تاریخ انتشار: یکشنبه 1398/04/23 - 17:53
کد خبر: 319715

ننگی دیگر برای منافقین

اسناد اف‌بی‌آی که به تازگی منتشر شده نشان می‌دهند گروهک تروریستی منافقین با حمایت از سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران در سال ۱۳۶۷ لکه ننک دیگری به کارنامه سیاه خود در ضدیت با ملت ایران افزوده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، 31 سال پیش در تیرماه سال 1367 ناو آمریکایی وینسنس به هواپیمای مسافربری «ایران‌ایر» با موشک شلیک و آن را سرنگون کرد. در این حمله 290 شهروند ایرانی از جمله 66 کودک کشته شدند. سرنگونی این هواپیما در روز 12 تیرماه 1367 (3 جولای 1988) یکی از مرگبارترین فجایع هوایی در کل تاریخ به شمار می‌رود. با آنکه آمریکایی‌ها آن را فراموش کرده‌اند، ایران هر ساله سالگرد آن را برگزار می‌کند و سرنگونی این هواپیما مسئله‌ای است که بر روابط ایران و آمریکا سایه انداخته است.

یکی از جنبه‌های پرواز شماره 655 ایران‌ایر که تا به حال کاملاً ناشناخته مانده اقداماتی است که پلیس فدرال آمریکا بعد از حادثه مذکور انجام داد. یک خبرنگار مستقر در شیکاگو به نام «پائول گاتینگر» در یادداشتی در پایگاه لوبلاگ بر اساس اسناد جدیداً منتشرشده اف‌بی‌آی به شرح این موضوع پرداخته است.

اسنادی که به تازگی از رده طبقه‌بندی خارج شده‌اند نشان می‌دهند در روزهای بعد از سرنگونی پرواز 655 اف‌بی‌آی برنامه‌ای موسوم به «کارزار زمستان» برای زیر نظر قرار دادن گروه‌های ایرانیان در آمریکا راه انداخته و بعداً این برنامه را به گروه‌های مسلمان تعمیم داده است.

اسناد اف‌بی‌آی از تاریخ 4 جولای 1988- یعنی یک روز بعد از حمله به هواپیمای مسافربری ایران- آغاز می‌شوند. مسئله محوری در این یادداشت‌ها جلوگیری از هر گونه اقدام تلافی‌جویانه از سوی ایرانی‌ها بعد از سرنگون شدن ایرباس شرکت هواپیمایی ایران بوده و در آنها به شعبات اف‌بی‌آی دستور داده شده ایرانی‌ها و گروه‌های ایرانی که اقدام به شرکت در تجمعات اعتراضی می‌کنند یا به سازمان‌های سیاسی و مذهبی تعلق دارند تحت نظر گرفته شوند.

بخش‌های زیادی از این اسناد سانسور شده‌اند اما هنوز هم جزئیات مطرح‌شده در آنها به اندازه‌ای هست که بتوان درباره عملیات‌های تجسس علیه ایرانی‌ها در هفته‌های بعد از سرنگونی پرواز 655 اطلاعاتی به دست آورد.

5 جولای 1988 اف‌بی‌آی پیامی به تمامی دفاتر میدانی و کاردارهای حقوقی خود در خارج از آمریکا ارسال کرده و در آنها دستور آغاز «تجسس‌های فیزیکی، بازرسی‌های محلی» از گروه‌ها و افراد ایرانی را صادر کرده است. در این مکاتبه آمده است: «این تدابیر تا زمان اطلاعیه بعدی مقرمرکزی اف‌بی‌آی لازم‌الاجرا هستند.»

شهرهایی که به طور خاص در این اسناد از آنها نام برده شده بوستون، ایندیاناپولیس، لس‌آنجلس، نیوآرک، نیویورک و واشنگتن هستند. متأسفانه بخش‌هایی که در آنها نوع برخوردهای دفاتر اف‌بی‌آی تشریح شده‌اند سانسور شده‌اند و مشخص نیست.

تجسس از مسلمان‌ها در خارج از آمریکا
در اسناد اف‌بی‌آی خواسته شده «کارزار زمستان» به مسلمانان در خارج از کشور هم تسری داده شود. در یکی از اسن دستورالعمل‌ها آمده است: «در روز بعد از بروز این حادثه در خلیج فارس، مسلمانان اقدام به برگزاری یک جلسه کردند. آنها بعد از یک ساعت دعا، درباره این حادثه هم صحبت کرده و به شدت از آن انتقاد کردند.»

کاردار حقوقی «اف‌بی‌ای» در «باربادوس» اظهارات و سفر نماینده روابط عمومی ایران در «باربادوس» را تحت نظارت قرار داده و خاطرنشان کرده که او برای ابزار تسلیت به کنسولگری ایران عازم ونزوئلا شده است.

منافقین و سلطنت‌طلب‌ها
یکی از مسائلی که مورد توجه اف‌بی‌آی قرار داشته نظر گروه‌های معارض با جمهوری اسلامی ایران، از جمله گروهک تروریستی منافقین درباره این حادثه بوده است. اسناد اف‌بی‌آی اشاره می‌کنند شاخه منافقین در شهر «سن‌دیه‌گو» از سرنگونی هواپیمای آمریکایی ابراز خوشحالی کرده‌اند.

در یکی از این سندها به تاریخ 28 جولای آمده است: «شاخه مجاهدین خلق در سن‌دیه‌گو آمریکا را مقصر این حادثه نمی‌داند، بلکه از آن به دلیل آنکه «پوزه ایران را به خاک می‌مالد» و باعث ایجاد اختلاف بیشتر بین ایران و آمریکا می‌شود استقبال کرده‌اند.

گروهک منافقین علاوه بر این، معتقد بوده که حادثه سرنگونی هواپیما که حتی آمریکایی‌ها هم به آن اعتراف کرده بودند رویدادی ساختگی و بخشی از تبلیغات جمهوری اسلامی ایران بوده است. در این سند آمده است: «شاخه مجاهدین خلق در سن‌دیه‌گو ظاهراً بر این بارو است که اجساد کشف‌شده از محل حادثه یا از قبل داخل هواپیما گذاشته شده بودند یا اینکه به صورت مهندسی‌شده در صحنه کار گذاشته شده‌اند.»

این یکی دیگر از لکه‌های ننگ برای گروهک منافقین است که در زمان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران از رژیم صدام حمایت کرده بود.

گروه‌های طرفدار رژیم شاه مخلوع در آمریکا هم واشنگتن را مقصر سرنگونی این هواپیما نمی‌دانسته‌اند. در یک سند آمده است: «به نظر نمی‌رسد بخش‌های سلطنت‌طلب جامعه ایرانیان آمریکا را مقصر این حادثه قلمداد کنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تفاوت چاپ مش و چاپ استیکر در چیست؟
بعد از ژل لب چکار کنیم؟/ تا نخوانده اید تزریق ژل لب انجام ندهید!
ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مهم است؟
تحویل مشعل المپیک به فرانسه
جزئیات مشوق‌های مهارت آموزی برای سربازان
زمان تبلیغات داوطلبان مرحله دوم انتخابات
فقط این افراد می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس رأی دهند + جزئیات
کدام ورزشکاران و مربیان در ایران مسلمان شدند؟ +جزئیات
دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
حمایت اساتید دانشگاه در آمریکا از دانشجویان حامی فلسطین
کدام دانشگاه‌های آمریکا صحنه اعتراضات دانشجویی حمایت از غزه است؟
۴ هزار و ۱۹۳ نفر از دانشجویان متاهل وام تحصیلی دریافت کردند
تجمع دانشگاهیان دانشگاه تهران درحمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
محرومیت از تحصیل در انتظار داوطلبان متخلف
دانشگاه‌های آمریکا بوی فلسطین گرفت +عکس
قول عجیب شهید سیدمهدی جلادتی +فیلم
ابهام در اعزام الناز رکابی به مسابقات گزینشی المپیک
زلفی‌گل: کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد
خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو
فرآیند برنامه ریزی طرح محور در چشم انداز امید بخش آموزش و پرورش
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top