی حفظ شده و ماندگاری آن به طور چشمگیری افزایش می یابد.

عضو هیأت علمی گروه ماشین آلات مواد غذایی ادامه داد: فرآیند فرآوری مواد غذایی با استفاده از این روش در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام شده و مصرف انرژی به شدت کاهش می یابد و از این منظر این فرآیند دوستدار محیط زیست نیز محسوب می شود.

میرزا بابایی گفت: تاکنون دستگاهی با این ویژگی ها در کشور ساخته نشده و حتی نمونه خارجی آن هم وارد کشور نشده است.

وی در خصوص هزینه های ساخت این دستگاه بیان کرد: در صورت تولید این دستگاه با دانش و امکانات بومی ضمن ایجاد اشتغال صرفه جویی ارزی هم به دنبال خواهد داشت.
وی  گفت: اکنون دانش فنی این دستگاه را داریم و می توانیم مطابق با نیاز مصرف کننده آن را تولید کنیم.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
قطر: بهترین راه توقف تنش منطقه، پایان دادن به جنگ غزه است
غرب و اسرائیل مواظب رفتارهایشان باشند!
جهان ۲۴۶ میلیارد دلار زیان، فقط به خاطر لجبازی های اردوغان
ایران از همیشه در منطقه قوی تر است
زمین‌لرزه شدیدی جنوب ژاپن را لرزاند
پیام شبانه سردار قاآنی به اسماعیل هنیه
انتقاد افسران صهیونیست از ناتوانی نیروی هوایی در مقابله با حملات پهپادی حزب‌الله
وزیر امور خارجه ایران عازم نیویورک شد
زمان حمله اسرائیل به ایران فاش شد
وزیر امور خارجه ایران عازم نیویورک شد
قوانین کپی رایت اینستاگرام: سفری در دنیای مالکیت معنوی
دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه تهران تمام الکترونیک برگزار می‌شود
بلیچینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟
قطار ملی ساخت ایران بزودی وارد خطوط مترو می‌شود
سیل بهاری چقدر خسارت داشته است؟
دعوت از وزاری چند کشور برای حضور در نمایشگاه کتاب
۷ پیشنهاد خرید کادو برای دانشجوی حقوق از وکیل استور
مسعود نجابتی تندیس طلای چهره هنر انقلاب را به مردم غزه تقدیم کرد
افزایش ۲۰ درصدی در حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری اعمال شد
۴ نکته مهم همکاری نکردن کودک برای از پوشک گرفتن + راه‌حل‌های آن!
ارسال ۷۰۰بسته مواد غذایی به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top