تاریخ انتشار: پنجشنبه 1398/06/07 - 13:58
کد خبر: 325921

اقدام جدید دولت نیجریه علیه شیخ زکزاکی

دولت نیجریه روز پنجشنبه شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان این کشور را به برپایی انقلاب متهم کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از العالم، دولت نیجریه شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر جنبش اسلامی در نیجریه را به دریافت حمایت مالی از ایران برای برپایی انقلاب متهم کرد.

دولت نیجریه با ارائه شکایت به دادگاه عالی فدرال ابوجا مدعی شد که اعضای جنبش اسلامی نیجریه دولت محمد بوحاری را به رسمیت نمی شناسند.

به ادعای دولت نیجریه، رهبر شیعیان جنبش اسلامی در صدد است تا با حمایت ایران کشور نیجریه را به جمهوری اسلامی جدید تبدیل کند.

جنبش اسلامی نیجریه ماه گذشته در بازگشت شیخ زکزاکی از هند در بیانیه ای اعلام کرد، یکی از دلایل عمده بازگشت وی به نیجریه نگرانی از احتمال ترور او در هند توسط عوامل دولت نیجریه بوده است.

بر اساس وب سایت رسمی جنبش اسلامی نیجریه، دخالت دولت ابوجا این ظن را ایجاد کرد که نیت ترور شیخ زکزاکی در هند با استفاده از رابطین خارجی وجود دارد.

به گزارش روزنامه «پانج» چاپ نیجریه، با دستور دادگاه عالی نیجریه شیخ زکزاکی به همراه همسرش اجازه یافت برای پیگیری های درمانی به یکی از بیمارستان های هند مراجعه کند.

دستور دادگاه نیجریه درحالی صادر شد که شیخ زکزاکی به همراه همسرش طی سه سال گذشته در بازداشت نیروهای امنیتی بود.

در آذر سال ۹۴ ارتش و پلیس نیجریه با یورش به "حسینیه بقیه‌الله" (عج) در شهر «زاریا» و منزل شیخ زکزاکی در ایالت «کادونا» در شمال نیجریه، رهبر شیعیان این کشور را به همراه همسرش «زینت ابراهیم» و یکی از پسرانش دستگیر کردند؛ در این یورش که به عملیات نظامی شبیه بود صدها نفر از شیعیان نیجریه نیز به شهادت رسیدند. برخی رسانه ها شمار افراد شهید شده در حمله به خانه شیخ زکزاکی را تا ۲۰۰۰ نفر ذکر کرده اند.

در این یورش، شیخ زکزاکی به شدت زخمی شد و سه پسر وی نیز به شهادت رسیدند؛ سه پسر دیگر رهبر شیعیان نیجریه نیز یکسال قبل از آن یعنی در روز قدس سال ۱۳۹۳ با شلیک گلوله پلیس این کشور به شهادت رسیده بود.

دولت نیجریه تاکنون از آزادی زکزاکی به بهانه های مختلف جلوگیری کرده و حتی به وی امکان دسترسی به خدمات درمانی را نداده بود. در ماههای اخیر که وضع جسمانی زکزاکی رو به وخامت گذاشته، نهادهای حقوق بشری بارها خواهان آزادی رهبر شیعیان نیجریه شدند.

در ماه های اخیر مردم نیجریه بارها با برگزاری تظاهرات در شهرهای مختلف این کشور خواستار آزادی شیخ زکزاکی شده اند، اما نیروهای امنیتی نیجریه هر بار این تجمعات را سرکوب کرده اند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
راهنمای انتخاب مواد اولیه سنگ اسلب و تایل
دریافت دیه زیان‌دیده در صورت فرار یا عدم شناسایی راننده مقصر
علائم خرابی فیلتر هوا کمپرسور و تاثیر آن بر مصرف انرژی و عمر دستگاه
راهنمای اشتغال دیجیتال و رشد استارتاپ‌ها در سال ۲۰۲۶؛ چگونه با قدرت رسانه‌های اجتماعی و اثبات اجتماعی برندسازی کنیم؟
بهترین برنامه ها برای طراحی لوگو از مبتدی تا حرفه ای
چه زمانی به یک سرور حرفه‌ای نیاز داریم؟راهنمای انتخاب بهترین سرور hpe
نکات آسان برای نو نگه داشتن فرش ها
چک ‌لیست انتخاب نرم ‌افزار حسابداری شرکتی + نکات مهم
لیست شماره پیراهن بازیکنان بارسلونا در فصل ۲۰۲۷؛ تغییرات جدید در نیوکمپ
وقتی تنها یک قطعه از پیکر باقی مانده بود
بازگشت به مدرسه پس از تعطیلی/ چرا برخی کودکان مقاومت می‌کنند؟
دویستمین شب بعثت مردم تهران امشب برگزار می‌شود
استارشیپ با ۲۶ ماهواره برای نخستین بار به مدار زمین می رود
آمادگی ۵۰۰ نیروی عملیاتی تهران برای مقابله با سیلاب
پیام هشدارآمیز یمن خطاب به خلبانان سعودی: مراقب باشید
ترفـیع استادان پیام‌نور مشروط شد/ جزئیات امتیازهای جدید اعلام شد
زاکانی: فرهنگسراها باید حلقه پیوسته مساجد، مدارس و خانواده باشند
ال‌نینو بیشترین اثر را در پاییز دارد
صادق: ۷۰۰ هزار متقاضی واقعی در انتظار مسکن هستند
تغییر مسیر هواپیمای نتانیاهو به آمریکا به دلایل امنیتی
آمادگی ۲۶ درصد داوطلبان جان فدا برای کار نظامی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top