تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/05/07 - 19:39
کد خبر: 275318

سرشماری کشور مدرن می‌شود

رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه به دنبال اجرای مسیر سرشماری از مدل سنتی و ترکیبی سنتی به سمت سرشماری مدرن هستیم، گفت: تا هشت سال دیگر با تغییر تکنیک های آماری به این هدف می رسیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ امیدعلی پارسا در نشست خبری در سالن دولت الکترونیک نمایشگاه الکامپ اظهار داشت: موضوع یکپارچه سازی سه کد اختصاصی اشخاص، اماکن و کسب و کارها از جمله برنامه های در دست اقدام مرکز امار با همکاری دستگاههای مرتبط دولتی است تا با یکسان سازی این کدها در کشور بتوانیم موضوع آمارگیری را به سمت استانداردهای موردنظر پیش ببریم.

وی با بیان اینکه موضوع آدرس جغرافیایی یکی از مواردی است که در کشور باید به سمت یکسان سازی پیش رود، افزود: هم اکنون هر نفر در کشور دارای آدرس جغرافیایی یکسان نیست و این باید اصلاح شود. در همین حال یکسان سازی کد کسب و کارهای فعال در کشور از دیگر ملزومات آمارگیری استاندارد است که در این زمینه پیش نویس آیین نامه این موضوع تدوین شده و به زودی در دولت به تصویب می رسد.

پارسا با بیان اینکه تمامی دستگاههای اجرایی موظف هستند که در اطلاعاتشان این سه کد را نصب کنند تا تمامی آمارها به صورت یکسان ارائه شود، ادامه داد: مطابق با ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور و برمبنای ماده ۹ قانون مرکز آمار مصوب سال ۵۳ ، هر دستگاه اجرایی موظف است که تکالیف آماری خود را در اختیار مرکز آمار قرار دهد.

رئیس مرکز آمار ایران گفت: در این زمینه مطابق با ابلاغیه سازمان برنامه و بودجه نیز در صورتی که دستگاههای اجرایی تکالیف نظام آماری خود را انجام ندهند تخصیص اعتبارشان معلق خواهد شد که تاکنون نیز برخی دستگاهها در این زمینه کم کاری کرده اند و تکالیف خود را به اتمام نرسانده اند.

وی افزود: طبق قانون دستگاههای دولتی و اجرایی موظف به ارائه داده ها و ریزداده های مورد نیاز مرکز آمار هستند تا بتوانیم به طرح «نظام آمارهای ثبتی مبنایی ایران» که با نام ایران استارز شناخته می شود دست یابیم.

پارسا اضافه کرد: این نظام مربوط به یکپارچه سازی داده ها و ریزداده ها بر مبنای سه کد (اشخاص، اماکن و نقاط و کسب وکار ) می شود تا اطلاعات دستگاهها قابل اتصال به یکدیگر باشد.

وی با اشاره به اینکه اطلاعاتی که در اختیار مرکز آمار قرار می گیرد بسیار محرمانه بوده و موضوع امنیت اطلاعات در آن رعایت می شود، خاطرنشان کرد: پیش نویس طرح نظام آمارهای ثبتی مبنایی و کد یکتایی کسب وکارها در معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد به تصویب رسیده و قرار است به زودی در هیات دولت به ثبت برسد تا آمارهای دریافتی از دستگاههای اجرایی، ثبت کامل شود.

رئیس مرکز آمار نمایشگاه الکامپ را بستر مناسبی برای تعامل با دستگاههای دولتی عنوان کرد و در مورد وضعیت سرشماری حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز گفت: طی سالهای اخیر موضوع سرشماری نفوذ اینترنت و فناوری اطلاعات در کشور را با سازمان فناوری اطلاعات پیش بردیم و نتایج اولیه استخراج شده از نفوذ شتابان اینترنت نسبت به سالهای قبل حکایت دارد.

وی با بیان اینکه اولین سرشماری اینترنتی در سال ۹۵ انجام شد و ۴۸ درصد مردم به صورت اینترنتی ، خود اظهاری داشتند که در دنیا رکوردی برجای گذاشت، افزود: هم اکنون سرشماری از مدل سنتی به سمت سرشماری مدرن در حرکت است و ما نیز مانند سایر کشورها به این سمت در حرکت هستیم که پیش بینی می کنیم تا هشت سال آینده به طور کلی سرشماری سنتی، اینترنتی ترکیبی و برمبنای خوداظهاری مردم را کنار گذاشته و سرشماری مدرن را مبنی بر اطلاعات آماری ثبتی مبنایی محقق کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
واریز حقوق مردادماه بازنشستگان تامین اجتماعی بدون معوقات
روایت آیت‌الله فاضل لنکرانی از سیمای پدرانه رهبر شهید
غاصبان فلسطین دچار «سرطان اجتماعی» شده‌اند
ارتکاب جنایات جدید رژیم صهیونیستی در غزه و واکنش حماس و جهاد اسلامی
قیمت طلا و سکه در بازار؛ تداوم نوسان در انواع قطعات سکه
یمن دامنه محاصره عربستان سعودی را گسترش داد
طلای آنلاین را هیچ سازمانی گردن نمی‌گیرد
فراخوان چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی خوارزمی
انتصابات جدید در قوه قضاییه اعلام شد
پشت پرده کودتای ۲۸ مرداد به روایت مطبوعات
تمسخر ادعای ترامپ درباره مالکیت تنگه هرمز توسط سی‌ان‌ان
تام باراک: در یک قدمی درگیری مستقیم اسرائیل و ترکیه قرار داشتیم
نشست مشترک وزرای خارجه مصر، پاکستان، عربستان و ترکیه
رونمایی از «گوگل‌بوک» زودتر از انتظار
پزشکیان: با تمام توان از نیروهای مسلح پشتیبانی می‌کنیم
جلسه قرارگاه مقابله با سرقت به ریاست دادستان تهران برگزار شد
آمریکا رادارهای آماده فرار می‌سازد
اجتماع "عید بیعت با امام زمان(عج) " برگزار می‌شود
مخالفت دولت با «طرح مقابله با نفوذ» به مجلس اعلام شد
ابزارهای دیجیتال برای فریلنسرها و کسب‌وکارهای نوپا
بانک شماره موبایل مشاغل بر اساس شهر و صنف مسیر کوتاه تا افزایش فروش
دانشجویان از مهر ماه با ۳ کارنامه وارد بازار کار می‌شوند
رقابت یک میلیون نفر در کنکور ۱۴۰۵/ تلاش برای اعلام نتایج در آبان ماه
راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای اندازه‌گیری آلاینده‌های خطرناک
مشکلات تأمین مالی حقوق اعضای هیئت علمی به‌زودی رفع می‌شود
کارنامه نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ منتشر شد
فرآیند انصراف، محرومیت از تحصیل و تسویه‌ دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
ساعت ۲۴ امروز آخرین فرصت دریافت کارت ورود به جلسه کنکور سال ۱۴۰۵
علی پیر: آیا مدرک دانشگاهی در عصر هوش مصنوعی کافی است؟
کارنامه علمی آزمون دستیاری منتشر شد
تقویم آزمون‌های تحصیلات تکمیلی سال ۱۴۰۶ اعلام شد
آغاز دریافت کارت ۵ آزمون علوم پزشکی از امروز/ نحوه شرکت در آزمون
جدیدترین تغییرات فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی/ ثبت نام تا ۷ شهریور
جزئیات ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۵
نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۵ اعلام شد/ قبولی ۱۲ هزار نفر
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top