تاریخ انتشار: پنجشنبه 1398/01/22 - 09:17
کد خبر: 308173

آبخیزداری چقدر جلوی سیل را گرفت؟

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط سازمان جنگل‌ها بیش از ۲ میلیارد مترمکعب از سیلاب‌های اخیر با اجرای فعالیت های آبخیزداری و آبخوانداری کنترل و پس از تعدیل سیلاب به درون آبخوان‌ها هدایت شده درحالی است که این عملیات در کشور مورد بی مهری قرار دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، به نقل از تسنیم، براساس بررسی‌های انجام شده توسط  سازمان جنگل‌ها بیش از 2 میلیارد مترمکعب از سیلاب‌های اخیر با اجرای فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوانداری کنترل و پس از تعدیل سیلاب به درون آبخوان‌ها هدایت شده درحالی که این عملیات در کشور مورد بی مهری قرار دارد.

ابوالقاسم حسین پور مدیرکل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها در این ارتباط در گفتگو با خبرگزاری تسنیم، گفت: برای افزایش سطح آب سفره‌های زیرزمینی و کاهش مخاطرات سیل، نیازمند انجام عملیات آبخیزداری در 125میلیون هکتار از اراضی کشور هستیم که از گذشته تا به امروز بهروی 27میلیون هکتار اقدام صورت گرفته است.

وی اشاره می کند که در سال های اخیر توجه مسئولان به موضوع آبخیز داری جلب شده اما سطح مورد نیاز برای آبخیز داری بسیار بالا است و برای اجرای همه نیازمند بودجه زیاد و همکاری مردم و خیرین هستیم.

افزود: چنانچه این حجم از سیلاب در سطح حوزه های آبخیز در مناطق بالادست کنترل نمی شد، ابعاد فاجعه سیل اخیر بسیار بیشتر بود.

مدیریت حوزه آبخیز به عنوان یکی از اقدامات تلفیقی در کنترل سیلاب مطرح است که با بهره گیری از روش های بیولوژیکی و مکانیکی نقش موثری در تغییر رفتار سیلاب در پایین دست و مناطق خطرپذیر دارد.

وی درباره اقداماتی که در حوزه آبخیز داری انجام می شود، گفت: فعالیت های متنوع و جامع مشتمل احداث سامانه های آبگیر باران، سیل بند، پخش سیلاب، احیای پوشش گیاهی، گوراب، تورکینست، تراس بندی، بانکت بندی، بندهای کوتاه تاخیری، سازه های مشبک سرشاخه گیر و غیره موجب کاهش سرعت سیلاب، فیلتر سیلاب با ترسیب مواد محموله سیل، افزایش فرصت نفوذ آب به درون زمین و کاهش خسارت سیل می شود.

به گفته وی، این پروژه ها علاوه بر کاهش سیلاب، باعث تغذیه آبخوان های زیرزمینی و تقویت منابع آبی چاه ها، چشمه ها و قنوات در کشور شده است.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی همچنین یکی از دلایل محرز سیلهای اخیر در کشور را افزایش شدت بارش باران دانست و گفت در گذشته بارشهای بالای 100 میلی‌متر در 24 ساعت، جزء باران‌های شدید و سیلاب به‌حساب می‌آمد اما در رخداد اخیر در استان گلستان و غرب مازندران بیش از 300 میلی‌متر باران آمد.

حسین‌پور با تأکید به اینکه حریم سیلاب در کشور باید به‌رسمیت شناخته شود گفت: رفتار ما باید با حریم و بستر سیلاب متناسب باشد و در توسعه ساخت‌وساز و همه امور نیز باید به این امر توجه شود.

وی در پاسخ به این نقد که سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور نتوانسته به‌درستی به مسئولیت خود برای آبخیز و آبخوانداری عمل کند که منجر به بروز سیل و مخاطرات آن شده، گفت: آبخوانهای کشور به هر حال ظرفیت جذب آب  دارند؛ 42 میلیون هکتار عرصه نفوذپذیر در کشور داریم که می‌توانند بیش از 10 برابر بارش‌های ایران را در خود جای دهند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
قواعد جدید منطقه با پاسخ موشکی ایران؛ شکست راهبردی رژیم صهیونیستی در کوتاه‌ترین درگیری
ادعای مضحک ارتش تروریستی آمریکا: حملات ما دفاعی بود!
انفجارهای شدید در بحرین و کویت در پی حملات ایران
وزیر علوم از رسیدگی به پرونده دانشجویان در مراجع قضایی و دانشگاهی خبر داد
شهید طهرانچی از چهره‌های اثرگذار و تحول‌خواه آموزش عالی کشور بود
تاثیر معدل دوره یازدهم در کنکور مثبت شد
فیلم| یک فروند پهپاد MQ۹ در آسمان بوشهر منهدم شد
هشدار عراقچی: اگر می‌خواهید در امان باشید بهتر است منطقه را ترک کنید
ترامپ: باید پاسخ انهدام بالگرد را می‌دادیم
تکذیب انفجار در بنادر تجاری قشم
مقام آمریکایی مدعی شد: علی‌رغم حملات، توافق با ایران همچنان نزدیک است
ایران حمله به اهداف آمریکایی را آغاز کرد
تلاش برای رفع مشکل آبرسانی در سیریک
موج سوم تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به جنوب ایران
حمله تروریستی آمریکا به دو مخزن آب در سیریک
پوستر تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های ۲۰۲۶ رونمایی شد
پزشک خانواده از ۲۵ خرداد وارد ۲۰ شهر می‌شود
سنتکام از آغاز حملات در ایران خبر داد
واکنش سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس به سرنگونی هلیکوپتر امریکایی
اولین سالگرد دانشمند شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی +عکس
ایران: قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت منقضی شده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top