تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/12/19 - 15:50
کد خبر: 305099

آیا همه مصوبات مجلس به نفع دانشگاه است

برخی کارشناسان دانشگاهی معتقدند: ورود نمایندگان خانه ملت به برخی موضوعات مرتبط با حوزه آموزش عالی و دانشگاه ها ، مسائلی را برای این بخش ایجاد می کند همچون افزایش ظرفیت دانشجویان ارشد که بر مشکلات افزوده است .

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایرنا، رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر می گوید: استقلال دانشگاه ها مطلق نیست زیرا دانشگاه نیز جزیی از کشور است و باید قوانین بالا دستی رعایت شود. اما نباید وضع قوانین از حدود خود خارج و روی کار آنها تاثیر منفی بگذارد.

احمد معتمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا در باره دخالت برخی نهادها مانند مجلس در امور مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها به خصوص افزایش ظرفیت دوره کارشناسی ارشد، اظهار کرد: به طور کلی در هیچ جای دنیا مجلس در کار دانشگاه ها و امور آموزشی دخالتی ندارد.

رئیس دانشگاه امیر کبیر تصریح کرد: پیش تر در ایران نیز سابقه کمتر داشته که مجلس و دستگاه های خارج از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بحث های کارشناسی و فنی اظهار نظر و وضع قانون بدون در نظر گرفتن تمامی ابعاد داشته باشند.

وی ادامه داد: در موضوعاتی مثل افزایش سهمیه ها که جنبه علمی و تخصصی دارد، اظهار نظر نهادهای غیر متخصص درست نیست.

معتمدی خاطر نشان کرد: دانشگاه ها تا جایی که نهادها و دستگاه ها خلل و مشکلی در کار آنها وارد نکنند، باید استقلال عمل داشته باشند.

رئیس دانشگاه امیر کبیر تاکید کرد: در کار علمی رئیس دانشگاه هم نمی تواند در کار اساتید دخالت کند؛ این روش، قاعده صحیح کار علمی است در نتیجه نهادهای قانون گذار و خارج از دانشگاه باید در زمینه آموزش عالی تخصص بالایی داشته باشند.

معتمدی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه ها تا اندازه ای که نهادها مشکلی در کار آنها وارد نکنند، باید استقلال داشته باشند.

رئیس دانشگاه تهران در گفت و گو با ایرنا نیز گفت: تاکنون بسیاری از قانون گذاری های مجلس شورای اسلامی مثل افزایش ظرفیت دانشجویان ارشد مشکلات زیادی برای دانشگاه ها و کیفیت آموزش عالی در پی داشته است.

محمود نیلی احمد آبادی همچنین تصریح کرد: دخالت نهادهای غیر از آموزش عالی مثل مجلس شورای اسلامی در امور دانشگاه ها و وزارت علوم نه تنها نتیجه ی مثبت ندارد بلکه تاثیر منفی برگشت ناپذیر بر عملکرد دانشگاه ها می گذارد.

همچنین رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی نیز پیش تر در این خصوص عنوان کرد: در سطح کلان برخی اختیارات آموزش عالی به دیگر نهادهای غیر مرتبط سپرده شده است که صحیح نیست و نباید نهادهای غیر آموزشی در مسائل آموزش عالی که تخصصی در موضوع ندارند، دخالت کنند.

علی خاکی صدیق افزود: مطالبات مسئولین آموزش عالی به دلیل حساسیت آموزش ، بازگشت مسئولیت به خود وزارت علوم و دانشگاه ها است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آغاز فاز مطالعاتی ساخت ماهواره مشترک دانشگاههای تهران و مسکو
تجدید میثاق مسئولان سازمان حج و زیارت با آرمان‌های امام(ره)
دانشگاه و صنعت در دولت سیزدهم به هم نزدیکتر شدند
تکذیب نامه انتقادی منتسب به آیت‌الله سبحانی
رویداد «ریحان‌شهر» به مرحله ارزیابی رسید
شکایت آموزش و پرورش از یک سریال نمایش خانگی
۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
در مورد حجاب دشمن تا پشت درب خانه های ما آمده است
اعضای شورا به قراردادچین دسترسی دارند
گشت و گذار در روستاهای شرق تهران
تهران هشدار نارنجی گرفت ؛ بارش شدید باران و تگرک و احتمال سیل
گام‌های مؤثر شهرداری تهران در حوزه رفع آسیب‌های اجتماعی
ابتلای ۴ ایرانی به یک بیماری خطرناک ؛ مرگ یک نفر تایید شد
۸ سد یک استان سرریز کرد +جزئیات
ارتش اسرائیل باید امروز وارد رفح شود
اعتراف جاسوس ها درباره اطلاعاتی که به «گروه ۴۰۰» داده‌اند
بارزانی به دیدار رئیسی رفت +عکس
واکسن آسترازنکا چه عوارضی دارد؟ +فیلم
نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
پیام جنجالی خواننده مطرح برای نتانیاهو
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top