تاریخ انتشار: پنجشنبه 1397/11/25 - 13:25
کد خبر: 302121

علی یوسفی‌نسب؛

آتش به اختیاری یک فضیلت یا یک تکنیک؟

آتش به اختیاری یک فضیلت یا یک تکنیک؟

از فردای این سخنرانی واژه آتش به اختیار نقل محافل سیاسی فرهنگی جریان انقلابی شد اما تا کنون کمتر به ابعاد مختلف این دستور پرداخته شده و گاها چنان از این تکنیک یاد می شود که گویی آتش به اختیاری فضیلتی است که جریان حزب اللهی کشور به آن دست یافته است.

خبرنامه دانشجویان ایران: علی یوسفی نسب// سال نود و شش بود که مقام معظم رهبری برای اولین بار واژه آتش به اختیار را که در عرصه فعالیت های نظامی واژه ای آشنا به حساب می آمد وارد ادبیات سیاسی و فرهنگی کشور کردند و خطاب به دانشجویان فرمودند:«من به همه آن هسته های فکری و عملی جهادی، فرهنگی در سرتاسر کشور مرتّباً می گویم هرکدام کار کنید؛ مستقل و به قول میدان جنگ، آتش به اختیار»

از فردای این سخنرانی واژه آتش به اختیار نقل محافل سیاسی فرهنگی جریان انقلابی شد اما تا کنون کمتر به ابعاد مختلف این دستور پرداخته شده و گاها چنان از این تکنیک یاد می شود که گویی آتش به اختیاری فضیلتی است که جریان حزب اللهی کشور به آن دست یافته است.

اما حقیقتا آتش به اختیاری یک فضیلت است یا یک تاکتیک موقتی که باید برای خارج شدن از آن کوشید؟

از نظر نظامی آتش به اختیاری اینچنین تعریف می شود «در زمانی که فرمانده احتمال می دهد ارتباطش با سربازانش قطع خواهد شد، او در آخرین فرمان خود به سربازان دستور آتش به اختیار می دهد.

همچنین در سخنرانی مقام معظم رهبری نیز پیرامون فرمان آتش به اختیاری بیان شده است: «گاهی دستگاه های مرکزی فکر، فرهنگ و سیاست، دچار اختلال و تعطیلی می شوند که در این وضعیت، باید افسران جنگ نرم، با شناخت وظیفه خود، به صورت آتش به اختیار، تصمیم گیری و اقدام کنند.»

چنانچه از این مفاهیم برداشت می شود آتش به اختیاری یک فرمان موقت است که در زمان اختلال در مراکز فرماندهی و به هم ریختن جبهه خودی به نیرو ها داده می شود تا کمترین آسیب به مواضع خودی وارد شود ، خطا است اگر در این شرایط نیرو ها به آتش به اختیار بودن خود افتخار کنند بلکه باید در عین عمل به فرمان آتش به اختیاری و بهره گیری از اختیارات خود برای کاستن از هجمه دشمن ، تمام توان خود را برای ساماندهی دوباره ، بازسازی مراکز فرماندهی و ارتباط گیری دوباره با هسته های فکری به کار گیرند...

فرمان آتش به اختیاری رهبر حکیم انقلاب اگر چه از جهتی نشان دهنده اعتماد معظم له به نیروهای فکری و فرهنگی جوان کشور است و وظیفه سنگینی بر دوش این جوانان می گذارد، از طرفی هم حامل اشاره ایشان به پراکندگی وضعیت فکری و فرهنگی جبهه خودی است و ضعف تشکیلاتی را در این جریان نشان می دهد.

باید پرسید بزرگان این جبهه و همچنین بدنه اجتماعی این جریان بعد از صدور این دستور برای باز سازی شبکه های ارتباطی خود چه اقدامی انجام داده اند ، اهمیت و جایگاه تشکیلات چقدر تبیین شده است و ما کار تشکیلاتی را چه مقدار آموخته ایم؟

* دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان یزد

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
خطیب‌زاده: جنگ برای آمریکا دستاوردی ندارد و گفت‌وگو بر پایه احترام متقابل بهترین گزینه است
حمله به نفتکش نزدیک سواحل عربستان سعودی
قلعه‌نویی، میهمان جلسه آینده هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال
تجدیدعهد اساتید و دانشگاهیان با قائد شهید امّت
مبلغ فردی وام اشتغال برای سال ۱۴۰۵ به حداقل ۴۰۰ میلیون تومان برسد
نحوه تمیز کردن فرش براساس نوع آن
از فرار روغن تا قفل شدن ایرند؛ تاوان سنگین اعتماد به فیلترهای مصرفی بی‌کیفیت
وال استریت ژورنال: موشک‌های ایران روزبه‌روز خطرناک‌تر می‌شوند
دکتر درمان میوم در تهران؛ چگونه بهترین روش درمان را انتخاب کنیم؟
۳ نکته برای محافظت از فرش در برابر لکه ها
سلامت نوزاد فدای تولد در تاریخ‌های رند نمی‌شود
بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه‌گذاری با پول کم
عراقچی: اقدامات ایران علیه اهداف آمریکا در منطقه حق دفاع مشروع است
نکات از بین بردن لکه آب پرتقال از روی فرش
رویداد «معماری نوین حکمرانی علم و فناوری کشور» +عکس
ربات قیمت‌گذاری دیجی‌کالا و دستیار هوش مصنوعی
بهترین مجری کانال کشی و داکت کشی در تهران
تفاوت ورق روغنی و سیاه به زبان ساده؛ بررسی مشخصات فنی، کاربردها و نحوه تولید
بزرگداشت رهبر شهید انقلاب از طرف خانواده شهید رئیسی +عکس
بیماری‌های رایج ناشی از آب آلوده استخر و راه‌های پیشگیری
قوه قضاییه: ساعدی‌نیا اجازه کافه‌داری ندارد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top