تاریخ انتشار: جمعه 1398/06/01 - 17:32
کد خبر: 325026

ظریف: برجام را غیر قابل مذاکره مجدد می‌دانیم

وزیر خارجه ایران گفت‌وگوهایش با رئیس جمهور فرانسه را سازنده خواند و تصریح کرد: ما برجام را غیر قابل مذاکره مجدد می‌دانیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بعد از دیدار با «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در جمع خبرنگاران حاضر شد و به تشریح گفت‌وگوهایش در پاریس پرداخت.

ظریف مباحثات با ماکرون را سازنده خواند و گفت: «بحثی که با رئیس جمهور فرانسه داشتیم در ادامه تماس‌های تلفنی روسای جمهور دو کشور در چند هفته گذشته است. فرانسه پیشنهادهایی را ارائه کرده بود و پیشنهادهایی را ما ارائه کردیم درباره نحوه اجرای برجام و گام‌هایی که نیاز است طرفین بردارند».

وی با بیان اینکه گفت‌وگوها باید برای رسیدن به درک بهتر در خصوص پیشرفت کار آغاز شود، افزود: «گفت‌وگوهای خوب و سازنده‌ای بود، البته به این بستگی دارد که چگونه اتحادیه اروپا بتواند به تعهداتی که در قالب برجام و همینطور تعهداتی که بعد از برجام و خروج آمریکا داده، عمل کند. البته اجلاس جی ۷ هم هست و فرصتی برای آقای ماکرون وجود دارد که با سایر اعضای اروپایی ۱+۴ و اگر بخواهند با سایر اعضای گروه ۷ صحبت کنند».

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه توضیح داد: «ما گفت‌وگوها را ادامه می‌دهیم و تماس‌های ماکرون نیز با آقای روحانی ادامه خواهد داشت. دیدگاه‌های ما کاملا مشخص است. ما برجام را غیر قابل مذاکره مجدد می‌دانیم».

ظریف با اشاره به آمادگی ایران برای مباحثه درباره برجام، خاطر نشان کرد: «اما برای اجرای برجام همانطور که همیشه در کمیسیون مشترک گفت‌وگو می‌کردیم کماکان آمادگی داریم در سطوح مختلف مذاکره کنیم».

وی همچنین افزود: «بحث دیگری که مطرح است بحث آزادی کشتیرانی است و ایران در این موضوع کاملا شفاف گفته که آزادی کشتیرانی باید برای همه باشد. ایران به‌عنوان کشوری که سواحل طولانی با خلیج فارس و دریای عمان دارد بخش شمالی تنگه هرمز را در اختیار دارد، مطمئن ترین نیرو برای ایجاد امنیت در خلیج فارس و تنگه هرمز است و همواره علاقه‌مند بوده  به تامین  آزادی کشتیرانی در این منطقه. البته ضرورت دارد که آزادی برای کشتی‌های ایرانی هم که حامل کالا و نفت از ایران و برای ایران هستند، فراهم شود».

وزیر خارجه ایران ضمن تاکید بر لزوم اجرای آزادی کشتیرانی به‌عنوان یک اصل حقوق بین‌الملل برای همه، تصریح کرد: «ایران آمادگی دارد در قبال رعایت آزادی کشتیرانی برای ایران به تضمین آزادی کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز کمک کند».

ظریف درباره ادامه برنامه خود در پاریس نیز گفت: «امروز بعد از ظهر مباحثات را با وزیر خارجه فرانسه آقای لودریان ادامه خواهیم داد. بحث وضعیت خلیج فارس، یمن، وضعیت افغانستان و همینطور نحوه اجرای برجام از موضوعاتی است که در کنار موضوعات دوجانبه با وزیر خارجه بحث خواهیم  کرد».

وی درباره پیشنهادات فرانسه برای کاهش تنش‌ها بین ایران و آمریکا و توافق هسته‌ای اظهار داشت: «پیشنهادهایی که دارند درباره نحوه انجام تعهداتی است که اروپا برای اجرایی شدن برجام داشته، یعنی رسیدن منافع اقتصادی برجام به مردم ایران. زمانی که این گفت‌وگوها به نتیجه برسد جزئیات آن اعلام می شود».

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران، در پاسخ به سوالی درباره منوط شدن کمک‌های مالی فرانسه به آغاز گفتگوهای منطقه‌ای و توقف کاهش تعهدات از سوی ایران  تاکید کرد: «بحثی که ما داریم بحث کمک نیست. کشورهای اروپایی تعهداتی را در قالب برجام دارند که باید انجام دهند. ایران همواره اعلام کرده که وقتی ما در چارچوب بند ۳۶ برجام شروع به کاهش تعهدات کردیم، اعلام کردیم در صورتی که طرف مقابل تعهداتش را انجام دهد، اقدامات ما بازگشت پذیر است. این موضعی است که ما کماکان داریم و درباره اش بحث می کنیم».

ظریف در ادامه پاسخش توضیح داد: «امنیت خلیج فارس برای ما موضوع مهمی است. پیشنهاداتی را درباره امنیت خلیج فارس ارائه کردیم، پیشنهاداتی که ۵ سال پیش ارائه کردیم و همسایگانمان را دعوت کردیم که آن موضوعات را دنبال کنند. در بحث آزادی کشتیرانی همانطور که قبلا گفتم همواره آماده هستیم به‌عنوان عضو موثر جامعه بین‌المللی، در قبال آزادی برای کشتیرانی ما هم برای آزادی کشتیرانی همکاری کنیم. بخاطر اینکه حقوق بین الملل در واقع برای این است که همه نسبت به آینده بتوانند با اطمینان اقدام کنند».

وی همچنین افزود: «نمی شود که آینده برای یک کشور غیرقابل اطمینان باشد و یک کشور بصورت غیرقابل پیش بینی عمل کند و توقع داشته باشد که دیگران اینگونه عمل نکنند».

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
دست شمسایی به عنوان بهترین مربی فوتسال جهان نرسید
رسانه عبری: پهپادهای ایرانی یک انقلاب در صنعت نظامی هستند
اعلام برنامه زمانبندی انتخاب واحد نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴ ـ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد
آکسیوس: اروپایی‌ها به‌دنبال توافق جدید هسته‌ای با ایران هستند
اعزام تیم‌های ارزیاب به مناطق زلزله زده فارس و بوشهر
اردوغان: ترکیه آماده مداخله برای جلوگیری از تجزیه سوریه است
آموزش غیرحضوری مدارس ابتدایی استان تهران به‌جز دماوند و فیروزکوه برای سه‌شنبه
نتانیاهو: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای ماست
توضیحات رنجبران درباره حواشی ایجادشده برای وزیر خارجه
پزشکیان: دانشگاه مسئله‌محور یکی از مهم‌ترین مراکز برای حل مشکلات و معضلات کشور است
جبلی: «حسینیه معلی» و «محفل» پرمخاطب‌ترین‌های تلویزیون هستند
هوای تهران همچنان آلوده است
۸ سردیس از شهدای دانشجو در تهران نصب شد
زلزله ۵.۲ ریشتری جم را لرزاند
حضور و بازدید رئیس جمهور از دانشگاه جامع امام حسین (ع) +عکس
همکاری ایران و عربستان در هوش مصنوعی
تاج: پرداخت حق پخش عملی می‌شود
جلسه ویژه پزشکیان برای سیستان و بلوچستان
زاکانی: حرکت انقلاب اسلامی ایران بر سلطه ستیزی پایه گذاری شد
دیدار سفیر جدید ایران در اتریش با عراقچی
صندوق تأمین مسکن فرهنگیان ایجاد می‌شود
اعلام برنامه زمانبندی انتخاب واحد نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴ ـ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد
رونمایی از سردیس شهدای دانشجو
روش صحیح درس خواندن برای کنکور تجربی؛ ۵ راز رتبه برترها
دعوت یک تشکل‌دانشجویی از پزشکیان برای حضور در چابهار
محتوای آموزشی مخالف فرزندآوری در دانشگاه‌ها حذف شود
نشریه دانشجویی «پاره خشت» منتشر شد +دانلود
چهار ایرانی موفق به کسب کرسی در فدراسیون آسیایی ورزش‌های دانشگاهی شدند
یکی از کارکرد‌های دانشگاه‌ها پس از انقلاب تربیت متخصص فرهنگی و ارزشی است
آغاز ثبت‌نام پذیرش کاردانی و کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی از اول بهمن
کاظمی آشتیانی مصداق بارز جمله «ما می‌توانیم» است
دانشجویان دختر، ۸۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان اعتکاف دانشجویی هستند
پیشنهاد نامگذاری روز «مبارزه دانشگاهیان با صهیونیسم» در تاریخ رسمی جمهوری اسلامی
آغاز ثبت‌نام دانشجویان دکتری برای حقوق ۱۵ میلیون تومانی
مولدسازی برخی امکانات و فضا‌های فیزیکی دانشگاه پیام نور در دستور کار قرار گرفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top