تاریخ انتشار: شنبه 1397/12/18 - 21:01
کد خبر: 304968

استفاده ابزاری از زنان با طعم شکلات تلخ

اخیرا یک تیزر تبلیغاتی در شبکه ویدئویی آپارات منتشر شد که به جای تبلیغ برند شکلات، به نمایش جلوه‌های فیزیکی و استفاده ابزاری از زنان پرداخته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، دو روز پیش یک تیزر تبلیغاتی برای معرفی یک برند شکلات در سرویس اشتراک ویدئو «آپارات» منتشر شد. تیزری که محتوای آن را می‌توان کاملاً خارج و مخالف با عرف و موازین شرعی دانست. تصاویر و صحنه‌های این ویدئو یک دقیقه‌ای که یکی از بازیگران کشور در آن ایفای نقش کرده، به نحوی است که توجه هیچ بیننده‌ای به تبلیغ شکلات جلب نشده و تنها جلوه‌های بصری بازیگر به چشم می‌آید.

حضور و ایفای نقش زنان در تیزرهای تبلیغاتی امری عادی و رایج بوده و همواره در بسیاری از آگهی‌های تلویزیون نیز شاهد آن بوده‌ایم. اما تبلیغات مدنظر اخیر تفاوت فاحشی با دیگر موارد دارد. تمامی ۶۰ ثانیه این تیزر استفاده ابزاری و به ویژه استفاده جنسی از «زن» را فریاد می‌زند. به نظر می‌رسد در این آگهی به جای نمایش برند شکلات، تلاش شده تا جاذبه‌های فیزیکی زنان با رنگ و بوی تبدیل زن به ابزاری جنسی برای جلب توجه، نمایش داده شود.

نمایشی که علاوه بر محتوای توهین‌آمیز به جایگاه زنان خلاف شرع، عرف و قانون رسمی کشور است. قوانین و مقررات تبلیغاتی کشور حدود و موازین هرگونه مطلب تبلیغاتی را تعیین و مدیر مسئولان یا مجریان سایت‌ها و رسانه‌های نشر دهنده آگهی‌ها را موظف به رعایت این قوانین کرده است. این قوانین که شامل مواد قانون اساسی محسوب می‌شوند جزو وظایف و مواد تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.

دادستانی نسبت به انتشار تیزر تبلیغاتی در آپارات اعلام جرم کند

سهراب سلیم زاده وکیل پایه یک دادگستری با توضیح درباره قوانین و مقررات تبلیغاتی کشور گفت: بر اساس ماده ۱۲ قوانین تبلیغاتی کشور، «سازمان های تبلیغاتی و مؤسسات انتشار دهنده آگهی در تنظیم آگهی‌های تبلیغاتی خود مکلف به رعایت نکات ذکر شده در بندها و مصوبه‌های این ماده هستند.»

وی ادامه داد: بر اساس بند «الف» این ماده، آگهی‌های تبلیغاتی باید با موازین شرعی و قانونی کشور منطبق باشند. بند «ث» نیز مقرر می‌دارد، آگهی تبلیغاتی نباید محتوی گفتار یا تصاویری باشد که برای اخلاق و معتقدات مذهبی و عفت عمومی توهین‌آمیز باشد. بر اساس بند «خ» نیز، تبلیغاتی که مروج فساد یا مخالف ادیان رسمی و بر خلاف عفت عمومی باشد، ممنوع است.

سلیم زاده با اشاره بر مواد قانون مجازات اسلامی در خصوص انتشار مطالب منافی با اخلاق عمومی تصریح کرد: بر اساس مواد قانونی مطرح شده در فصل جرایم ضد عفت عمومی و مطالب منافی با اخلاق عمومی و همچنین مواد موجود در فصل چهارم قانون جرایم رایانه‌ای، در صورت انطباق این مواد با آگهی اخیر منتشر شده، انتشار این مطلب تخلف بوده و تولیدکنندگان آن باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.

این وکیل دادگستری اظهار داشت: طبق قانون مجازات اسلامی هر فردی رفتار خلاف شرع انجام دهد و موجب اشاعه فحشاء و بی بند و باری در جامعه شود، طبق قانون رفتار وی جرم بوده و مجرم خواهد بود.

وی با اشاره بر تیزر تبلیغاتی اخیری که در شبکه آپارات پخش شد نیز توضیح داد: بر اساس شواهد و قرائن، در صورتی که این ویدئو خلاف اخلاق و عفت عمومی باشد، دادستانی کشور باید نسبت به آن اعلام جرم کرده و بر اساس قوانین و مقررات تبلیغاتی کشور و قانون مجازات اسلامی تهیه و منتشر کنندگان این مطلب مجازات شوند.

لزوم برخورد وزارت فرهنگ و ارشاد با منتشر کنندگان مطالب منافی عفت عمومی

با توجه به اینکه نظارت بر اجرای قوانین و مقررات تبلیغاتی کشور از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، جای آن است تا این نهاد متولی به منظور مقابله با انتشار مطالب منافی با منافع عمومی و مواردی که موجب هتک حرمت موازین عرفی و شرعی می‌شوند، به موضوع مذکور ورود کند.

ورود و اقدام بازدارنده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برخورد با تهیه و منتشرکنندگان این گونه مطالب به منظور جلوگیری از انتشار آنها و ممانعت از نقض شدن موازین عمومی و قوانین کشور امری لازم و بدیهی است. به علاوه برخورد قانونی و حذف ویدئو مذکور از صفحات مجازی ابتدایی‌ترین اقدامی است که انتظار می‌رود وزارت ارشاد نسبت به آن اقدام کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
مذاکرات با ایران هم‌اکنون در حال انجام است!
روابط ایران و عراق در بهترین وضع خود قرار دارد
چیزی به ایران نمی‌رسد
جنبش حماس از پایبندی به توافقات مرحله دوم آتش‌بس خبر داد
ادعای استعفای رئیس‌جمهور واهی و کذب محض است
سردار کرمی: در کمین تروریست‌ها و آماده پاسخ قاطعیم
۱۹۰ واحد مسکن استیجاری آماده واگذاری به زوج‌های جوان است
کیف پول ایران؛ انجام تراکنش‌های مالی بدون نیاز به اینترنت
حسام؛ سامانه جدید بانک مرکزی برای ساماندهی حساب‌های بانکی
توصیه مهم برای بازگشت زائران اربعین؛ مرز خروجی را تغییر ندهید
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
رایزنی تلفنی عراقچی با وزیران خارجه پاکستان و عمان
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
سوئیس: با ایران و آمریکا درباره مذاکره احتمالی در تماسیم
اعمال شب و روز اربعین را اینگونه به جا آورید
تغییر مسیر ۶ نفتکش عربستانی در پی تهدیدهای انصارالله یمن
عراقچی: وحدت مردم و دولت ایران و عراق به نقطه اوج رسیده است
سریال محمدحسین مهدویان به تلویزیون رسید
«فرزندآوری لاکچری»؛ چگونه فضای مجازی، فرهنگ قناعت را در خانواده‌ها تضعیف می‌کند؟
ثبت سفارش کتب درسی تمام پایه های تحصیلی
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
واکنش معاون وزیر بهداشت به رای دیوان عدالت اداری درباره انفصال از خدمت
شروط جدید وزارت بهداشت برای ایجاد رشته و دوره جدید علوم پزشکی
نخستین سامانه جامع شهدای دانشجو رونمایی می‌شود
پژوهشگران دانشگاه تهران عملکرد ترانزیستورهای نسل آینده را بهبود دادند
اختصاص پژوهانه وزارت علوم به ۵ آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه امیرکبیر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top