تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/07/08 - 12:22
کد خبر: 284266

برگزاری نشست تخصصی با موضوع «بازخوانی نقش مدیران قرآنی در توسعه فعالیت های قرآنی کشور»

حجت الإسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ضمن تشریح وضعیت مدیریت قرآنی در کشور، با توجه به تعداد بسیار بالای مؤسسات قرآنی مستقل که قریب به 5000 مؤسسه می باشد و با اشاره به مجموعه های قرآنی متعددی که ذیل سایر ارگان ها (مثلا در آموزش و پرورش و حتی وزارت نفت و وزارت ورزش و جوانان) در سطح کشور در حال فعالیت هستند، تعداد مجموعه های قرآنی کشور را حدود 20 إلی 30 هزار مجموعه عنوان نمودند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، نشست علمی تخصصی با موضوع «بازخوانی نقش مدیران قرآنی در توسعه فعالیت های قرآنی کشور و پیشنهاد الگوی رشد و توانمندسازی آن ها» روز شنبه مورخ 07/07/1397 از ساعت 09:30 إلی 12:30  به میزبانی دانشکده و پژوهشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) با حضور مسئولین عالی رتبه قرآنی کشور برگزار گردید.

دکتر محمد قاسمی شوب دبیرعلمی این نشستِ دانشگاهی که با حضور صاحبنظران حوزه مدیریت مؤسسات قرآنی ِکشور برگزار گردید، هدف از این پنل تخصصی را فراهم نمون زمینه های رشد و توانمندسازی مدیران دارالقرآن ها و مؤسسات قرآنی کشور مطرح کرده و سیر کلی بحث را در سه حوزه ی ذیل تبیین می نماید: 1- آسیب شناسی مدیریت دارالقرآن ها و مؤسسات قرآنی کشور 2- ارائه سیمای مدیران قرآنی طراز انقلاب اسلامی و مهم ترین ویژگی ها و شاخصه های ایشان 3- ارائه الگوی رشد و توانمندسازی مدیران دارالقرآن ها و مؤسسات قرآنی و بررسی تحلیلی- انتقادی تجربه دوره های آموزشی برگزارشده جهت اعتلای مدیران توسط ارگان های مختلف.

دکتر محمود حاجیلویی مدیر مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعیِ دانشگاه جامع امام حسین(ع) با اشاره به اهمیت بازآرایی و تقویت ظرفیت های جبهه  فرهنگی انقلاب اسلامی در کشور، به تبیین و بررسی وضعیت مدیریت دارالقرآن ها و مؤسسات قرآنی پرداختند و محیط آکادمیکِ اندیشه کده ها و پژوهشکده ها را بستری مناسب جهت تعاطی اندیشه ها و تضارب آراء به منظور ارائه راهبردها و طراحی دوره های تخصصی جهت ارتقای دانش و مهارت مدیران دارالقرآن ها و مؤسسات قرآنی عنوان نمودند و بر اهتمام دانشگاه جامع امام حسین(ع) بر این مهم، ضمن استفاده از تجربیاتِ مجموعه های مربوطه، تأکید نمودند.

آقای حسین اسدی مشاور رئیس جامعه المصطفی العالمیه (ص) با اشاره به خواستگاه قرآنی انقلاب اسلامی، یکی از لوازم توسعه فرهنگ قرآنی در کشور را منابع انسانی برخوردار از دانش مدیریتی، آرمان خواه و تحول گرا می دانند. از بایسته های مهارتی مدیران قرآنی ، آشنایی با اصول مدیریتی است و الزاما قاری یا حافظ قرآن بودن مبنای دقیقی برای انتصاب مدیران قرآنی نمی باشد. در مجموعه ی توسعه قرآنی کشور گام مهمی در این زمینه (هم در حوزه و هم در دانشگاه) برداشته نشده است. از بابِ مثال؛ رشته و گرایش دانشگاهی به منظور تربیت مدیران مؤسسات و مجامع قرآنی نداریم. ایشان یکی از ضعف ها را کمبود زیرساخت ها و قوانین انگیزشی مناسب برای مدیران قرآنی برمی شمرند که باید نهادهایی که مسئولیت تقنین و سیاستگذاری را برعهده دارند، لحاظ نمایند. باید حوزه های علمیه و نهادهای قرآنی مردمی هر یک سهم خود را در توانمندسازی مدیران دارالقرآن ها و مؤسسات قرآنی ایفا نمایند و سهم اصلی بودجه قرآنی کشور در حوزه آموزش، باید به این مهم اختصاص یابد. ایشان سپس فهرستی جامع از ویژگی های مدیران قرآنی طراز انقلاب اسلامی ارائه نمودند. همچنین به ارائه گزارش و تجربه برگزاری دوره های مهارت افزایی مدیران مؤسسات قرآنیِ برگزار شده توسط جامعه المصطفی العالمیه پرداختند که در سطوح مختلف، به صورت دوره های فشرده 40 ساعته مدیریت بر سازمان های کوچک فرهنگی تعریف شده است.

حجت الإسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ضمن تشریح وضعیت مدیریت قرآنی در کشور، با توجه به تعداد بسیار بالای مؤسسات قرآنی مستقل که قریب به 5000 مؤسسه می باشد و با اشاره به مجموعه های قرآنی متعددی که ذیل سایر ارگان ها (مثلا در آموزش و پرورش و حتی وزارت نفت و وزارت ورزش و جوانان) در سطح کشور در حال فعالیت هستند، تعداد مجموعه های قرآنی کشور را حدود 20 إلی 30 هزار مجموعه عنوان نمودند. و به بیان مباحثی پیرامون آسیب شاسی و تبیین علتِ کم اثر بودن فعالیت ها ی این مجموعه ها پرداختند. ایشان یکی از مهم ترین مهم ترین نیازهای مجموعه های قرآنی کشور را استقلال و خودکفایی مالی مؤسسات برشمردند که مصداق بارز فرمایش مقام معظم رهبری(مدظله) در زمینه اقتصاد فرهنگ می باشد.ایشان یکی از آفات را جا به جایی و انتقال مدیران قوی قرآنی به منظور تصدی پست های اجرایی و ستادی می دانند. در زمینه تبیین ویژگی های مدیران قرآنی شایسته، می توان پژوهش های میان رشته ای صورت گرفته را، در فضای قرآنی نیز بومی سازی نمود.

آقای حسین بهبودی مدیرکل امور استان ها و مؤسسات قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم مباحث مرتبط با رشد و توانمندسازی مدیران دارالقرآن ها و مؤسسات قرآنی را از موضوعات بدیع و مهمی دانستند که باید با جدیت و اهتمام دنبال شود. ایشان نوع نگاه حال حاضر به مدیریت را مدلِ غرب مآبانه دانسته و بر بومی سازی مبانی و اصول مدیریتِ فضای قرآنی کشور، بر اساس مبانی و اصول برگرفته از معارف قرآن و معیارهای دینی تأکید نمودند. ایشان در ادامه به ارائه گزارشی از شرایط مدیریت قرآنی کشور در حوزه مؤسسات قرآنی پرداختند. سپس به بیش از سی دوره آموزشی سازمان دارالقرآن الکریم در حوزه توانمندسازی و ارتقای مدیران مؤسسات قرآنی اشاره نمودند که با طرح دوره و سرفصل معین، مبتنی بر نیازها و مسائل، با تدوین محتوای کاربردی در قالب مجموعه کتاب 3جلدی، در سطوح مختلف برای مدیران مؤسسات قرآنی برگزار نموده اند. همچنین ایشان یکی از ضروری ترین نیازهای مؤسسات قرآنی را استقلال و خودکفایی مالی برشمردند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بازگشت پر ابهام کاپیتان کشتی ایران به اردوی المپیک
صرفه جویی کنید، خودرو جایزه بگیرید
۲ شرط مهم برای حضور زنان در استادیوم
دهمین گفتگوی زنده تلویزیونی رئیسی با مردم
آغاز ثبت‌نام از داوطلبان کنکور متقاضی ترمیم نمره
نتایج آزمون کارشناسی ارشد اواخر خرداد اعلام می‌شود
دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیات علمی
کاهش شدید دانشجو در موسسات غیرانتفاعی
قهرمان وزنه‌برداری اوکراین در جنگ کشته شد
طلب ۱۰۰ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی از دولت
جریمه به‌ کارگیری اتباع غیرمجاز ۱.۲ میلیون تومان در روز شد
عبور سخت دانش‌آموزان چابهار از رودخانه +فیلم
کنایه جالب به سرپرست جدید استقلال +فیلم
شیرینی که رهبرانقلاب به مهمانانشان می‌دهند
بزرگترین غصه معلم تبریزی در آنتن زنده +فیلم
دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر (عج) در آستانه روز دختر +عکس
حکم کمیته انضباطی در خصوص افشین پیروانی اعلام شد
طرح «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها» ‌می‌تواند موجب ثبات و برطرف کننده معضلات شود
اقدام متفاوت دانشجوی دانشگاه جورجیا +فیلم
خبر مهم سازمان امور مالیاتی برای اصناف
توضیح حامدی‌فر درباره دلایل درگیری‌اش با رضایی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top