تاریخ انتشار: سه شنبه 1397/04/12 - 15:28
کد خبر: 271429

نتایج پژوهش "سیمای زندگی دانشجویی" نشان داد؛

۷۰ درصد دانشجویان در دبیرستان سیگار را امتحان کرده‌اند

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اجرای فاز سوم پژوهش سیمای زندگی دانشجویی در سال جاری و مطالعه انجام شده بر روی دانشجویان علوم پزشکی گفت: از 88 درصد جمعیت دانشجویی مورد بررسی که در طول عمر خود یک بار اصطلاحا لب به سیگار زده بودند، فقط 18 درصد آنها پس از ورود به دانشگاه سیگار را امتحان کرده بودند. در واقع حدود 70 درصد این جمعیت در دبیرستان سیگار را امتحان کرده‌اند. این بدان معنی است که ما در دانشگاه با افرادی رو به رو هستیم که افکار و اندیشه‌های‌شان در دبیرستان شکل گرفته است و این رقم‌ها یک فاجعه است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» دکتر محمدرضا فراهانی در گفت وگو با ایسنا ضمن اشاره به انجام پژوهش مشترک با عنوان "سیمای زندگی دانشجویی" وزارت بهداشت و وزارت علوم با همکاری دانشگاه‌ها گفت: این پژوهش از ابتدا به صورت دو سالانه برگزار می‌شد و به موضوعات رفتاری دانشجویان و آسیب‌های اجتماعی می‌پرداخت.

وی با اشاره به اینکه پژوهش "سیمای زندگی دانشجویی" امسال وارد مرحله سوم آن می‌شود اظهار کرد: نمونه آماری این پژوهش در کشور 100 هزار نفر و در وزارت بهداشت 10 هزار نفر است. این تعداد در واقع 5 درصد دانشجویان را دربرمی‌گیرد که به صورت اتفاقی این مطالعه توصیفی روی آن ها انجام شده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ادامه داد: بعد از اجرای فاز سوم این طرح پژوهشی می‌توان به صورت مقایسه‌ای وضعیت دانشجویان را در سال‌های مختلف بررسی و نتایج آن را اعلام کرد.

فراهانی ادامه داد: در حال حاضر به طور کلی می‌توان گفت نقش تربیتی در آموزش و پرورش و خانواده کاهش پیدا کرده است و بهره دانشجویان جدید الورود به دانشگاه‌ها از پیشینه فرهنگی و تمدنی کشور کمتر است.

وی با اشاره به مطالعه انجام شده بر روی دانشجویان علوم پزشکی اظهار کرد: در جریان اجرای پژوهش "سیمای زندگی دانشجویی" از دانشجویان سئوال شد که  چند درصد آنها حداقل یکبار به سیگار لب زده‌اند به این معنی که فقط یک بار سیگار را امتحان کرده‌اند و نتایج تحقیقات مشخص کرد 88 درصد دانشجویان حداقل یکبار سیگار را امتحان کرده‌اند و فقط 12 درصد از جمعیت دانشجویی لب به سیگار نزده‌اند.  

70 درصد دانشجویان در دبیرستان سیگار را امتحان کرده‌اند
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که از 88 درصد جمعیت دانشجویی که در طول عمر خود یک بار سیگار را امتحان کرده بودند فقط 18 درصد آنها پس از ورود به دانشگاه سیگار را امتحان کرده بودند. در واقع چیزی نزدیک به 70 درصد این جمعیت در دبیرستان سیگار را امتحان کرده‌اند و این به این معنی است که ما در دانشگاه با افرادی رو به رو هستیم که افکار و اندیشه‌های‌شان در دبیرستان شکل گرفته است و این رقم‌ها یک فاجعه است.

آغاز طرح پایش سلامت روان از ابتدای سال تحصیلی 97
دکتر فراهانی در خصوص طرح پایش سلامت روان دانشجویان علوم پزشکی اظهار کرد: این طرح در قالب های GHQ و CHQ انجام شده و بررسی ها نشان داد نتایج روش GHQ بهتر بوده است. هم اکنون در حال طراحی تست سوم هستیم تا بتوانیم با پرسش و پاسخ اختلالات روانی را در بین دانشجویان پایش کنیم ، زیرا مصاحبه خیلی پرهزینه‌تر است.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم سریع این تست را انجام دهیم میزان بیشتری از اختلالات را نشان خواهد داد و طول بهتری را خواهیم داشت اما این روش را پیدا نکرده ایم  اما به دنبال این  تست سوم که در دنیا انجام می شود و تست مدرنی است هستیم تا نتایج آن را بررسی کنیم  و از ابتدای امسال اغاز می شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
توضیحات کمیته رسانه‌ای مذاکرات
۱۰ گروه شغلی که هوش مصنوعی جای آنها را می‌گیرد
کنترل شدید فشارخون، خطر زوال عقل را تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد
شروع مقتدرانه والیبال ایران
چربی شکمی در افزایش خطر مرگ اهمیت بیشتری نسبت به وزن دارد
تاریخ سازی دختران تنیس
موضع‌گیری سناتور آمریکایی درباره پایان جنگ علیه ایران
شهادت ۷ فلسطینی در حمله رژیم صهیونیستی به غزه
ترامپ پیشنهاد ایران برای باز شدن تنگه هرمز را رد کرد!
ظفرقندی: ایران با چالش‌های زیادی در حوزه بهداشت محیط مواجه است
تایلند دوباره جایگاه ششمی را از ایران گرفت
مربی روس: ایران به ما کمک می‌کند قدرت واقعی روسیه را بشناسیم
نقره تاریخی زهرا زارعی در ۴۰۰ متر
مشکلات خانواده‌های شهدا باید ریشه‌ای حل شود
زمان بازی ایران و روسیه تغییر کرد
اطلاعیه شعام درباره اخبار خلاف واقع در موضوع حمل و نقل هوایی
آزمایشگاه مرجع تخصصی امنیت سایبری راه‌اندازی می‌شود
بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سید حسن نصرالله
پزشکیان: آماده گفتگو درباره تنگه هرمز هستیم اما قلدری را نمی‌پذیریم
تکرار ادعای ترامپ علیه برنامه هسته‌ای ایران
فشار آمریکا بر کشورها برای همراه کردن آنها با تحریم‌های ایران
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top