تاریخ انتشار: دوشنبه 1398/05/21 - 09:11
کد خبر: 323575

پرتکرارترین نام‌های خانوادگی در کشور کدامند؟

برابر ماده ۹۹۷ قانون مدنی هر کس باید دارای نام خانوادگی باشد. در این میان برخی نام‌های خانوادگی بیشتر از باقی‌ نام‌ها تکرار شده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از سازمان ثبت احوال کشور، نام‌های خانوادگی محمدی، حسینی، احمدی، رضائی،مرادی، حیدری، کریمی،موسوی، جعفری و قاسمی دارای بیشترین فراوانی در کشور هستند.

براساس این گزارش برابر ماده ۴۱ قانون ثبت احوال نام خانوادگی فرزند همان نام خانوادگی پدر است و دارنده حق تقدم نام خانوادگی کسی است که برای اولین بار در قلمرو هر اداره ثبت احوال مستقل نام خانوادگی خاصی به نام او ثبت و مختص او شناخته شده باشد همچنین حق تقدم نام خانوادگی پس از فوت دارندگان آن به ورثه قانونی او منتقل می شود، دارنده حق تقدم نام خانوادگی یا وارث قانونی او می‌توانند اجازه استفاده از نام خانوادگی خود را به اشخاص دیگر مشروط به آنکه محل صدور شناسنامه آنان یکی باشد، بدهند.

افراد در چه مواردی می‌توانند در خواست تغییر نام‌خانوادگی دهند؟

افرادی که می‌توانند برای تغییر نام خانوادگی اقدام کنند عبارتند از:

1- نام خانوادگی آنها بیش از دو کلمه و یا بیش از یک کلمه و یک حرف یا عدد یا پسوند و یا بطور مطلق یا مضاف نام محل باشد. مانند دو اصل تهرانی ، علی نژاد مطلق ، عدنان تکان تپه تهرانی ، آحسینی پور ، طباطبائی ط .

2- نام خانوادگی از واژه های مستهجن و ناپسند ترکیب شده باشد. مانند گدا پور، پدر سوخته، لش .

3- نام خانوادگی از واژه‌های خارجی باشد. مانند علی اف برای ایرانیان غیر مهاجر یا آراکلیان برای مسلمانان .

4- نام خانوادگی‌های مذموم که مغایر ارزشهای فرهنگ اسلامی باشد.

5- اسامی محل بطور مطلق و مضاف مانند کرجی ، افخمی تبریزی .

تبصره۱ : حذف نام محل از نام خانوادگی اشخاص بدون رعایت مقررات مربوط به دارنده حق تقدم نام خانوادگی انجام خواهد شد. مانند حسینی شیرازی به حسینی یا اکبری علی آبادی به اکبری .

تبصره ۲ : حذف نام ایلات و عشایر و حِرف و مشاغل از نام خانوادگی اشخاص بدون رعایت مقررات دارنده حق تقدم نیز انجام خواهد شد مانند کوراوند به رسولی و محمدی نقاش به محمدی

6- واژه‌هایی که از القاب و اسامی مربوط به عناوین علمی اعم از درجات و مؤسسات علمی مانند دکتر ، دانشگاه و یا مناصب دولتی از لشکری و کشوری بصورت مطلق باشد مانند سرهنگ ، شهردار.

7- استفاده از نام خانوادگی همسر برای زوجه تا زمانی که در قید زوجیت است با ارائه اجازه نامه از شوهر بدون رعایت حق تقدم بلامانع است ودر صورت وقوع طلاق با اعتراض زوج سند سجلی و شناسنامه زوجه به نام خانوادگی اولیه برگشت داده می‌شود همچنین پس از فوت همسر تا زمانی‌که زوجه شوهر دیگری اختیار نکرده باشد کماکان می‌تواند از نام خانوادگی همسر متوفایش استفاده کند یا به نام خانوادگی اولیه خود برگردد.

8- در صورتی‌که نام خانوادگی پدری تغییر یابد، تغییر نام خانوادگی فرزندان کمتر از ۱۸ سال با درخواست کتبی پدر و تغییر نام خانوادگی فرزندان کبیر وی بدون رعایت حق تقدم و با ارائه اجازه‌نامه از پدر ممکن خواهد بود.

9- هرگاه پدری نام خانوادگی خود را تغییر دهد و فوت کند هر یک از فرزندان متوفی می‌توانند برابر تبصره ماده ۴۱ قانون ثبت احوال نام خانوادگی خود را به نام خانوادگی پدر تغییر دهند.

چه افرادی می‌توانند در خواست تغییر نام خانوادگی کنند؟

شخصی که می‌خواهد نسبت به تغییر نام‌خانوادگی خود در صورت امکان،اقدام کند باید   ۱۸ سال به بالا باشد یا اگر  کمتر از ۱۸ سال دارد دارای حکم رشد باشد همچنین پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود جهت فرزندان کمتر از ۱۸ سال در صورتی‌که نام خانوادگی پدر تغییر کرده باشد و قیم یا وصی برای اطفال تحت سرپرستی خود با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد، می توانند نسبت به این موضوع اقدام کنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
«شورای دیپلماسی علمی» در وزارت علوم دوباره فعال شد
مدرسه میدان اصلی فعالیت بسیج دانش‌آموزی است
در وضعیت جنگی هستیم و در دفاع از خود درنگ نمی‌کنیم
عراق با بستن مرز، مردم خودش را تنبیه می‌کند؛ تجارت پابرجاست
هشدار امنیتی جدید آمریکا درباره ترک عربستان
نشست چهارجانبه ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان در تهران برگزار می‌شود
عقب‌نشینی ترامپ از موضع‌گیری سابقش علیه یک کشور عربی
ورزشکاران مدال‌آور، جلوه اقتدار ایران
ممنوعیت‌های ثبت‌نام در آزمون دکتری سال ۱۴۰۶؛ امکان ثبت نام تا ۹ آبان
تابلو برق صنعتی سیار، انقلابی جدید در صنعت کشور
کدام توری برای حصارکشی، محوطه‌سازی و پروژه‌های عمرانی مناسب است؟
چگونه یک سیستم حصارکشی مقاوم و مناسب انتخاب کنیم؟
 حق وتوی ایران؛ اعترافی به قدرت ایران یا برای مهار آن؟
خواست رهبر انقلاب مقابله‌ی قاطعانه با فساد و مظاهر فساد است/ ایشان کاملاً مشرف به مسائل روز داخلی و خارجی هستند
گفت‌وگو برای ساختن مسیر؛ هم‌اندیشی با مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس
فرانسه در یک قدمی فیلتر تیک تاک، ایکس و اینستاگرام
جهان در تار عنکبوت نامرئی؛ ناسا از شبکه اسرارآمیز ماده تاریک پرده برداشت
گوگل پول می‌دهد تا مردم برق کمتری مصرف کنند
تأیید تخلف در سلف دانشگاه کاشان/ تعطیلی دو هفته‌ای و جریمه پیمانکار
دانشگاه تهران دختران محجبه آذربایجانی را می‌پذیرد
المپیادهای ورزشی درون‌دانشگاهی محور توسعه مشارکت ورزشی دانشجویان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top