تاریخ انتشار: پنجشنبه 1397/12/16 - 02:56
کد خبر: 304717

وجود ایراد شرعی و قانون اساسی در ۸ بند لایحه بودجه ۹۸

سخنگوی شورای نگهبان از وجود ایراد شرعی و قانون اساسی در حدود هشت بند از لایحه بودجه ۹۸ و ادامه بررسی این لایحه در جلسات فوق العاده این شورا خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از صداوسیما، عباسعلی کدخدایی با تبیین نتایج بررسی بخشی از لایحه بودجه ۹۸ در جلسات فوق العاده شورای نگهبان گفت: این لایحه در هفته‌های گذشته در مجلس بررسی شد و ما هم چهارشنبه گذشته نخستین بررسی‌ها را انجام دادیم که بیشتر مربوط به کلیات بود.

وی افزود: از این هفته نیز رسیدگی‌ها را در جلسات فوق العاده آغاز کردیم و دیروز در نوبت‌های بعد از ظهر و شبانگاهی به این بررسی‌ها ادامه دادیم.

کدخدایی گفت: بررسی این لایحه امروز در جلسات فشرده نوبت صبح، بعد از ظهر و عصر ادامه یافت و در جلسات شب به بررسی‌ها ادامه خواهیم داد تا بتوانیم هر چه زودتر بررسی این لوایح را به پایان برسانیم و گزارش آن را به مجلس ارسال کنیم.

وی گفت: تبعا لایحه بودجه هر سال اشکالات متعارف دارد که اینگونه اشکالات در نظر گرفته شده است و در بررسی‌های که تا کنون داشتیم با شماری از اشکالات مغایر با قانون اساسی و شرع مقدس مواجه شدیم و در برخی موارد نیز دارای ابهام است که به مجلس ارسال خواهیم کرد.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: در مواردی نیز لازم است اصلاحات جزئی انجام شود که آن را نیز در قالب تذکر به مجلس ارسال خواهیم کرد.

کدخدایی گفت: از آغاز بررسی لایحه بودجه ۹۸ تاکنون، رسیدگی تا اواسط تبصره هفت را به پایان رسانده ایم وحدود هشت بند از لایحه دارای ایراد تشخیص شده است.

وی افزود: جلسات فوق العاده شورای نگهبان امشب و فردا پنجشنبه نیز ادامه خواهد یافت و اگر تا فردا به اتمام برسد حتماً نتیجه را برای مجلس شورای اسلامی ارسال خواهیم کرد و اگر لازم باشد در جلسات اوایل هفته آینده رسیدگی را به اتمام می‌رسانیم نتیجه را به مجلس می‌فرستیم.

کدخدایی درباره محتوای ایرادهای این لایحه نیز گفت: البته شاید هنوز برخی از این ایرادها قطعی نشده باشد، اما به عنوان نمونه مغایرت‌های را با برنامه ششم و سیاست‌های کلی دارد و اشکالاتی مانند اصل ۱۵ که مربوط به استفاده از واژه‌های غیر فارسی است وجود دارد.

وی افزود: مغایرتی‌های نیز مربوط به اصل ۵۷ قانون اساسی وجود دارد و برخی سازمان‌های و شرکت‌های دولتی مانند شرکت ملی گاز یا سازمان امور شهرداری‌ها و یا دهیاری‌های کشور از نظر اساسنامه دارایی ابهام هستند که این‌ها نیز مطرح است و اعلام خواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره‌عملیاتی نبودن بودجه به عنوان یکی از آسیب‌های جدی در نظام بودجه ریزی کشور گفت: این، اشکال جدی است و ما هم در موضوع شفافیت به ویژه در خصوص شرکت‌های دولتی چند سال است که از دولت و مجلس می‌خواهیم که بودجه این شرکت‌ها را به طور شفاف اعلام و ارسال کنند که هر سال بهتر شده و امسال نیز بهتر از سال گذشته است.

کدخدایی افزود: با این حال همچنان ایرادهای ما در این خصوص باقی است و شفاف نبودن در برخی از بندهای بودجه به چشم می‌خورد که آن را در قالب ایراد برای مجلس ارسال می‌کنیم.

وی ابراز امیداوری کرد: مجلس نیز بتواند با اصلاح و ارسال آن زمینه‌ای فراهم کند تا در روزهای پایان سال نتیجه بررسی بودجه را اعلام کنیم.

کدخدایی همچنین درباره شفاف بودن عداد و ارقام در لایحه بودجه ۹۸ تاکید کرد: بودجه امسال با توجه به دقت‌هایی که شد بهتر از بودجه سال‌های گذشته است، اما همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند و رئیس مجلس نیز در جای به آن اشاره کرد ساختار بودجه دچار نواقصی است که باید اصلاح شود.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: ظاهراً این فرصت گرفته شده است که در چهار ماه ابتدای سال آینده دولت و مجلس با همکاری یکدیگر ساختار بودجه را اصلاح کنند که امیدواریم با این کار دیگر شاهد چنین مشکلی نباشیم.

وی درباره اینکه آیا با اصلاح ساختار بودجه، مصوبات مجلس به لایحه بودجه ۹۸ ملحق می‌شود یا مصوبه‌ای مستقل خواهد بود، گفت: اگر لازم باشد در بودجه ۹۸ دست برده شود که طبعاً باید در قالب متمم و به صورت لایحه از جانب دولت به مجلس تقدیم شود.

کدخدایی افزود: اما اگر در چارچوب بودجه و نیازمند قانون نویسی باشد که به چگونگی تصویب بودجه سالانه مرتبط می‌شود ممکن است از طریق مجلس مستقیماً اقدام شود.

وی همچنین درباره مهلت شورای نگهبان برای بررسی لایحه بودجه ۹۸ گفت: ما در این دوره فرصت قانونی مان را هم نداریم، زیرا لایحه بودجه دیروز به صورت رسمی به دستمان رسید و اگر بخواهیم مهلت ۲۰ روزه مان را در نظر بگیریم بررسی و تصویب آن به سال جدید می‌رسد.

کدخدایی در پایان افزود: به همین علت سعی کردیم که با تشکیل جلسات فوق العاده که آن رسیدگی کنیم تا مشکل زمان نداشته باشیم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بازار انرژی دنیا متلاطم‌ترین روزهای تاریخ خود را می‌گذراند
نتانیاهو: حضور نظامی ترکیه در سوریه را هرگز بر نمی‌تابیم
خلیل الحیه: جنایات اشغالگران و قتل عمدی فرماندهان پلیس غزه محکوم است
روایت رویترز از رایزنی رئیس جدید موساد و الشیبانی
پاکستان کاردار آمریکا را احضار کرد
گریز وزارت بهداشت از اجرای عادلانه قانون برنامه هفتم، کمبود پزشک متخصص آینده کشور را بحرانی می‌کند
محورهای رایزنی وزیران خارجه قطر و عربستان در ریاض
روسیه: امیدواریم وضعیت تنگه هرمز به ​​حالت عادی بازگردد
واکنش ترامپ به حمله هوایی اسرائیل به فرودگاه نظامی در شمال سوریه
دانشگاهیان، روایتگر دینِ عقلانی، علمی و روشمند باشند
ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران
بدهی کل آمریکا رکورد زد
فعال‌سازی طرح بورسیه‌های متقابل میان دو کشور ایران و مالزی
زمان و میزبان دربی ۱۰۷ استقلال و پرسپولیس اعلام شد
زاکانی: تاریخ اشتباهات آمریکا را پاک نمی‌کند
عید بیعت در میدان ولیعصر(عج) برگزار می‌شود
اردوغان: مذاکرات تنها راه برای حل اختلافات بین ایران و آمریکا است
قالیباف: هدف آمریکا چپاول کشورهای خلیج فارس است
اعتراض کم‌سابقه ژاپن به آمریکا درباره دادگاه کیفری بین‌المللی
قالیباف: آمریکا عامل بروز ناامنی و اخلال در مسیر عادی تجارت است
سردار قاآنی: غاصبان فلسطین دچار «سرطان اجتماعی» شده‌اند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top