تاریخ انتشار: جمعه 1398/05/04 - 20:04
کد خبر: 321573

چه کسی دستور ترور پسر حاکم شارجه را داد

روزنامه لبنانی الاخبار به نقل از منابع خود نوشت مرگ پسر حاکم شارجه ناشی از اختلاف میان امیرنشین‌های دبی بر سر جنگ یمن و به فرمان ولی‌عهد ابوظبی انجام شده بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، روزنامه لبنانی الاخبار در گزارشی با عنوان «مرگ خالد القاسمی در لندن: آیا  یک ترور به دستور بن زاید بود؟» از تشدید اختلاف میان امیرنشین‌های امارات بر سر جنگ یمن و تاثیر آن روی ادامه زنجیره خونریزی‌ها در داخل خاندان‌های حاکم امارات خبر داد.

در این گزارش آمده است: چند روز پس از سفر شاهدخت «هیا بنت الحسین»، همسر «محمد بن راشد»، حاکم دبی و خواهر عبدالله دوم، شاه اردن به اروپا و اقامت وی در انگلیس خبر مرگ «خالد بن سلطان» فرزند 39 ساله «سلطان بن محمد القاسمی»، حاکم شارجه در یکم ژوئیه گذشته در انگلیس منتشر شد. مرگی که هنوز علت آن در هاله‌ای از ابهام است بخصوص که هنوز تحقیق پلیس لندن درباره فوت این تاجر اماراتی و صاحب شرکت خانه مدهای قاسمی به نتیجه ای قانع کننده درباره دلایل مرگ وی نرسیده است.

این روزنامه لبنانی آورده است: چیزی که ابهام درباره علت مرگ شاهزاده خالد را بیشتر می‌کند برگزاری عجولانه مراسم تدفین وی قبل از کالبدشکافی جسدش بود. آن هم در حالی که محمد بن زاید، ولی‌عهد ابوظبی و محمد بن راشد، حاکم دبی هم در این مراسم حضور نداشتند با وجود اینکه هر دوی آنها هم در امارات بودند.

الاخبار افزود: بدین ترتیب یک حادثه ناگهانی جدید به تاریخ مملو از کودتاها و خونریزی‌های داخل خاندان‌های حاکم این کشور افزوده شد و شک و تردیدهای زیادی را در در داخل و خارج از انگلستان درباره سرنوشت آخرین پسر حاکم شارجه مطرح کرد.

الاخبار بر اساس اطلاعات به دست آورده خود نوشت: خالد القاسمی طی یک عملیات پیچیده که چندین ماه برای آن مقدمه چینی شده بود به دستور محمد بن زاید، ترور شد و تصمیم به قتل پس از آن گرفته شد که گزارش‌هایی امنیتی در اختیار محمد بن زاید قرار گرفت که از وجود تماس‌هایی بین شاهزاده اماراتی ترور شده با دستگاه امنیتی عربستان که تحت فرماندهی محمدبن سلمان، ولی‌عهد سعودی فعالیت می‌کند، خبر داده بود.

به گفته منابع مذکور چند و چون این ارتباط هنوز مشخص نشده است و هنوز هم برای سرویس امنیتی امارات عربی متحده مبهم است. اما اگر این قضیه درست باشد ترور شاهزاده خالد با دو هدف انجام شد:

نخست اینکه به بن سلمان بفهماند اماراتی‌ها قادر به کنترل تماس‌های عربستان با مهره‌های متعلق به آنها و متوقف کردن آن است و دوم اینکه پیام  هشدار  دهنده غیرمستقیمی به دیگر شاهزاده‌ها باشد تا جلوی هر گونه ارتباط محرمانه آنها با سعودی‌ها را بگیرد.

مرگ اسرار آمیز القاسمی در زمانی رخ داد که مناقشه‌های بین بن سلمان و بن زاید در مورد برخی مسائل در منطقه و در راس آن جنگ یمن بروز پیدا کرده و امارات با ارسال پیام‌هایی به چند کشور از تمایل خود برای خروج از جنگ یمن و همچنین درگیری با ایران و همچنین تمایل به آرامش و آتش بس گفته است بر خلاف سعودی‌ها که  آمریکا را برای جنگ با ایران تحریک می‌کنند .

اختلاف میان بن زاید و حاکم شارجه مربوط به  مقطع اخیر نمی‌شود بلکه ریشه در تفاوت‌های پنهان و تضاد در منافع میان آنها با یکدیگر دارد. بخصوص از زمانی که ابوظبی به جای همه امیر نشین‌های امارات تصمیم می‌گیرد و بر اساس برخی داده‌ها به دنبال کودتا علیه القاسمی بوده است تا گاز الحمریه و چاه نفت الصجعه را به تسلط خود درآورده و از طریق آن کسری بودجه ناشی از ورود بن زاید به جنگ یمن را جبران کند.

ترور القاسمی به شیوه‌ای بسیار مشابه ترور فایزه البریکی، همسر شیخ حمدان آل نهیان در سال 2016 در لندن صورت گرفت و همچنین قتل پسر وی محمد که سه ماه بعد در همان شهر رخ داد اتفاقی که اگر شایعات درباره علت آن درست باشد به نظر نمی رسد آخرین حلقه از زنجیره خونریزی ها در بین خاندان های حاکم امارات به دلیل ادامه کشمکش بر سر  نفوذ و قدرت باشد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
راهنمای جامع تعمیر داکت اسپلیت در منزل و محل کار
شمار شهدای لبنان به ۳۴۶۸ نفر افزایش یافت
آغاز پرداخت مطالبات گندم‌کاران/ واریز بخش اول مطالبات
صعود ۴۴ هزار واحدی بورس
پرداخت وام قرض‌الحسنه مسکن به افراد دارای فرزند سوم و بیشتر ابلاغ شد
ابلاغ وام ۴۰۰ میلیونی مسکن برای ۳ دهک اول
در جلسه کمیسیون امنیت مجلس با مقامات ارشد وزارت خارجه چه گذشت ؟
برگزاری سومین جلسه کمیته علمی همایش ملی «تحول نظام آموزش عالی در مواجهه با پیامدهای جنگ تحمیلی سوم
امتحانات نهایی حضوری منوط به مجوز شورای عالی امنیت / تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور همچنان پابرجاست
افزایش حقوق اعضای هیأت علمی یک ضرورت ملی است
برنامه ریزی دانشگاه امیرکبیر برای اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها
سه روز مراسم بدرقه مردمی برای تشییع پیکر «امام شهید»
از «نفس» تا «جان ایران»؛ تداوم یک مسیر رسانه‌ای
اتحاد راهبردی حمایت ملی از کسب‌وکارهای خرد و خانگی اجرا شد
کارافن؛ پل ارتباطی مهارت زنان تا بازار پایدار
چرا دکترین«بزن و دررو» برای همیشه در خاطره‌ها ماند
تکمیل فرایند اسکان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
توان نظامی ایران پس از آتش‌بس افزایش یافته است
دستمان روی ماشه است
عبور ۲۴ فروند کشتی از تنگه هرمز با مجوز سپاه پاسداران
اروپا دست آمریکا را از پروژه‌های حساس دولتی کوتاه می‌کند
افزایش حقوق اعضای هیأت علمی یک ضرورت ملی است
برنامه ریزی دانشگاه امیرکبیر برای اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها
تکمیل فرایند اسکان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
۸۰ درصد تولید علم کشور در اختیار ۲۰ دانشگاه/ اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی
آغاز ثبت‌نام آزمون دستیاری دندانپزشکی از ۱۸ خرداد +جزئیات
ضرورت توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به الزامات جدید حوزه آموزش عالی
در پی حادثه تیراندازی در دانشکده دندانپزشکی قزوین دو دانشجو کشته شدند!
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد بدون آزمون فرهنگیان تا ۱۵ خرداد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top