تاریخ انتشار: سه شنبه 1397/10/04 - 11:47
کد خبر: 295662

دانشگاه‌های غیرانتفاعی، حیات خلوت سیاسیون/ ۳

وقتی رئیس سازمان انرژی اتمی عضو هیات امنای دانشکده فقهی می‌شود

دکتر محمدرضا رضوان طلب (رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم و از مخالفان سرسخت دانشجویان بورسیه)، علی‌اکبر صالحی (رئیس سازمان انرژی اتمی) و سید احمد زرهانی (رئیس سازمان سما دانشگاه آزاد اسلامی) از جمله اعضای هیات امنای این دانشکده هستند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ۲۷ آذر بود که اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور، در مراسم رونمایی از ۱۰ طرح فناورانه جهاد دانشگاهی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، پیرامون نحوه تقسیم بودجه کشور گفت: برخی با نفوذی که در ریاست جمهوری، سازمان برنامه و بودجه یا مجلس داشتند امروز تبدیل به عضوی از بودجه کشور شده اند. بودجه آنها اگر در ابتدا یک میلیارد بود، بعد به پنج میلیارد و در حال حاضر تا 20 میلیارد رسیده است.

جهانگیری در این میان بلافاصله به انواع موسسات آموزشی و دانشگاه‌های خصوصی اشاره کرد و چنین گفت: این همه دانشگاه در کشور وجود دارد و قرار نبود فردی دانشگاهی راه اندازی کند و بودجه کمکی بگیرد.

این سخنان معاون اول رییس‌جمهور را می‌توان رمزگشایی از یک روند عادی میان سیاسیون کشور دانست که سبب شده تا حتی داد جهانگیری دربیاید؛ اینکه بسیاری از سیاست‌مداران کشور بعد از حضور در ساختار قدرت دست به راه‌اندازی چندین دانشگاه خصوصی می‌زنند و به نوعی برای دوران بعد از مدیریت برای خود حیاط خلوت درست می‌کنند و از این طریق بودجه‌هایی از دولت درخواست می‌کنند.

«خبرنامه دانشجویان ایران» در سلسله گزارش‌هایی قصد دارد به بررسی حضور سیاسون در هیات‌های موسس و امنای دانشگاه‌ها و موسسات خصوصی کشور بپردازد.

«خبرنامه دانشجویان ایران» منتظر پاسخگویی افراد مشهور سیاسی معرفی شده در این گزارش‌ها به سوالات زیر است و آمادگی خود را برای انتشار آن اعلام می‌کند. به همین مناسبت در سومین گزارش، به معرفی دانشکده اصول‌الدین پرداخته است. این دانشگاه با هدف گسترش آموزش علوم دینی ونشر مذهب اهل بیت (علیهم السلام) وتربیت مبلغین ومتخصصان عالم در این زمینه، ابتدا در سال ۱۳۷۵ در شهر مقدس قم ، سپس در سال ۱۳۷۶ در تهران و دزفول و پس از آن در سال ۱۳۹۱ در ساوه تأسیس گردید.

در حال حاضر فعالیت های علمی دانشکده در مجموع در ۴ رشته کارشناسی،  ۲رشته کارشناسی ارشد و یک رشته دکتری در قالب چهارشعبه قم، تهران، دزفول و ساوه تمرکز یافته است.

قابل توجه اینکه از بدو تأسیس دانشکده تا پایان شهریور ۹۳، تعداد ۱۱۰۹ نفر در مقطع کارشناسی، ۶۸۸ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۳۶نفر در مقطع دکتری فارغ التحصیل شده اند که بسیاری از این افراد در مراکز دولتی کشور مشغول به کار هستند.

دکتر محمدرضا رضوان طلب (رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم و از مخالفان سرسخت دانشجویان بورسیه)، علی‌اکبر صالحی (رئیس سازمان انرژی اتمی)، سید احمد زرهانی (رئیس سازمان سما دانشگاه آزاد اسلامی)، محمدحسین پورکاظمی (رئیس اسبق مرکز سنجش آموزش پزشکی) و محمد حسن اختری (دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم السلام) از جمله اعضای هیات امنای این دانشگاه هستند.

برای مشاهده اندازه اصلی روی تصویر کلیک کنید

نکته جالب اینکه برخی از این اعضا در سایر دانشگاه‌های غیرانتفاعی نیز یا جزو هیات موسس هستند و یا هیات امنا.

برای مشاهده اندازه اصلی روی تصویر کلیک کنید

1- بسیاری از این افراد در مشاغل مدیریتی کلان کشور مشغول به فعالیت هستند، برخی نیز خود جزو روسای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی هستند. از سویی در سخنرانی‌های خود از وضع مدیریت کشور گله‌مند هستند و از سوی دیگر خود همزمان مدیریت چندین مجموعه را برعهده دارند. به راستی چگونه این افراد هم به مشاغل دولتی خود سروسامان می‌دهند و هم در امر آموزش فعالیت می‌کنند؟

۲- چرا تاکنون هیچ‌یک از موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی وابسته به سیاسیون صورت وضعیت مالی خود را منشر نکرده‌اند تا دید چند درصد از بودجه سالانه آنها از محل بودجه عمومی کشور تامین می‌شوند؟

۳- بسیاری از مسئولان از کیفیت بسیار پایین آموزشی در دانشگاه‌های غیرانتفاعی گله دارند اما خود دست به راه‌اندازی چنین دانشگاه‌هایی می‌زنند. هر یک از این دانشگاه‎های معرفی شده در رتبه‌بندی علمی چه وضعیتی دارند؟

۴- در حالیکه به گفته محمدحسین طیرانی، نایب رئیس اتحادیه‌ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی، تاکنون چندین دانشگاه و موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی در سراسر کشور تعطیل شده است، مراکز وابسته به سیاسیون چگونه و از چه راهی سودآوری دارند که در این شرایط نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهند؟

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ثبت سفارش کتب درسی تمام پایه های تحصیلی
عزاداری قبیله «بنی‌عامر» در کربلا
عملیات انهدام مهمات در شرق تهران
ماجرای کاروانی در مشایه کربلا که چند مرجع تقلید در آن حاضر بودند
مواضع حکیمانه رهبر معظم انقلاب، نصب العین همه مسئولان نظام باشد
آیا مرجعیت «پدر» در برابر نسل زد دچار بحران شده است؟
آیا هوش مصنوعی جای طراح سایت و متخصص سئو را می‌گیرد؟
اهمیت انتخاب یک قالیشویی مجرب
اسکن سه بعدی قطعات صنعتی؛ مسیر سریع‌تر صنایع برای بازطراحی، تولید و نوآوری
سوله دست دوم - صفر تا صد ساخت سوله های دست دوم با رباط فولاد غرب
وضعیت شیوع آنفلوانزا در کشور
اختلافات وزیر جنگ و ستاد ارتش صهیونیستی به رسانه ها کشیده شد
پرسپولیس حالا آماده قهرمانی در لیگ برتر ایران است
ادعای جدید وزیر جنگ آمریکا درباره ایران
واکنش رسانه‌های غربی به عقب‌نشینی مجدد ترامپ مقابل ایران
دو جاسوس موساد اعدام شدند
در حال حاضر مذاکره‌ای با آمریکا نداریم
افزایش تورم و کاهش رشد اقتصادی آمریکا و اروپا بدلیل جنگ علیه ایران
آیا حماس واقعاً سلاح خود را تحویل خواهد داد؟ چه زمانی و چگونه؟
افت ۱۳ درصدی حمایت «ماگا» از جنگ با ایران در دو ماه / پلیتیکو: حتی وفادارترین حامیان ترامپ کاسه‌شان لبریز شد
جنگ آمریکا علیه ایران از کنترل خارج شده است
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
واکنش معاون وزیر بهداشت به رای دیوان عدالت اداری درباره انفصال از خدمت
شروط جدید وزارت بهداشت برای ایجاد رشته و دوره جدید علوم پزشکی
نخستین سامانه جامع شهدای دانشجو رونمایی می‌شود
پژوهشگران دانشگاه تهران عملکرد ترانزیستورهای نسل آینده را بهبود دادند
اختصاص پژوهانه وزارت علوم به ۵ آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه امیرکبیر
نحوه انجام پروپوزال + چجوری یک پروپوزال بنویسیم «فوری و تخصصی»
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top