تاریخ انتشار: دوشنبه 1398/04/17 - 20:26
کد خبر: 318900

سلیمی در نشست روسای دانشگاه‌ها مطرح کرد:

خبرگزاری دولت از تقلب علمی در دانشگاه می‌گوید، درحالی که دانشگاه نماد عقلانیت است

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: امروز با این موضوع مواجهیم که رسانه‌ای، به عنوان خبرگزاری دولت یک کلیپی در خصوص تقلب علمی در دانشگاه تهیه می‌کند و آن را به عنوان نماد تخلف علمی معرفی می‌کند؛ در حالی که دانشگاه نماد عقلانیت است. ما مسئولان دانشگاه با یک پدیده جدید به عنوان تقلیل گرایی مدیریتی مواجه هستیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در نشست روسای دانشگاه‌ها دانشگاه الزهرا، گفت: من خودم به عنوان کسی که در دولت آقای روحانی این مسئولیت بر عهده وی گذاشته شده است فکر می‌کردم در این جلسه گشایشی جدید ایجاد شود و امکانات و فضا‌های تازه‌ای گشوده شود.

وی افزود:، اما با حجم زیادی از مطالبات زیادی مواجه شدیم. آقای جهانگیری گفتند خبری از امکانات نیست و باید برای وضع موجود آماده شد. جلسات صبح سودمند بود و مسائل اصلی کشور که در آن مطرح شد در حوزه صنعت، بانک و ساختار اقتصادی بود. این در حالی است که ما با مشکلات عمیق‌تر و بن افکن مواجه هستیم که یکی از ان‌ها کاهش شدید سرمایه اجتماعی است.

سلیمی گفت: سرمایه اجتماعی سرمایه‌ای است، که جامعه بر اساس آن قوام می‌یابد. تمام آمار‌ها نشان می‌دهد سرمایه اجتماعی به عنوان عنصر قوام بخش جامعه در حال کاهش است. این مسئله با گفتمان سازی قابل حل نیست.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: گفتمان، ساختنی نیست. یک نظام باور است که در مسیر تاریخی شکل می‌گیرد. در شرایطی با پدیده ترک برداشتن سرمایه اجتماعی مواجه هستیم که در فضای مجازی با گروه‌های فشار جدید مواجه ایم که خشونت این گروه‌ها فیزیکی نیست، ولی بسیار تاثیرگذارتر از خشونت‌های فیزیکی است.

وی افزود: زمانی که سرمایه اجتماعی ترک بر می‌دارد بستر تاثیرگذاری این گروه فشار بیشتر می‌شود. این مسئله به کمک یکدیگر حل شود و آن احتیاج دارد نهاد دانشگاه در جامعه تقویت شود.

سلیمی اظهار داشت: در حال حاضر نهاد دانشگاه با تهاجم هدفمند توسط گروه‌های فشار که سرمایه‌های اجتماعی را از هم می‌پاشانند. مواجه است.

وی گفت:امروز با این موضوع مواجهیم که رسانه‌ای، به عنوان خبرگزاری دولت یک کلیپی در خصوص تقلب علمی در دانشگاه تهیه می‌کند و آن را به عنوان نماد تخلف علمی معرفی می‌کند؛ در حالی که دانشگاه نماد عقلانیت است. ما مسئولان دانشگاه با یک پدیده جدید به عنوان تقلیل گرایی مدیریتی مواجه هستیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: باید دانشگاه از زیر این تهاجم هدفمند خارج شود. اگر این مشکلات حل شود ما به مسئولان کشور قول می‌دهیم به جنگ مشکلات بزرگتری از صنعت و خودرو مثل مشکلات آسیب‌های اجتماعی بپردازیم.

وی گفت: مقام معظم رهبری طلایه دار دفاع از نماد دانشگاه هستند که در دیدار اخیرشان اعلام کردند بیایید از دانشگاه دفاع کنید که مستکبران در صدد از بین بردن نهاد دانشگاه هستند. ما فکر می‌کنیم اگر به دانشگاه‌ها به عنوان نماد عقلانیت در جامعه اعتماد شود می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند.

وی با طرح سئوال گفت: آیا فقط دانشگاه‌ها باید ضریب تحمل خود را افزایش دهند. در بیانیه گام دوم رهبری خواستار تربیت انسان‌های پرامید و با نشاط هستند. آیا در دایره منع‌هایی که امروز وجود دارد می‌توان چنین انسانی را تربیت کرد؟ چگونه باید از بند گروه فشار جدید رها شد؟

سلیمی تأکید کرد: امیدواریم این نشست‌ها بتوانند کمک کنند ما از زیر هجمه‌هایی که در نهاد دانشگاه وارد می‌شود خارج شویم و هم تقلیل گرایی مدیریتی را فراموش کنیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دانشگاه کارش توجیه و مشروعیت سازی نیست. دانشگاه‌ها می‌توانند مبدع جریان فکری تازه سرشار از امید و نشاط بوده و آن را به جامعه تزریق کنند. دانشگاه‌ها اگر نماد اعتماد در جامعه تلقی شوند نقش خود را به خوبی ایفا می‌کنند. کسانی که جامعه دانشگاهی را مورد تهاجم قرار می‌دهند خود کسانی هستند که توسط دانشگاه رانده شده اند. استاد دانشگاه تهران را به تقلب متهم می‌کنند. این‌ها خود کسانی هستند که از دانشگاه‌ها رانده شده اند و از ورود جامعه دانشگاهی بازمانده اند.

منبع: دانشجو

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مشاوران ترامپ نگران شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای هستند
امضای تفاهمنامه امنیت سایبری اسلام آباد با ریاض
تداوم افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی
کنترل تنگه هرمز؛ کلید تصاحب بازار ۵۰ میلیارد دلاری بانکرینگ در قشم
وزیر علوم احتمال غیرحضوری شدن دانشگاه‌های جنوب کشور را رد کرد
لابی آمریکا برای بی‌قانون نگه داشتن هوش مصنوعی در سراسر جهان
زمان فراخوان جذب هیئت علمی وزارت علوم اعلام شد
حمله روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در دریای سیاه
قیمت گاز در اروپا به بالاترین سطح سه سال اخیر رسید
مسکو: ناتو خود را برای جنگ با روسیه آماده می‌کند
تعلیق بازگشت دیپلمات‌های آمریکایی به خاورمیانه
مقام روس: پوتین و پزشکیان درباره نیروگاه اتمی بوشهر گفت‌وگو کردند
ادعای فایننشال تایمز: تنش‌ها میان اسرائیل و انگلیس بیشتر می‌شود
برخی اسم «ترس» را «عقلانیت» می‌گذارند!
یاران امام عصر
ابراز نگرانی پاکستان درباره تشدید تنش بین ایران و آمریکا
سفارت آمریکا در عراق به شهروندان خود در منطقه هشدار داد
ادامه حملات پهپادی ارتش به پایگاه‌های آمریکا در بحرین و امارات
حمله به مراسم عروسی در سیریک
حقوق بشر یمن: حمله آمریکا به مراسم عروسی در ایران جنایت جنگی است
برنامه جهانی غذا: ۲۰۰ هزار فلسطینی از کمک‌های غذایی محروم شدند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top