تاریخ انتشار: چهارشنبه 1397/05/31 - 08:30
کد خبر: 279006

پشت پرده کودتا علیه «مرسی»

یکی از رهبران معارض مصر و رئیس حزب «غد الثوره» می‌گوید که کودتای نظامی علیه «محمد مرسی» رئیس‌جمهور سابق مصر، یک تصمیم منطقه‌ای و بین‌المللی بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «ایمن نور» رئیس حزب غد الثوره گفت که تصمیم برای اجرای کودتای نظامی در ۳ جولای ۲۰۱۳ با هدف عزل محمد مرسی، یک تصمیم مصری نبود.

نور که در برنامه «المحاکمه» در تلویزیون «وطن» صحبت می‌کرد، تصریح کرد که همه نشانه‌های کودتا در این مرحله وجود داشت و حتی شاهد مداخله یکی از کشورهای کوچک در منطقه یعنی امارات در رسانه‌های مصری و خرید خبرنگاران و حتی سیاستمداران بودیم.

به نوشته روزنامه «القدس‌العربی»، نور تصریح کرد: «اگر چه نقش عربستان در این کودتا روشن نبود اما به نظر می‌رسد که این یک تصمیم سعودی با اجرای امارات بود و نقش منطقه‌ای در آن کاملا روشن است اما موضع بین‌المللی مبهم بود و مواضع ضد و نقیض در آن دیده می‌شد.»

این معارض مصری افزود که السیسی در برابر شخصیت‌های مشهور، یک شخصیت ضعیفی است و گذشت زمان ثابت کرده که این مسئله یک نقطه ضعف برای السیسی است همچنانکه او بسیار علاقمند بود که با هنرمندان و سیاستمداران عکس بگیرد.

رئیس حزب «غد الثوره» با اشاره به اینکه مرسی طی شش ماه دوم حکومت خود به حجم اختلافات و دودستگی‌های پی برده بود، گفت که «مرسی بر خلاف شش ماه نخست حکومت خود، برای تحقق شراکت ملی(در شش ماه دوم) جدیت داشت.»

وی اشاره کرد که مرسی در شش ماه دوم حکومت خود به دنبال گفت‌وگوی ملی گسترده بود اما برخی گروه‌های مدنی به دلیل ارتباط با نهاد نظامی و برخی طرف‌های دیگر، با اجرای این گفت‌وگو مخالف بودند.

نور در ادامه یادآور شد که «در دوره حکومت مرسی هیچ گونه اختلافی که به حد مرحله جنگ داخلی برسد، وجود نداشت اما برخی طرف‌های داخلی در هر مرحله اوضاع را ملتهب می‌کردند و بازیگر اصلی این مرحله نیز امارات بود که خواسته‌های دیگر کشورهای منطقه را اجرا می‌کرد و السیسی نیز تنها یک ابزار و شریکی برای اجرای این طرح‌ بود.»

پس از عزل مرسی در تاریخ ۳ جولای ۲۰۱۳ ، ارتش مصر به فرماندهی «عبدالفتاح السیسی» وزیر دفاع وقت این کشور در روز ۱۴ آگوست همان سال به هواداران مرسی که در اعتراض به عزل وی از قدرت در دو میدان رابعه العدویه و النهضه تحصن کرده بودند، حمله کرد که در نتیجه آن ۶۳۲ نفر کشته و شمار زیادی نیز زخمی شدند.

السیسی ۲۶ جولای با قانون مصونیت فرماندهان نظامی در برابر هر گونه محاکمه و بازجویی در خصوص حوادث مربوط به برهه زمانی ۳ جولای ۲۰۱۳ تا ژانویه ۲۰۱۶ موافقت کرد.

پارلمان مصر نیز به قانون مصونیت فرماندهان ارتش از تعقیب قضایی در آینده در خصوص حوادث خونین مربوط به قبل و بعد از عزل «محمد مرسی» رأی مثبت داد.

طبق این قانون، اجرای هر گونه تحقیقات یا انجام هرگونه اقدام قضایی علیه افسران ارشد ارتش به دلیل ارتکاب هرگونه اقدام یا عملیاتی در برهه زمانی سوم جولای ۲۰۱۳ (عزل مرسی) تا آغاز فعالیت پارلمان فعلی، جایز نیست مگر اینکه با اجازه شورای عالی نیروهای مسلح صورت گیرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فرود هواپیمای اسرائیلی در عربستان
سرقت تلفن همراه پشت چراغ قرمز در کمتر از ۳۰ ثانیه +فیلم
کاریکاتور| کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران +عکس
قبض این مشترکان برق ۲۴ برابر می‌شود
کاریکاتور| ساعت به وقت غزه
اعلام حمایت دانشجویان اردبیلی از جنبش ضدصهیونیستی
دستگیری بیش از ۶۰۰ نفر در جنبش دانشجویی ایالات متحده
کاریکاتور| پاسخ مسخره!
قدردانی زلفی‌گل از دست‌اندرکاران حفظ سلامت کنکور
ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
زلفی گل: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
نامه رئیس دانشگاه میبد به رئیس دانشگاه کلمبیا: به دانشجویان غیور خود فرصت اعتراض بدهید
دیپلمات ایرانی: جنبش دانشجویی در خط مقدم اعتراض‌ به حامیان نسل‌کشی در غزه است
جنبش دانشجویی در آمریکا بیداری وجدان ملت‌هاست
سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
تجمع دانشجویان در محکومیت عملکرد آمریکا در برخورد با دانشجویان آزادی خواه حامی فلسطین +عکس
حمایت دانشجویان استان قزوین از خیزش سراسری دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا
ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست
نامه‌ی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی فارس خطاب به دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top