تاریخ انتشار: سه شنبه 1397/11/23 - 08:51
کد خبر: 301768

پامپئو: آمریکا عاملان قتل خاشقچی را پاسخگو خواهد کرد

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که دولت این کشور عاملان قتل روزنامه‌نگار منتقد سعودی را پاسخگو خواهد کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، به نقل از فارس، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا که دولت کشورش به دلیل حمایت از «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی علی‌رغم نقش‌آفرینی احتمالی او در قتل «جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی مورد انتقاد قرار گرفته امروز دوشنبه مدعی شد که آمریکا کماکان عاملان این قتل را پاسخگو خواهد کرد.

پامپئو در «بوداپست»، درباره قتل این روزنامه‌نگار منتقد سعودی گفت: «آمریکا، روی پرونده یک قتل سرپوش نمی‌گذارد.»

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بایستی حداکثر تا جمعه هفته قبل درباره نقش‌آفرینی بن سلمان در ماجرای قتل روزنامه‌نگار منتقد سودی اظهارنظر می‌کرد. او که نشان داده قراردادهای تسلیحاتی با رژیم سعودی را در اولویت می‌داند، این ضرب‌الاجل را رعایت نکرد.

خاشقچی آخرین بار روز ۱۰ مهرماه (۲ اکتبر) در حال ورود به ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول دیده شد و بعد از آن رسانه‌ها گزارش داده‌اند که ناپدید شده است.

چند روز بعد، مقام‌های ترکیه‌ای اعلام کردند او در داخل این ساختمان کشته شده و بدنش قطعه قطعه شده است.

آنکارا اعلام کرد همزمان با ورود خاشقچی به ساختمان کنسولگری ۱۵ مقام امنیتی عربستان سعودی نیز با دو پرواز وارد استانبول شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کرده‌اند.

مقام‌های سعودی، در نخستین واکنش بدون ارائه هیچ مستنداتی این روایت را رد و ادعا کردند خاشقچی، ساختمان را زنده و سالم ترک کرده است.

بعد از بالا گرفتن فشارها، عربستان سعودی سرانجام روز ۲۸ مهر مجبور شد به کشته شدن خاشقچی داخل ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعتراف کند.

عربستان سعودی از آن به بعد روایت‌های متنوعی و متناقضی درباره نحوه قتل خاشقچی ارائه کرده است. دادستان کل سعودی در نخستین روایت مدعی شده بود خاشقچی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری «فوت» کرده است.

روایت عربستان سعودی که با هدف تبرئه عوامل رده بالای حکومتی از مشارکت در قتل روزنامه‌نگار منتقد طراحی شده بود با تردید عمومی در دنیا مواجه شد. 

جمال خاشقجی، متولد ۱۳ اکتبر ۱۹۵۸ (۲۱ مهرماه ۱۳۳۷ شمسی) بود. او قبلاً سردبیر روزنامه «الوطن» و بعد از آن مدیر شبکه خبری «العرب» بود.

خاشقجی سپتامبر ۲۰۱۷ از عربستان متواری شد و بعد از آن به عنوان ستون‌نویس «واشنگتن‌پست» مقاله‌هایی در انتقاد از برخی سیاست‌های کشورش به ویژه «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی منتشر کرد.

وی از جمله منتقدان صریح دخالت نظامی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در کشور یمن بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
اعلام رقبای والیبال ایران در قهرمانی آسیا
پیام تبریک فرمانده کل سپاه به سرلشکر عبداللهی
آغاز موج سفرها به مشهد/ پیش‌بینی جابه‌جایی ۳۰۰ هزار زائر با حمل‌ونقل عمومی
یک مقام یمنی: دوران قیمومیت عربستان بر یمن به پایان رسیده است
عارف: دیگر فرصتی برای دعواهای داخلی نداریم
پیام خداحافظی پورعلی گنجی از هواداران پرسپولیس
پاکستان: آمریکا و ایران به توافق صلح نزدیک شده‌اند
رئیس‌کل بانک مرکزی برای شرکت در اجلاس بریکس عازم هند شد
سقف وام برای زنان دهک‌های یک تا ۵ افزایش یافت
مشهد در آستانه موج بزرگ زیارت
مجوز ۵ رشته تحصیلی جدید در دانشگاه ایلام صادر شد
سومی آقایان و چهارمی بانوان در روز دوم لیگ ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا
یک پرسپولیسی سرمربی تیم فوتبال مس رفسنجان شد
شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز از زبان یک دیپلمات
نماینده مجلس: افزایش مبلغ کالابرگ باید متناسب با تورم هرچه سریع‌تر اجرایی شود
هشدار آب منطقه‌ای تهران: همچنان در دوران خشکسالی هستیم
فیلم | جان مرشایمر: هر ایرانی که فکر می‌کند اگر خواسته‌هایش متعادل‌تر باشد می‌تواند با آمریکایی‌ها به توافق دست یابد، عقلش را از دست داده است
احترام؛ رکن اصلی صمیمیت در زندگی مشترک
افزایش ۱۰۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری در کشور
محرومیت ۱۰ ساله ۳ داوطلب متخلف آزمون دستیاری ۱۴۰۵
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top