تاریخ انتشار: 11 آبان 1388 - 00:00:00
کد خبر: 3021

خط قرمز هسته ای تحویل همزمان سوخت در ایران باشد

در پایان دور اول این مذاکرات که 19 اکتبر در وین برگزار شد، پیش‌نویس توافقنامه‌ای از سوی البرادعی ارائه شد که بر مبنای آن، ایران تا ابتدای سال جدید میلادی، حدود 1200 کیلوگرم اورانیون 3،5 تا 5 درصد خود را به‌منظور افزایش غنا تا 20 درصد در اختیار روسیه قرار می‌دهد.

به گزارش« خبرنامه دانشجویان ایران »، دور دوم مذاکرات فنی میان نمایندگان ایران و کشورهای روسیه، فرانسه و امریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی احتمالاً‌پس از بازگشت البرادعی از واشنگتن از سر گرفته خواهد شد و به‌نظر می‌رسد تیم مذاکره کننده ایران ضروری است بر تحویل سوخت 5 درصد در قبال دریافت همزمان سوخت 20 درصد آن‌هم در خاک ایران به‌عنوان خط قرمز اصلی جمهوری اسلامی تأکید کند.


همچنین براساس گفته علی‌اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس، روسیه به‌عنوان طرف اصلی قرارداد با ایران درنظر گرفته شده و فرانسه از طرف اصلی قرارداد کنار گذاشته شد.

پس از ارائه این پیش‌نویس البرادعی از ایران خواست ظرف 2 روز پاسخ خود را ارائه کند اما این اظهارنظر که تلقی نوعی ضرب‌الاجل را در رسانه‌ها ایجاد کرده بود، موجب شد جمهوری اسلامی ارائه نظر و نه آنچه را که از آن به پاسخ تعبیر شده بود، به تأخیر بیاندازد و حتی برخلاف اطلاع‌رسانی نادرست رسانه‌های غربی، پنج‌شنبه گذشته نیز نماینده ایران در آژانس تنها با مثبت خواندن دور اول مذاکرات، تأکید کرده بود ایران با رعایت ملاحظات فنی و اقتصادی خود به مذاکره درباره تأمین سوخت رآکتور تهران می‌پردازد.

با این حال، مهم‌ترین دغدغه ایران، تضمین‌های طرف‌های مذاکره‌کننده برای ارائه سوخت 20 درصد و عدم خلف وعده آن‌ها است. امری که با توجه به سابقه روسیه در نیروگاه بوشهر و فرانسه در بلوکه کردن سهام ایران در مجتمع غنی‌سازی یورودیف، نمی‌توان به‌سادگی از کنار آن گذشت.

در عین حال، به‌نظر می‌رسد تأکید تیم مذاکره‌کننده بر دریافت سوخت 20 درصد همزمان با تحویل سوخت 3،5 تا 5 درصد آن‌هم در خاک ایران، می‌تواند تضمین مناسبی برای جلوگیری از خلف وعده احتمالی طرف‌های مذاکره‌کننده باشد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
باقری: کشورها از ابتکار ایران درباره معادله امنیتی جدید استقبال کردند
اعلام اسامی بازیکنان تیم فوتبال امید برای اردوی ترکیه
بقایی: آمریکا شریک تمام جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و منطقه است
همه ۲۷ کشور عضو از تنگه هرمز ضربه خوردند
چهار ضلعی پیام رهبری در موقعیت جنگ ترکیبی
 نگاهی به مصاحبهٔ اخیر محمود سریع‌ القلم با مجلات «آگاهی نو» و «اندیشه پویا»
اروپا بیست‌ویکمین بسته تحریمی ضد روسیه را آماده می‌کند
سیاست ایران گسترش همکاری با کشورهای مسلمان و همسایه است
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
بهترین چیلر تراکمی ایرانی برای برج مسکونی در تهران چیست؟
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
تشکر از تیم مذاکره کننده و اعلام نگرانی عمیق دربارۀ مذاکرات
 «الله‌اکبر» سلاح راهبردی امت اسلام برای درهم‌شکستن سلطه استکبار است/ اتحاد مسلمانان، رژیم صهیونیستی را در بن‌بست گسترش مقاومت گرفتار کرد
صندلی نمایندگی، سنگر خط مقدّم تحوّل در مسیر پیشرفت کشور است
فیلم | رسوایی قاری کویتی در محضر قرآن
فیلم | خطر انحرافات کوچک
 دارایی‌های ایران باید بدون قید و شرط آزاد شود
فیلم | پاسخ سپاه به تعرض سحرگاه امروز ارتش متجاوز آمریکا به بندرعباس
شهید شیرازی تجسم امانت و ولایت‌مداری بود
پیامدهای جنگ رمضان چگونه بر اقتصاد آمریکا اثر می‌گذارد؟
دشمن شکست‌خورده روی ۷ نقطه تمرکز کرده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top