تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/04/17 - 21:30
کد خبر: 272144

حسگرهای تصویر، بدون نیاز به باتری

سلول‌های خورشیدی و حسگرهای تصویر، نور را به الکتریسیته تبدیل می‌کنند. مهندسان دانشگاه میشیگان سعی کرده‌اند با قرار دادن این دو بر روی یک تراشه، حسگر تصویری بسازند که بدون باتری و در نور روز، قادر به تهیه عکس باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از شبکه؛ به اعتقاد Euisik Yoon، استاد مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه میشیگان و سرپرست این پروژه، با استفاده از چنین حسگری امکان ساخت دوربین‌های کوچکی فراهم خواهد شد که در هر جایی قابل نصب باشند.

سلول‌های خورشیدی و حسگرهای تصویر، نور را به الکتریسیته تبدیل می‌کنند. مهندسان دانشگاه میشیگان سعی کرده‌اند با قرار دادن این دو بر روی یک تراشه، حسگر تصویری بسازند که بدون باتری و در نور روز، قادر به تهیه عکس باشد. به اعتقاد Euisik Yoon، استاد مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه میشیگان و سرپرست این پروژه، با استفاده از چنین حسگری امکان ساخت دوربین‌های کوچکی فراهم خواهد شد که در هر جایی قابل نصب باشند. در گذشته هم از ترکیب اجزای فوتوولتاییک و حسگرهای نوری برای تصویربرداری استفاده شده بود، اما تلاش‌های گذشته چندان موفق نبوده‌اند. در حسگرهای تصویر، تمام نور ورودی به الکتریسیته تبدیل نمی‌شود و بخشی از فوتون‌های نور بدون استفاده به هدر می‌روند.

تصاویر حاصل از حسگر دانشگاه میشیگان. سمت چپ: با نرخ 7.5 فریم در ثانیه. سمت راست: با نرخ 15 فریم در ثانیه

در طراحی حسگر جدید، سعی شده که از این فوتون‌ها برای تولید انرژی استفاده شود. فوتون‌هایی که در تولید تصویر شرکت نمی‌کنند توسط یک حسگر دوم که در زیر حسگر اصلی تصویرگیری قرار دارد و نقش فوتوولتاییک را بازی می‌کند، جمع‌آوری می‌شوند. نمونه اولیه حسگر جدید بر اساس روش معمول مبتنی بر CMOS ساخته شده است، اما پیکسل‌های آن نسبت به حسگرهای تصویر معمول، نیازمند ساختار و ویژگی‌های الکتریکی متفاوتی هستند. نمونه اولیه این تراشه، در مقایسه با حسگرهای مشابه، بیشترین کارآیی استخراج انرژی را دارد. این حسگر در یک روز آفتابی قادر به تهیه ۱۵ فریم در ثانیه است و در شرایط نوری معمول، این میزان به 7.5 فریم در ثانیه کاهش می‌یابد. اما با توجه به اینکه هنوز میزان مصرف انرژی حسگر، بهینه‌سازی نشده می‌توان انتظار داشت، در آینده نرخ فریم افزایش قابل‌توجهی یافته و امکان تصویرگیری در فضاهای داخلی هم فراهم شود. لازم به ذکر است که این محققان تجربه‌های زیادی در حوزه حسگرهای تصویرگیری با مصرف توان بسیار کم دارند؛ به عنوان مثال آن‌ها مدارهایی طراحی کرده‌اند که براساس میزان نور محیط، نرخ فریم را به‌طور خودکار تنظیم می‌کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش» فردا برگزار می‌شود
اعطای «گرنت» به تشکل‌های دانشجویی تصویب شد
«بازداشت اتوبوسی» دانشجویان آمریکایی! +فیلم
ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد +جزئیات
سابقه نامزدتان را در سامانه «انتخاب ایران» بخوانید
فیلم سیاه مرد بدهکار از زن طلبکار
شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
کرمان باز هم لرزید/ زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
حمله مسلحانه به هنگ مرزی +جزئیات
تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم آغاز شد + جزئیات
بارش‌های فراوان بهاری ادامه دارد؛ صدور هشدار نارنجی برای این استان‌ها
مرد بحث و درس/ به مناسبت سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
پول بیت‌المال پس گرفته شد حامیان بابک زنجانی شاکی شدند!
جنجال دوباره ستاره استقلالی سپاهان علیه پرسپولیس +عکس
هاآرتص: جوانان اسرائیلی در حال ترک اسرائیل هستند
استقبال حماس از قطع روابط کلمبیا با رژیم صهیونیستی
نگاه متفاوت به دیدار معلمان با رهبرانقلاب +فیلم
آنچه درباره امام صادق‌(ع) کمتر شنیده‌اید
اسامی هیات اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس دوازدهم
گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر
ضرباتی به نقشه شوم دشمن زدیم که در آینده مشخص می‌شود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top