تاریخ انتشار: دوشنبه 1397/09/05 - 14:09
کد خبر: 291895

فارین پالیسی:

تلگرام با خبرهای دروغ ارزش پول ایران را نابود کرد

نشریه آمریکایی فارین پالیسی در گزارشی انتشار گسترده اخبار دروغ توسط پیام رسان تلگرام را عامل اصلی نابودی ارزش پول ملی ایران معرفی کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از کیهان، فارین پالیسی در گزارش خود نوشت؛ رئیس‌جمهور ایران زمان قابل ملاحظه‌ای را در دوران انتخاباتی ریاست جمهوری صرف پیام رسان تلگرام کرد. در آن دوران بخشی از مردم به اخبار تلگرام اطمینان می‌کردند تا بتوانند در رابطه با کاندید مورد علاقه خود، «حسن روحانی» اطلاعاتی را کسب نمایند. اما تنها یک سال بعد، تلگرام بلای جان روحانی شد و این اپلیکیشن مرکز شتاب دهنده نابودی ارز ایران شد.

برخی از ایرانی‌ها از پیام رسان «تلگرام» برای‌اشاعه شایعات و اخبار نادرست در رابطه با نوسانات ارزی استفاده می‌کنند تا برای خود سودآوری کنند. ریال ایرانی تا ماه «می» جاری در مسیری با ثبات گام بر می‌داشت اما هنگامی که ترامپ از توافق هسته‌ای خارج شد اوضاع هم دگرگون شد. بهای دلار سیر صعودی به خود گرفت و حتی هنگامی که روحانی در نیویورک بسر می‌برد تا در مجمع عمومی سازمان سخنرانی داشته باشد، این قیمت به 19 هزار تومان هم رسید.

اما حقیقتا این تحریم‌های آمریکا و ضعف ساختاری اقتصاد ایران نبود که به تنهایی باعث بی‌ارزش شدن ریال شد. بلکه تاثیر حقیقی و عمده در این بین را گردش اطلاعات غلط و شایعاتی گذاشت که در فضای «تلگرام» در میان مردم دست به دست می‌شد.

به گزارش فارین پالیسی، صراف‌های حرفه‌ای ایران از فضای تلگرام استفاده کردند تا از فضای عدم شفافیت بازار سیاه برای کسب سود حداکثری سوءاستفاده کنند. ایرانی‌ها هم در این بین به پست‌ها و اطلاعات رد و بدل شده در تلگرام اطمینان می‌کردند و اطلاعات خود را بدین واسطه تکمیل می‌کردند. برخی از کانال‌های تلگرامی با داشتن بیش از 2 میلیون عضو نقش اساسی‌ای را در تعیین نرخ ارز ایفا کردند. حتی برخی از کانال‌ها اخبارهای مثبت اقتصادی در رابطه با بی‌تاثیر بودن تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران را سانسور هم می‌کردند. در مقابل رسانه‌های مورد اطمینان و وابسته به حاکمیت هم تلاش بسیاری کردند تا جنگ روانی و شایعاتی که در تلگرام مطرح شده بود را خنثی کنند. این رسانه‌ها دائما اعلام می‌کردند که این اخبار صحت ندارد و مبنای‌اشتباهی دارد. مردم هم در این میان سعی می‌کردند تا از ثروت خود محافظت نمایند و به خیابان فردوسی روانه شدند تا ریال‌های خود را بفروشند و دلار بگیرند تا بدین ترتیب ثروت خود را از دست ندهند.

زمانی که ریال ارزش خود را روز به روز بیش‌تر از دست می‌داد حاکمیت وارد میدان شد و اقداماتی را برای آرام کردن بازار انجام داد. ممنوع کردن فروش دلار از جمله این اقدامات بود. روشی که فقط شفافیت را از بین برد و فضا را برای سودجویان بیش از گذشته فراهم کرد.

در هفته‌های گذشته و هنگامی که ریال مجددا در حال باز پس گیری ارزش خود بود، کانال‌های تلگرامی در برابر اخبار مثبت مقاومت کردند. اخبار گران شدن ریال را با تاخیر قابل توجهی گزارش می‌کردند و بعضی گروه‌ها هم حتی اطلاعات غلطی را به مردم مخابره می‌کردند.علت اصلی ارزان‌تر بودن ریال از آنچه که باید باشد به دلیل تاثیرات روانی‌ای است که هم دولت آمریکا و هم فضای تلگرامی ایجاد می‌کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عقب‌نشینی محدود ارتش رژیم صهیونیستی از ارتفاعات علی الطاهر
وداع باشکوه مردم زاهدان با شهدای عملیات ضد تروریستی سراوان
رایزنی‌های منطقه‌ای پس از تعویق نشست تنگه هرمز در صلاله
تریتا پارسی: فقط ۲ درصد نظامیان آمریکا از جنگ با ایران حمایت می‌کنند
گزارش بقایی از سفر به لامرد/ زخم‌های این جنایت شنیع التیام نخواهد یافت
ادعای فرمانده سنتکام: آمریکا با کمبود مهمات مواجه نیست
تلاش یمنی‌ها برای ساخت موشک با استفاده از هوش مصنوعی
هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس +عکس
پزشکیان: هماهنگی، پایداری، مقاومت و نوآوری از محورهای اجلاس بریکس بود
عراقچی: توافق ایران و عمان به معنای بازگشایی تنگه هرمز نیست
داربی سرخابی‌ها با VAR برگزار می‌شود
تغییر تاریخ شروع کلاس‌های نیمسال تحصیلی جدید دانشگاه الزهرا(س)
فیدان: اقتصاد جهانی پس از وقایع تنگه هرمز دچار بحران شده است
ترامپ: جنگ با ایران پیش از انتخابات یا پس از آن پایان خواهد یافت!
علیرضا داوودنژاد بدترین فیلمش هم «سینما» است
پزشکیان: آماده برگزاری کمیسیون اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی هستیم
هورمون‌درمانی و آلزایمر؛ کدام زنان بیشتر سود می‌برند؟
راهکاری برای تخلیه انرژی کودکان
غش فرنگی خانم بازیگر و دریافت نشان بی‌فرهنگی
برنامه‌های صنعت برق برای عبور از زمستان اعلام شد
برخورد بانک مرکزی با روسای شعب متخلف در بازار ارز
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top