تاریخ انتشار: شنبه 1396/10/02 - 14:33
کد خبر: 253466

مناظره داغ درباره «تعدد زوجات» در شبکه افق؛

حجت‌الاسلام قاسمیان: «صیغه» در اروپا هم وجود دارد زیرا عقلایی است/ هاشمی گلپایگانی: برای توجیه «ازدواج مجدد» باید یک نفر را متهم کنی! +فیلم

حجت‌الاسلام قاسمیان: «صیغه» در اروپا هم وجود دارد زیرا عقلایی است/ هاشمی گلپایگانی: برای توجیه «ازدواج مجدد» باید یک نفر را متهم کنی! +فیلم

حجت الاسلام قاسمیان ضمن موافقت با بحث مطرح شده گفت: البته با این موضوع که در موضوع ازدواج مجدد یکدندگی شود مخالفم. وی ادامه داد: در نگاه جامعه امروزی صیغه مفهوم خیلی بدی دارد و در ظاهر در هیچ جامعه‌ای جز شیعه وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، سی و نهمین قسمت برنامه تلویزیونی «۱۸۰ درجه» درباره یکی از بحث برانگیزترین موضوعات اجتماعی امروز ایران شب گذشته(شنبه) روی آنتن رفت. در این برنامه که با عنوان «اولین مناظره موافقان و مخالفان ترویج تعدد زوجات» از شبکه افق سیما پخش شد، حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان رئیس حوزه علمیه مشکات و دکتر محمدصالح هاشمی گلپایگانی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) به عنوان میهمانان اصلی این برنامه به مناظره و تبادل نظر پرداختند.

* چرا با ترویج تعدد زوجات مخالف هستید؟
حجت الاسلام قاسمیان در ابتدای این برنامه با اشاره به اینکه به صورت مشروط با ترویج موضوع تعدد زوجات موافق هستم، گفت: دین اسلام هم صرفا به ازدواج دوم محدود نبوده و ابزارها و راه‌های مختلفی را پیش روی انسان‌ها قرار داده است و افراد مختلف بسته به فرهنگ‌های هر جامعه‌ای متمایل هستند از هرکدام از این بسته‌ها به میزان دلخواه استفاده کنند درحالی که در جامعه‌ای دیگر ممکن است این نگاه متفاوت باشد بنابراین نمی‌توان برای جوامع و فرهنگ‌های مختلف یک الگو رو روش ترسیم کرد.

هاشمی گلپایگانی دیگر مهمان برنامه در پاسخ به سوال مجری برنامه که چرا با ترویج تعدد زوجات مخالف هستید، گفت: بنده با تببین موضوع موافقم و معتقدم اگر موضوعی تبیین شود، خود به خود ترویج می‌شود. وی افزود: فرض کنیم همسر اول موافق ازدواج دوم باشد و آقا هم شرایطش را داشته باشد و خانم دوم هم همین‌طور یک استبداد فرهنگی داریم که مانع این‌کار می‌شود در حالی که باید آزادی فرهنگی وجود داشته باشد فرض کنیم خانمی گزینه دومی را به همسر خود پیشنهاد داد آیا می‌تواند در مهمانی‌ها و محافل شرکت کند امروزه هجمه عرف ناثواب فرهنگی خیلی جدی است و همچنین این موضوع یکی از را‌های رهایی از فساد و تباهی است که پایه‌های خانواده‌ها را سست می‌کند.

بخش اول اظهارات مهمانان برنامه درباره ترویج تعدد زوجات

دانلود

* بحث مهمانان درباره ازدواج موقت
در بخش دوم برنامه یکی از مهمانان با طرح این موضوع که مساله اصلی در این بین تبیین موضوع تعدد زوجات است و متاسفانه در عرف جامعه پذیرش اینکه یک فردی دو زن دارد بسیار سخت و غیرممکن است از مهمانان برنامه خواست که پیرامون این موضوع صحبت کنند. حجت الاسلام قاسمیان ضمن موافقت با بحث مطرح شده گفت: البته با این موضوع که در موضوع ازدواج مجدد یکدندگی شود مخالفم. وی ادامه داد: در نگاه جامعه امروزی صیغه مفهوم خیلی بدی دارد  و در ظاهر در هیچ جامعه‌ای جز شیعه وجود ندارد اما به شکلی مفهومی و در غالب دوست دختر و دوست پسر و کاملا متعارض با مفهوم فرهنگ در حال اجرا در ایران وجود دارد حتی به تازگی ازدواجی تحت عنوان ازدواج مسیار در مذهب اهل تسنن پیاده‌سازی شده است که دقیقا مثل صیغه ماست.

بخش دوم اظهارات مهمانان برنامه درباره ازدواج موقت

دانلود

در بخش سوم برنامه حجت الاسلام قاسمیان با اشاره به اینکه طلاق اتفاقی بسیار خوب است و در قرآن تاکید شده است که اگر زن و مرد در شرایط لازم از همدیگر جدا بشوند، خداوند روزی آنها را زیاد می‌کند، گفت: در قرآن داریم که اگر کسی پول دارد بروند زمینه ازدواج ناتوانان را فراهم کند و باید این موضوع در کنار ازدواج موقت و سایر موارد، فضای عفاف را ایجاد می‌کند.

در ادامه هاشمی گلپایگانی گفت: برای جوامع مختلف بسته به فرهنگ، شدت و جنس نیاز افراد ممکن‌ است که یک الگو به یک ارزش و یا ضد ارزش تبدیل شود بنابراین نمی‌توان یک فرهنگ را برای همه جوامع به یک شکل به عنوان الگو در نظر گرفت. وی افزود: در زمانی که اسلام رعایت عدالت را بین همسران واجب کرد منظور و هدف اصلی خداوند در آن زمان همسر دوم بود زیرا همیشه همسران اول به عنوان سوگلی شناخته می‌شدند اما در زمان کنونی به واسطه اینکه همسر دوم جوان‌تر و زیباتر هستند به همسر اول ظلم می‌شود.

بخش سوم اظهارات مهمانان برنامه درباره تعدد ازواج

دانلود

در بخش پایانی برنامه مجری به همراه مهمانان برنامه موضوع را جمع‌بندی می‌کند. در این بخش سوال اصلی این است که آیا ضرورتی برای تعدد زوجات وجود دارد یا خیر؟

بخش چهارم/ جمع بندی موضوع

دانلود

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
1396/10/02 - 20:16

حجت الاسلام قاسمیان با اشاره به اینکه طلاق اتفاقی بسیار خوب است..؟
آیا اشتباه چاپی یا لپی رخ نداده است؟
پارسا عبدی
1396/12/19 - 11:39

صیغه عقلاییه؟!
هه..
1398/08/06 - 08:29

کدام زن عاقلی موافق ازدواج مجدد همسر خود هست . کسی که چنین تفکری داره چه درکی از خانواده ( که باید کانون توجه و محبت افراد اون خانواده به همدیگه باشه نه تنها محل براورده شدن هوسرانی بی انتهای یک مرد) داره
؛ اجتماع از مجموعه خانواده تشکیل می شه که اگه بنیان خانواده درست نباشه جامعه هم از سلامت برخوردار نخواهد بود ؛
1398/08/06 - 08:31

آیا برای جلوگیری از یک خطا باید خطاهای بزرگ تری رو مرتکب بشیم .
1398/08/06 - 12:06

به جای توجیه و ایجاد شرایط برای هوسبازی اقایان متاهل زمینه ازدواج پسرهای مجرد که کم هم نیستند فراهم کنید .



رامبد
1400/04/12 - 19:47

صیغه کردن برای موارد ضروری است و از این جهت امری عقلاییه. صیغه کردن برای شرایط عادی نیست.
معرفی کسب و کارها
ترامپ باید با درد اقتصادیِ جنگ دست‌و‌پنجه نرم کند
افت صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین حجم در ۸ ماه اخیر
انصارالله حمله به یک نفتکش عربستان را تأیید کرد
حادثه امنیتی دریایی در جنوب شرقی عدن
لفاظی جدید نتانیاهو علیه ایران
گفتگوهای لبنان و اسرائیل فردا از سرگرفته خواهد شد!
رایزنی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درباره ایران
حال تیم خوب است جز پنجره بسته!
آمریکا تحریم‌های یک شرکت هواپیمایی عراقی را لغو کرد
پیش‌نویس توافق میان ایران و عمان نهایی شد
تنها یک موضوع در مذاکرات ایران و عمان باقی مانده است
کاپیتان پرسپولیس به گل‌گهر سیرجان پیوست
فلسطین مسئله نخست جهان اسلام به شمار می‌رود
در نشست وزیران خارجه کشورهای عربی و اسلامی در امان چه گذشت؟
پس از ماه‌ها کشمکش با دولت ترامپ، رئیس دانشگاه براون کنار می‌رود
سازش با یزید زمان، هرگز امنیت و رفاه به همراه نداشته است
«کارت امید مادر» شارژ شد
تعداد مصدومان حادثه شهرک شمس آباد به ۲۱نفر رسید
توافق نزدیک است!
واکنش تند رضاییان به استقلالی‌ها
مذاکره با تل‌آویو، چیزی جز شرم و تحقیر برای لبنان ندارد
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top