تاریخ انتشار: دوشنبه 1396/12/07 - 14:45
کد خبر: 260027

چون غرض آمد هنر پوشیده شد

سخن عالمانه و دلسوزانه شما فراسوی همه جبهه‌گیری‌های سیاسی نوشته و منتشر شد، لیکن خود متاع مخالفت‌ها و موافقت‌های جدلی گردید. مستحضرید که بنده به عنوان کمترین اهل تحقیق، از شما و جایگاه شما در برابر بی‌احترامی‌ها دفاع نموده و دوستان را به اغتنام فرصت تامل پیرامون متن جنابعالی فراخواندم. البته عرض نمودم که این به منزله تبعیت مطلق از رای حضرتعالی نیست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سیدحسین شهرستانی که از واکنش‌های اولیه به نامه دکتر داوری شکایت کرده بود و با دعوت به تامل در نکات مندرج در نامه، نوشته بود: «برای همه کسانی‌که در این مسیر خلوت تاملی داشته‌اند، گفتار و آثار داوری رکن اتکا بوده است»؛ در نامه‌ای دیگر این‌بار خطاب به دکتر رضا داوری، تلاش رسانه‌ای برای «مصادره سیاسی» نامه ایشان را «صحنه‌گردانی» دانست و از ایشان خواست تا مانع این مصادره سیاسی شوند.

بسمه الحق

استاد فرزانه و دانشمند محترم جناب آقای دکتر داوری‌اردکانی
سلام‌علیکم

متن پاسخ جنابعالی به دبیرخانه هم‌اندیشی علم دینی، سبب گشایش میدان گفت‌و‌گوی علمی و طرح پرسش بنیادی پیرامون مسائلی شد که معمولا موضوع طرفداری یا مخالفت سطحی می‌باشند.

سخن عالمانه و دلسوزانه شما فراسوی همه جبهه‌گیری‌های سیاسی نوشته و منتشر شد، لیکن خود متاع مخالفت‌ها و موافقت‌های جدلی گردید. مستحضرید که بنده به عنوان کمترین اهل تحقیق، از شما و جایگاه شما در برابر بی‌احترامی‌ها دفاع نموده و دوستان را به اغتنام فرصت تامل پیرامون متن جنابعالی فراخواندم. البته عرض نمودم که این به منزله تبعیت مطلق از رای حضرتعالی نیست.

این فرصت تامل اما چه زود تباه و مصادره شد.

شما در آن متن فرمودید: «وقتی مطلب سیاسی با مساله علمی خلط می‌شود، هرچه بکوشند به نتیجه نمی‌رسند» و چنین خلطی رخ داد. سخنرانی فرصت‌طلبانه رئیس‌جمهور محترم به همراه پروپاگاندای رسانه‌ای هوادار دولت، اینک سخن شما را متاع دکان‌آرایی شتابزده خود نموده است. این دقیقا خلط مطلب سیاسی با مساله علمی و بلکه مصرف مسرفانه علم توسط سیاست است. نتیجه چه می‌تواند بود جز از دست رفتن فرصت اندیشه پیرامون پرسشی که پیش کشیدید؟

جناب استاد! مگذارید این صحنه‌گردانی، صدق سخن شما را در چشم اهل‌نظر مخدوش سازد و این غرض‌ورزی، هنر پرسشگری شما را پوشیده نماید که: «چون غرض آمد هنر پوشیده شد»

و نیز مگذارید دوباره میدان پرسش به عرصه زورآزمایی قطب‌های جدل‌اندیش بدل گردد که از طرفداری و مخالفت پا فراتر نگذاشته‌اند.

دولتی که شتابزده طرح نئولیبرالیسم اقتصادی را به شکل ناکارآمد و بدون احراز توافق عمومی و در هزار لفافه دنبال می‌کند، حق ندارد دردمندی خردمندان را مایه فرار از مسئولیت خویش سازد.

آقای دکتر! آنان‌که صادقانه همچنان طالب علم دیگر یا عالم دیگرند به جان پرسش شما و تمهید تجدیدعهدی که فرمودید نزدیک‌ترند تا آنان‌که در روزمرگی تکنوکراسی و بوروکراسی مستغرق‌اند و همه‌چیز را در آن فرو می‌برند. البته آن طلب نیز به نوبه خود مایه دکان‌آرایی‌های بسیار شده است که باید مورد نقد واقع شود.

امیدواریم همچون همیشه با درایت و حریت خویش ره‌آموز دلسوزان امیدوار بمانید و در سایه عنایت خدای بزرگ پایدار و سلامت باشید.

ارادتمند
سیدحسین شهرستانی

فرق کلام حکیم و بیان حاکم
رضا کریمی: داوری و روحانی هردو می‌گویند این بحث به نتیجه نرسیده است اما یکی منتظرانه به لطف خدای علیم امیدوار است و دیگری از اساس بحث را بی‌مورد و اسراف در هزینه می‌داند. دکتر داوری به دنبال تحول است ولی با وضع موجود که نگاه سیاسی غالب است این کار را ممکن نمی‌داند اما رئیس‌جمهور می‌گوید علم علم است و قصد تحول ندارد. راه‌حل دکتر داوری این است که به جای بحث درباره علوم اجتماعی اسلامی، در باب شرایط امکان تجدید‌عهد دینی و بنای یک جامعه اسلامی بیندیشیم و در این راه به لطف پروردگار علیم امیدوار باشیم. اما رئیس‌جمهور به جای این سخن عمیق و به جای تفکر در ماهیت علم، نگاه ابزاری به آن دارد و می‌گوید: «علوم از لحاظ اهداف و نتایج آنها البته به دو دسته کلی قابل تقسیم هستند. یک دسته که علم را بر مبنای تفکر مادی ابزار سلطه و اعمال قدرت بر دیگران می‌داند و دسته دیگر که علم را در خدمت رشد و تعالی انسان‌ها می‌خواهد.»

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کارت «امید مادر» جاماندگان شارژ شد
سکوتی به قیمت تقویت پیاده نظام دشمن
ایران به تنهایی می‌تواند بر تنگه هرمز حکمرانی کند
از سرگیری حملات علیه ایران به نفع هیچ کس نیست
واکنش تاج به گزارش نیویورک‌تایمز
تغییر زمان برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد به دلیل تداخل با کنکور
تسهیل درمان زوجین در مناطق محروم
افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت بلیط هواپیما در جهان
توافق تهران و واشنگتن چالشی برای نتانیاهو است
اعتراض صریح مراجع به دولت به خاطر گرانی‌ها
حکمرانی آغاز شد
یادگیری سیار؛ راهبرد کلیدی برای تاب‌آوری نظام آموزشی در شرایط بحران و جنگ
مشخص شدن شماره پیراهن‌های بازیکنان تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۶
تأکید خسروپناه بر نقش ورزش در تقویت قدرت نرم کشور
تاریخ امتحانات دانشگاه تهران تغییر کرد
آیت‌الله مکارم شیرازی: به‌زودی شکست خفت بار جبهه کفر نمایان می‌شود
بحرین سفر شهروندانش به ایران و عراق را ممنوع کرد
رونمایی از قوانین جدید جام جهانی ۲۰۲۶
اختصاص وام ۳۵۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن به دانشجویان متأهل
راه‌اندازی هسته نرم‌افزاری سکوی ملی هوش مصنوعی در روزهای آینده
میدل ایست نیوز: امارات در مسیر عملیات انتحاری علیه ایران
تاریخ امتحانات دانشگاه تهران تغییر کرد
تفاوت پذیرش مشروط و پذیرش قطعی دانشگاه ها چیست؟
افزایش حقوق اعضای هیأت علمی یک ضرورت ملی است
برنامه ریزی دانشگاه امیرکبیر برای اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها
تکمیل فرایند اسکان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
۸۰ درصد تولید علم کشور در اختیار ۲۰ دانشگاه/ اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی
آغاز ثبت‌نام آزمون دستیاری دندانپزشکی از ۱۸ خرداد +جزئیات
ضرورت توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به الزامات جدید حوزه آموزش عالی
در پی حادثه تیراندازی در دانشکده دندانپزشکی قزوین دو دانشجو کشته شدند!
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد بدون آزمون فرهنگیان تا ۱۵ خرداد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top