تاریخ انتشار: دوشنبه 1397/09/19 - 11:02
کد خبر: 293752

CNN جزئیات فایل صوتی ترور خاشقجی را منتشر کرد

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان آمریکا جزئیات فایل صوتی مربوط به صحنه قتل جمال خاشقجی را منتشر کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، شبکه تلویزیونی آمریکایی «سی‌ان‌ان» به‌نقل از منابع مطلع نسبت به روند تحقیقات در قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول جزئیات نوار صوتی رد‌وبدل‌شده میان رهبران کشورهای مختلف را که از منبع وزارت اطلاعات ترکیه منتشر شده، فاش کرد.

این شبکه خبری در نتیجه‌گیری خود می‌‌گوید که این ترور یک اقدام کورکورانه و بی‌هدف نبوده، بلکه طرحی از پیش برنامه‌ریزی‌شده برای قتل خاشقجی بوده است.

سی‌ان‌ان به تلاش خاشقجی برای رها شدن از دست تیم ترور خود اشاره کرده و می‌گوید که در این کلیپ صوتی مشخص است که وی سه بار می‌گوید: من نمی‌توانم نفس بکشم.

سی‌ان‌ان می‌گوید این همان متنی است که سازمان سیا آن را از روی فایل صوتی که مقامات ترکیه آن را ترجمه کرده و در اختیار آمریکا گذاشته‌اند، به دست آورده است و در اختیار دیگر مقامات از جمله سناتورهای آمریکایی نیز قرار داده شده است.

متن فایل صوتی صداهای مربوط به بریده شدن جسد خاشقچی را هم نشان می‌دهد، در حالی که عوامل تیم ترور به هم توصیه می‌کنند به موسیقی گوش بدهند تا صداها آزارشان ندهد. در این کلیپ صوتی مشخص است که تیم ترور تماسهایی با مقامات ریاض داشته‌اند.

بر اساس این گزارش، خاشقچی به‌محض ورود به داخل ساختمان متوجه می‌شود که همه چیز غیرطبیعی است، از آنجا که خاشقچی میان افراد داخل کنسولگری یک چهره آشنا و مشکوک می‌بیند، وی از این صدا که گفته شده، ماهر عبدالعزیز المطرب دیپلمات سابق و مقام اطلاعاتی سعودی است، می‌پرسد که "اینجا چه‌کار می‌کند؟"، چرا که آنها قبلاً در سفارت لندن با هم همکار بوده‌اند و به‌خوبی او را می‌شناسد.

او به خاشقچی می‌گوید: "پس برگشتی". خاشقچی که به‌نظر می‌رسد از هدف وی مطلع شده، پاسخ می‌دهد: "نمی‌توانی این کار را بکنی، کسی بیرون منتظرم است".

متن فایل صوتی نشان می‌دهد که چندین نفر بلافاصله بعد از این سخنان به خاشقجی حمله می‌کنند. صداهایی که از فایل صوتی شنیده می‌شود نشان می‌دهد که خاشقچی در زمان کوتاهی (پس از حمله) در حال جدال برای نفس کشیدن است.

در ادامه این فایل خاشقجی سه مرتبه فریاد می‌زند که نمی‌تواند نفس بکشد.

کارشناسان از این فایل صدای یک فرد دیگر را شناسایی کرده‌اند که مربوط به دکتر «صلاح محمد الطبیقی» رئیس سازمان پزشکی قانونی عربستان سعودی است. غیر از این دو نفر افراد دیگر بر اساس صدای خود شناسایی نشده‌اند.

در ادامه این فایل صدای فریاد و نفس‌های بریده و صدای بریده شدن توسط اره شنیده می‌شود. الطبیقی به دیگر افراد تیم سفارش می‌کند که مانند وی هدفون بگذارند و به موسیقی گوش دهند.

در این گزارش آمده است که مطرب سه تماس تلفنی برقرار می‌کند و گویا صحنه قتل را برای کسی تشریح می‌کنند: "به رئیس بگو کار انجام شد، کار تمام شد".

فایل صوتی نشان می‌دهد که فردی که تلفنی صحبت می‌کند، خیلی راحت و آسوده نفرات دیگری را در پشت‌خط درباره اینکه چه‌چیزهایی در صحنه جنایت در حال رخ دادن است تشریح می‌کند.

به‌گفته منبع آگاه در این فایل هیچ صحبتی از این وجود ندارد که به خاشقجی توصیه شود به عربستان سعودی بازگردد یا اینکه دارویی به خاشقچی خورانده یا تزریق کرده باشند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رسانه‌های آمریکایی از دولت ترامپ شکایت کردند
۳ روز عزای عمومی و تعطیلی چهارشنبه قم برای تشییع آیت‌الله شبیری زنجانی
کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
روایت زندگی آیت‌الله شبیری زنجانی
خضریان: کشتی‌های جنگی آمریکا جایی برای پهلوگیری در منطقه ندارند
قیمت تاریخی گازوئیل در آمریکا
گزارش_تصویری |  جلسه‌ی شورای عمومی انتخابات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل 
 فیلم | آقای پزشکیان گاهی با اظهاراتش چنان روی کاهش قیمت نفت اثر می‌گذارد که تزریق ۴۰۰ میلیون بشکه ذخایر راهبردی آمریکا این کار را نمی‌کند!
 فیلم | شعرخوانی: چگونه صبر باید کرد بر این غصه سنگین...
حضور سیمایی صراف در ریاض؛ چرا و برای چه؟
نحوه پرداخت یارانه دانشجویی تغذیه
ماجرای حمله آمریکا به اتوبوس‌های تهران
وقوع انفجارهای جدید سوریه را لرزاند
بازگشت ظرفیت ازدست‌رفته پالایشگاه‌های پارس جنوبی شتاب گرفت
هزینه بازسازی پل B۱ ‌حدود ۲.۷ همت برآورد شده است
عدم صدور ویزا برای تیم رسانه‌ای
دروس حوزه علمیه قم در پی ارتحال آیت‌الله شبیری زنجانی تعطیل شد
حل مشکلات کشور در سایه علم‌آموزی و کسب مهارت است
روایت نخستین روز مدرسه کلاس‌اولی‌ها
طعم تلخ شکست‌های بیشتر را به دشمن می‌چشانیم
حزب‌الله لبنان: ایران نیازی به حمایت ما ندارد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top