تاریخ انتشار: شنبه 1397/06/24 - 16:35
کد خبر: 282171

غذای عجیب کودکان مظلوم یمنی

قبلا فقط بعضی وقت‌ها از این برگ‌ها استفاده می‌شد اما حالا همه ساکنان این مناطق در همه وعده‌ها آن را به عنوان غذا می‌خورند. مادرها ساعت‌ها وقتشان را صرف چیدن، شستن و جوشاندن این برگ‌ها می‌کنند. خوردن زیاد این برگ‌ها سبب اسهال می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مشرق، یک رسانه غربی در گزارشی تکان‌دهنده از وضعیت یمن خبر داده که «برگ‌های یک انگور محلی» به تنها غذای مردم یک منطقه در یمن تبدیل شده است.

طبق گزارش آسوشیتدپرس، در جریان سفر اخیر خبرنگاران این رسانه به یک منطقه از استان «حجة»، آنها شاهد صحنه‌هایی بسیار تکان‌دهنده از وضعیت ناگوار کودکان یمنی بودند.

در ابتدای گزارش آمده است: «در یک گوشه دور افتاده از شمال یمن، بسیاری از خانواده‌‎ها هستند که کودکانشان برای غذا خوردن چیزی جز برگ‌های یک انگور محلی ندارند».

این رسانه نوشت: ««مرکز اصلی بهداشتی در اسلم (در استان حجة)، مملو از کودکان نحیف، خردسالانی بیش از حد لاغر و با چشمانی از حدقه بیرون زده، است. پرستاران قطر بازوهای کودکان و خردسالان را اندازه گرفتند که فقط چند سانتیمتر بود و اینها نشانه‌ای از بدترین مراحل سوءتغذیه است».

غذای عجیب کودکان مظلوم یمنی

طبق این گزارش، «تنها در سال جاری حداقل ۲۰ کودک یمنی به دلیل گرسنگی در این استان جانشان را از دست داده‌اند اما آمار واقعی احتمالا بسیار بیشتر از اینهاست چرا که تنها خانواده‌های کمی مرگ کودکانشان را گزارش می‌دهند».

در گزارش آمده است: «زهرا دختر ۷ ماهه گریه می‌کند و با دست‌های پوست و استخوانی از مادرش شیر می‌خواهد. مادرش به شدت گرسنه است و نمی‌تواند به زهرا شیر بدهد».

مادر زهرا می‌گوید: «از روزی که دخترم به دنیا آمده، پولی برای خریدن شیر یا دارو برایش نداشته‌ام».

به گفته مدیر این مرکز بهداشتی والدین این دختر ۷ ماهه پول کرایه خودرو یا هر وسیله نقلیه برای آوردن او به درمانگاه و مرکز بهداشتی را ندارند.

«مکیا مهدی» به خبرنگار آسوشیتدپرس گفت: «اگر والدین زهرا او را مرتب به مرکز بهداشتی نیاورند، او خواهد مُرد. ما در قرن بیست و یکم زندگی می‌کنیم اما این چیزی است که جنگ به سر ما آورده است».

از نظر این رسانه، وضعیت ناگوار تغذیه ساکنان اسلم، «نشانه‌ای از نقص در سیستم کمک‌رسانی و امدادی بین‌المللی است اما با این حال، کمک خارجی تنها چیزی است که مانع از مرگ و میر فراگیر ناشی از قحطی و گرسنگی در یمن می‌شود».

غذای عجیب کودکان مظلوم یمنی

به گفته «ولید الشمشان» مدیر بخش تغذیه در وزارت بهداشت یمن، در شش ماه ابتدایی سال جاری میلادی، در استان حجة ۱۷ هزار مورد سوءتغذیه حاد گزارش شده است.

آسوشیتدپرس ادامه داد، کودکانی که دچار سوءتغذیه هستند، معمولا بعد از معالجه در درمانگاه‌ها بدون مواد غذایی و آب سالم به روستاهایشان برمی‌گردند اما بعدا با شرایطی بدتر از قبل، دوباره به کلینیک‌ها برمی‌گردند البته اگر تا قبل از آن به دلیل سوءتغذیه جانشان را از دست ندهند.

الشمشان گفت: «در روستاهای دور افتاده و جاهایی که مردم نمی‌توانند به واحدهای درمانی رجوع کنند، معمولا مرگ و میر زیاد اتفاق می‌افتد».

غذای عجیب کودکان مظلوم یمنی

بنا بر گزارش آسوشیتدپرس، حدود ۲.۹ میلیون زن و کودک به شدت دچار سوءتغذیه هستند و ۴۰۰ هزار کودک دارای سوءتغذیه شدید در حال مبارزه برای بقا هستند و یک گام تا مرگ ناشی از گرسنگی فاصله دارند».

بنا بر گزارش‌های سازمان ملل، در حال حاضر ۸.۴ میلیون یمنی از مجموع ۲۹ میلیون نفر جمعیت این کشور با خطر گرسنگی مواجه هستند و به دلیل سقوط ارزش پول این کشور و ناتوانی تعداد بیشتری از مردم برای تهیه مواد غذایی، به زودی ۳.۵ میلیون نفر به تعداد افراد در معرض گرسنگی اضافه خواهد شد.

نیروهای امدادرسان داخلی و بین‌المللی در یمن، به طور خاص درباره حملات اخیر ائتلاف عربستان سعودی و امارات متحده عربی به بندر «الحدیده» ابراز نگرانی کرده‌اند چرا که حدود ۸۰ درصد از مواد غذایی، پزشکی و دیگر تجهیزات مورد نیاز از طریق این بندر وارد کشور می‌شود.مدیر موسسه امدادی «کودکان را نجات دهید» در یمن با هشدار درباره تاثیر حملات به بندر الحدیده گفت: «در صورتی که مسیرهای ارسال کمکها به یمن باز نماند، میزان افراد مبتلا به سوءتغذیه حاد به صورت چشمگیری افزایش خواهد یافت و زندگی هزاران کودک دیگر در خطر قرار خواهد گرفت».

اسلم در استان «حجة» با صدها روستای کوچک در مناطق کوهستانی شمال یمن واقع شده و یکی از فقیرترین مناطق این است. تخمین زده می‌شود که بین ۷۵ هزار تا ۱۰۶ هزار نفر ساکن این منطقه باشند.

آسوشیتدپرس به نقل از منابع پزشکی محلی در یمن خبر داده که منطقه اسلم در استان حجة یکی از بدترین مناطق از منظر سوءتغذیه کودکان بوده است.

میزان موارد ثبت شده درباره درمان کودکان مبتلا به سوءتغذیه در اسلم در  ژانویه سال جاری ۳۸۴ مورد بوده اما شش ماه بعد از آن، این تعداد با افزایش ۱۵ درصدی به ۱۳۱۹ کودک افزایش یافته است.

وضعیت ناگوار در اسلم در شرایطی است که اصلی‌ترین مرکز پزشکی این منطقه، متخصص اطفال، برق و حتی کپسول‌های اکسیژن ندارد.

آسوشیتدپرس نوشت: «پدران در یکی از بازارهای نزدیک به مرکز بهداشتی (در اسلم یمن) برای ۳۰۰ ریال معادل ۵۰ سِنت آمریکا گدایی می‌کنند تا برای کودکشان که در این مرکز هستند، پوشک بخرند. قبل از آغاز جنگ در یمن، یک یا دو کودک دچار سوءتغذیه به این مرکز می‌آمدند اما تنها در ماه آگوست ۹۹ کودک به مرکز رجوع کردند».

در بخش دیگری از این گزارش تکان‌دهنده آمده است: «مردم در اسلم به طور فزاینده‌ای به برگ‌های یک انگور محلی وابسته شده‌اند انگوری که در زبان عربی یمنی به "حلاس" شهرت دارد».

غذای عجیب کودکان مظلوم یمنی

آسوشیتدپرس ادامه داد: «قبلا فقط بعضی وقت‌ها از این برگ‌ها استفاده می‌شد اما حالا همه ساکنان این مناطق در همه وعده‌ها آن را به عنوان غذا می‌خورند. مادرها ساعت‌ها وقتشان را صرف چیدن، شستن و جوشاندن این برگ‌ها می‌کنند. خوردن زیاد این برگ‌ها سبب اسهال می‌شود».

بنا بر این گزارش، مادر زهرا نوزاد ۷ ماهه که ۷ کودک دیگر هم دارد، به همه اعضای خانواده برگ‌ می‌خوراند.

در روستای این مادر یمنی، پدران خانواده‌ها در جستجوی غذا برای خانواده‌هایشان غذایی به شهرها می‌روند.

مادر زهرا گفته است: «ما فقط خدا را داریم. ما فقیر هستیم و هیچ چیزی نداریم».

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آماده‌باش پلیس راهور در مسیر زائران مشهد مقدس
تهران گرم‌تر می‌شود
پیام تبریک فرمانده کل سپاه امیر سرتیپ حیدری
پیام تبریک نماینده ولی فقیه در سپاه بابت انتصابات اخیر
رییس عقیدتی سیاسی ارتش، انتصاب فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح را تبریک گفت
شرور قمه‌کش تهرانی دستگیر شد
تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
بقائی: آیا جهان در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
هر اقدام زمینی دشمن در نطفه خفه می‌شود/ آمادگی ایران برای نبردی طولانی
واکاوی راهبردی سیره حسنی؛ از همراهی امام حسین (ع) تا زمان‌بندی الهی شهادت
پیام انتصاب رضایی و فرماندهان
اثر جدید کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی
اعتراض خبرنگاران آمریکایی به «طعمه‌شدن» در پی ترس ترامپ از ایران
شب رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع) در حرم رضوی +عکس
مصمم به افزایش تجارت با پاکستان به ده میلیارد دلار هستیم
دلیل تلاش عربستان برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اسکان زائران بارگاه منور رضوی در دهه آخر صفر +عکس
عزیزی: مقاومت ایران معادلات دشمن را برهم زد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
مناظره دانشجویی؛ بستری برای رشد و پختگی دانشجویان
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مجوز ۵ رشته تحصیلی جدید در دانشگاه ایلام صادر شد
محرومیت ۱۰ ساله ۳ داوطلب متخلف آزمون دستیاری ۱۴۰۵
۸۰ روز تا کنکور ارشد وزارت بهداشت؛ یا قبول می‌شی یا نه!
نتایج آزمون ورودی پایه دهم مدارس نمونه دولتی و تکمیل ظرفیت سمپاد اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top