تاریخ انتشار: شنبه 1398/05/12 - 15:59
کد خبر: 322569

واکنش بروجردی به اظهارات روحانی

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره برجام گفت: اگر دولت به شرایطی که مقام معظم رهبری تأکید فرمودند: قاطعانه عمل می‌کرد، وضعیت ما از وضعیت امروز بهتر بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم، درباره اظهارات اخیر روحانی پیرامون برجام و اینکه وی عنوان کرده برجام را مجلس، شورای عالی امنیت ملی، شورای نگهبان و مقام معظم رهبری پذیرفته شده و یعنی همه نظام آن را پذیرفته است، تصریح کرد: موضوع هسته‌ای از ابتدا با توجه به اهمیت آن در دستورکار شورای عالی امنیت ملی قرار داشت، چون ترکیب این شورا متشکل از سران سه قوه و فرماندهان کل نیرو‌های مسلح است و طبیعتاً یک مجموعه‌ی فراگیر حاکمیتی طبق قانون در این شورا قرار دارند. به همین دلیل با توجه به اهمیت موضوع، تصمیمات نهایی در این شورا اتخاذ می‌شد.

وی افزود: علیرغم اینکه توافق هسته‌ای دارای کاستی‌هایی بود و دشمن هم از همین روزنه‌ها سوءاستفاده کرد، ولی ما توانستیم فعالیت هسته‌ای خود را به رسمیت بشناسانیم و شش قطعنامه تحریمی شورای امنیتی عملا «کان لم یکن» شد. همچنین آرایش سیاسی جهان که آمریکا به اتفاق همه کشور‌ها با توجه به مصوبات شورای امنیت سازمان ملل در مقابل ما صف‌آرایی کرده بودند بهم ریخت و در آن مقطع تحریم‌ها برداشته شد. مقادیری از پول‌های بلوکه شده آزاد شد، ولی آمریکایی‌ها بازی را بهم زدند؛ به دلیل اینکه آمریکا احساس کرد با توجه به نداشتن رابطه رسمی با جمهوری اسلامی ایران، سودی از این توافق به آن‌ها نمی‌رسد و به این دلیل بازی را بهم زدند.

عضو کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: آمریکایی‌ها عملا شرایطی را ایجاد کردند که با شرایط دوران توافق فاصله طولانی پیدا کرد یعنی آن‌ها هم خودشان از برجام خارج شدند و هم فشار جدی به اروپایی‌ها آوردند که آن‌ها همکاری نکنند و در نتیجه وضعیت فعلی رقم خورد. تفاوت وضعیت فعلی با آن دوران این است که دیگر آرایش سیاسی یکپارچه علیه جمهوری اسلامی ایران بهم ریخته و ما کار نزدیکی با چین و روسیه انجام داده و تعامل خوبی داریم و کشور‌های زیادی در دنیا در نقطه مقابل آمریکایی‌ها ایستادند و آمریکا دچار انزوای جدی در دنیا شده است.

بروجردی اضافه کرد: آمریکا به همین دلیل با بسیاری از کشور‌ها درگیر است و از بسیاری از پیمان‌های مهم بین المللی و دوجانبه خارج می‌شود؛ چه در مورد تسلیحات هسته‌ای و درباره محیط زیست و مسائل شیمیایی. آمریکایی‌ها در این میان تبدیل به کشوری شدند که امروز به عنوان نماد هنجارشکنی در چارچوب توافق‌های بین المللی است و برای فشار به ایران دست به هر کاری می‌زنند؛ از جمله تحریم اخیر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران؛ بنابراین در اظهارات رئیس‌جمهور صحبت جدیدی عنوان نشده و همان سیر مطالبی است که در گذشته وجود داشته است.

وی همچنین تصریح کرد: مجلس توافق هسته‌ای را مصوب کرد و شرایطی برای آن قائل شد و مقام معظم رهبری هم شرایط ۹ گانه خود را عنوان فرمودند؛ بنابراین این پذیرفتن نه به صورت مطلق بلکه به صورت مشروط بود. اگر دولت به شرایطی که مقام معظم رهبری تأکید فرمودند: قاطعانه عمل می‌کرد، وضعیت ما از وضعیت امروز بهتر بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
گزارش تصویری| روز اول وداع با رهبر شهید انقلاب در مصلی امام خمینی
حمله جدید رژیم صهیونیستی به غزه
تکذیب شایعات تولد نوادگان رهبر شهید در اروپا
ظرفیت انتقال آب به قم برای مراسم تشییع رهبر شهید افزایش می‌یابد
همایش بین‌المللی «امام خامنه‌ای؛ جاویدان مقاومت» برگزار شد
افزایش ۴۰ درصدی ورودی خودروها به تهران در دو روز گذشته
بررسی طرح ویژه مراسم تشییع قائد شهید در نجف اشرف
فیلم| فتاح: آخرین خدمت قائد شهید، فدا کردن جان خود بود
مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب(بخش اول) +عکس
مصیبت شهادت امام شهید تمامی کشورهای اسلامی را متأثر ساخت
آمادگی کامل وزارت کار برای اسکان زائران و خدمات درمانی
استقرار بیش از ۳۰۰ تانکر آبرسانی در کشور
جهانیان باید بدانند ملت ایران چه رهبر بزرگ و اثرگذاری را از دست داد
راه‌اندازی ۵۵ اکیپ واکنش سریع برای پایداری برق پایتخت
عظمت حضور مردم در بدرقه باشکوه رهبر شهید، سرمایه ماندگار ایران است
شیخ عیسی قاسم: راه امام خمینی و رهبر شهید با قدرت ادامه خواهد یافت
میان رهبران ایران هیچکس به اندازه رهبر انقلاب به سینما باور نداشت
غرفه‌های مادر و کودک در آیین بدرقه کجاست؟
غزل تازه منتشر شده رهبر شهید در وصف عروس شهیدشان
قاب‌های متفاوت از حضور زنان در مراسم وداع با رهبر شهید
مخالفت رهبر شهید انقلاب با حذف ساختار مدیریتی زنان و خانواده
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
مستندسازی مراسم رهبر شهید از سوی دانشجویان/ اسکان ۳ هزار زائر در دانشگاه
تشکیل مثلث صنعت، دانشگاه و نظام بانکی، کلید عبور از چالش‌های اقتصادی خراسان رضوی
اعلام زمان آغاز نقل و انتقال و میهمانی دانشگاه آزاد
مدیران باید با درک شرایط جنگی، از جریان علمی و نخبگانی کشور صیانت کنند
روند کاهشی تشکیل خانواده و ازدواج در میان دانشجویان طی سال های اخیر
معاون آموزشی وزیر علوم:دانشگاه باید کانون وحدت و بازسازی اجتماعی در جامعه باشد
فراخوان بسیج دانشجویی البرز برای حضور دانشگاهیان در کاروان پیاده‌روی مؤذن‌قیام
تحلیل ۳۱۰ مقاله علمی درباره منظومه فکری رهبر شهید انقلاب در پایگاه SID
محدودیت تردد در دانشگاه شریف همزمان با برگزاری آزمون کارشناسی‌ارشد
حضور ۷۶ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵؛ بهترین دانشگاه کشورهای اسلامی کجاست؟
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top